Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech (www.logitech.fi) julkaisi Harmony 700 -yleiskaukosäätimen. Television ja elokuvien katselua sekä pelaamista ja musiikin kuuntelua voidaan hallita kätevästi yhdellä kaukosäätimellä. Jopa kaikki DVD-elokuvan katsomiseen tarvittavat toiminnot, säädöt ja laitteiden käynnistykset voidaan hoitaa yhdellä napin painalluksella. Laitteessa on myös selkeä värinäyttö ja se suoriutuu jopa kuuden eri kaukosäätimen tehtävistä.

harmony700

Harmony 700 -kaukosäätimellä voidaan ensiasennuksen jälkeen tehdä tarvittavat asiat yhdellä napin painalluksella sen sijaan, että pitäisi valita useita toimintoja eri kaukosäätimistä ja käydä läpi useita valikoita. Värillinen LCD-näyttö mahdollistaa yhdestä näkymästä kätevästi pääsyn kaikkiin tärkeimpiin toimintoihin. Esimerkiksi suosikkikanavien välillä surffaaminen onnistuu yhdellä klikkauksella – hankalat valikot ja kanavien numerot voidaan unohtaa.
Kaukosäätimen mukana tulee ladattavat AA-paristot, joiden lataus kestää useita viikkoja. Kun lataamisen aika tulee, tarvitsee kaukosäädin vain kytkeä laturiin. Näin kaukosäädin on aina toimintavalmiina eikä ennen tärkeän loppuottelun alkua tarvitse menettää hermojaan väsyneiden paristojen takia.

Infrapunatoimisen Harmony 700:n asennus on helppoa. Hankalaa koodaamista ei enää tarvita, vaan laitteen kytkeminen Mac- tai PC-tietokoneeseen riittää. Sen jälkeen ladataan www.logitech.com/MyHarmony -webbiosoitteesta erillinen ohjelmisto, joka kysyy vain viihdelaitteidesi nimet ja mallinumerot sekä hoitaa varsinaisen asennuksen loppuun. Logitechin laitetietokanta sisältää yli 250 000 kodin viihdelaitetta yli 5 000 valmistajalta ja määrä kasvaa koko ajan. Kaukosäädin pystyy siis käsittelemään mitä tahansa infrapunatoimista viihdelaitetta nyt ja tulevaisuudessa.

Logitech julkaisi aiemmin kesällä myös radiotaajuuksia hyödyntävän Harmony 900 -yleiskaukosäätimen. Sillä voidaan hallita kaikkiaan 15 laitetta jopa 30 metrin etäisyydeltä. Se käyttää täysin uudenlaista radiotaajuusjärjestelmää, joten se toimii tehokkaasti hankalissakin olosuhteissa. Palkittuun Harmony One -kaukosäätimeen perustuvan suunnittelun ansiosta näppäinten asettelussa ja käyttöliittymän toiminnoissa on saavutettu poikkeuksellinen käytön helppous ja nopeus. Myös tällä kaukosäätimellä voidaan käynnistää kokonainen katselukokemus yhdellä napin painalluksella ja sen asentaminen on erittäin helppoa. Laitteen mukana toimitetaan myös yksi iso ja kaksi pienempää infrapunalähetintä.

Saatavuus ja hinnoittelu
Logitech Harmony 700- ja 900 -yleiskaukosäätimet tulevat saataville syyskuun aikana. Niiden kuluttajahinnat ovat 129 ja 349 euroa (sis. ALV 22%).

Lisätietoja Internetissä:
http://www.logitech.com/index.cfm/remotes/universal_remotes/&cl=roeu,en

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi
Logitech Finland / Iikka Buss, puh: 040-7231102, iikka_buss@eu.logitech.com

Tukkurit
GNT Finland, puh: 03-213 6100, www.gnt.fi
PAN Vision Finland, puh: 010 843 8400, www.panvision.com
Tech Data Finland, puh: 0201 553636, www.techdata.fi

Logitech
Logitech on maailman johtava tietokoneiden ja kodin viihdelaitteiden oheislaitteiden valmistaja. Sen valikoimaan kuuluvat tietokoneiden näppäimistöt ja hiiret, Internet-kommunikointiin sopivat laitteet, digitaaliset musiikkituotteet, ohjelmoitavat kaukosäätimet, peliohjaimet ja langattomat tuotteet. Logitech International on perustettu Sveitsissä vuonna 1981. www.logitech.com