Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech (www.logitech.fi) julkaisi langattomassa lähiverkossa toimivat Squeezebox Radio- ja Squeezebox Touch -verkkomusiikkisoittimet. Logitech Squeezebox Radio tarjoaa yksinkertaisen tavan kuunnella valtavaa määrää Internetin radiokanavia ja omaa digitaalista musiikkia laitteen omilla kaiuttimilla. Logitech Squeezebox Touch on puolestaan ihanteellinen ratkaisu kodin koko digitaalisen musiikkiarsenaalin ohjaamiseen ja musiikin kuuntelemiseen olemassa olevien stereolaitteiden kautta. Kummatkin järjestelmät voivat toimia itsenäisesti ilman tietokonetta.

sbradiotouch

Logitech Squeezebox Radio tarjoaa perinteisen radion yksinkertaisuuden, mutta tuo Internetin musiikkitarjonnan heti ulottuville. Squeezebox Radion käyttöönotto on helppoa. Se tarvitsee vain kytkeä, käynnistää ja liittää langattomaan WLAN/Wi-Fi-verkkoon, jonka jälkeen Internet-radioiden musiikkitarjonta on heti käytettävissä. Käyttäjän oma kopiosuojaamaton musiikki (esim. mp3 ja iTunes Plus) ja esimerkiksi Last.fm -suoratoistopalvelun tarjonta ovat myös helposti kuunneltavissa.

Laitteessa on kuusi pikavalintapainiketta, joiden avulla suosikkikappaleiden, kanavien ja soittolistojen valitseminen onnistuu nopeasti. Sen värillinen näyttö näyttää albumien kuvitukset sekä kappaleiden ja radioasemien tiedot selkeästi. Lisäksi soittimessa on automaattinen kirkkauden säätö ja sisäänrakennettu herätyskello. Laite sopii hyvin sijoitettavaksi yöpöydälle ja jos musiikista halutaan nauttia muita häiritsemättä, siinä on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Laite on kooltaan vain 13 x 22 x 8,5 senttimetriä, joten se sulautuu kätevästi kodin sisustukseen. Se toistaa puhtaat ja aidot äänet eikä ylimääräisiä kaiuttimia tarvita. Soft Dome -diskanttikaiuttimet (¾ tuumaa) ja kolmen tuuman bassokaiutin takaavat miellyttävän kuuntelukokemuksen. Laitteeseen voi hankkia lisävarusteena myös akun, joka mahdollistaa musiikin kuuntelun paikasta riippumatta jopa kuuden tunnin ajan.

Logitech Squeezebox Touchin avulla voidaan hyödyntää kodin jo olemassa olevia stereojärjestelmiä. Kytkemällä Squeezebox Touch kotistereoiden kaiuttimiin ja langattomaan verkkoon, sillä voidaan kuunnella kaikkea kodin digitaalisessa muodossa olevaa musiikkia. Soittimessa on myös USB-liitäntä ja SD-korttipaikka, joten musiikin kuuntelu ja valokuvien katselu onnistuu kätevästi muistitikulta tai muistikortilta. Soittimen upean 4,3 tuuman värillisen kosketusnäytön avulla musiikin hallinta on helppoa ja albumikuvitusten katselu viihdyttävää. Soitin tukee jopa 24 bittistä 96 kilohertsin taajuudella toimivaa näytteenottotaajuutta, joten sen äänimaailma on puhdas ja virheetön.

Molempien uusien verkkomusiikkisoittimien käyttöliittymä on suunniteltu nopeaksi ja luotettavaksi. Värillinen näyttö auttaa käyttäjää löytämään suosikkikanavansa ja lempimusiikkinsa nopeasti. Sen avulla voidaan myös lisätä uusia musiikkikokemusta laajentavia sovelluksia. Facebook-käyttäjät voivat Squeezeboxin avulla jakaa musiikkisuosituksiaan Facebook-kavereilleen. Lisäksi laitteilla voidaan katsella laadukkaita kuvia ja niistä löytyy myös tuki suositun Flickr-sivuston kuvien katselemiseen.

Saatavuus ja hinnoittelu
Logitech Squeezebox Radio ja sen erillinen tarvikepaketti (akku ja kaukosäädin) tulevat saataville syyskuussa ja niiden kuluttajahinnat ovat 179 ja 49 euroa. Logitech Squeezebox Touch tulee saataville joulukuussa ja sen kuluttajahinta on 299 euroa. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 22%.

Lisätietoja Internetissä:
http://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/wireless_music_systems/&cl=roeu,en

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi
Logitech Finland / Iikka Buss, puh: 040-7231102, iikka_buss@eu.logitech.com

Tukkurit
GNT Finland, puh: 03-213 6100, www.gnt.fi
PAN Vision Finland, puh: 010 843 8400, www.panvision.com
Tech Data Finland, puh: 0201 553636, www.techdata.fi

Logitech
Logitech on maailman johtava tietokoneiden ja kodin viihdelaitteiden oheislaitteiden valmistaja. Sen valikoimaan kuuluvat tietokoneiden näppäimistöt ja hiiret, Internet-kommunikointiin sopivat laitteet, digitaaliset musiikkituotteet, ohjelmoitavat kaukosäätimet, peliohjaimet ja langattomat tuotteet. Logitech International on perustettu Sveitsissä vuonna 1981. www.logitech.com