Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech (www.logitech.fi) julkisti langattoman ohjainpallon. Logitech Wireless Trackball M570 on erittäin mukava ja tarkka ohjain, joka pysyy aina paikallaan ja toimii millintarkasti käyttäjän haluamalla tavalla.

m570

Logitech M570 -ohjainpallo on erinomainen vaihtoehto perinteisille hiirille ja touchpad-ohjauslevyille. Ohjainpallo pysyy pöydällä aina paikallaan, joten se säästää pöytätilaa ja rasittaa vähemmän käytössä, koska käsi voi pysyä aina paikallaan. Ohjainpallon runko on lisäksi ergonomisesti muotoiltu, joten käsi lepää mukavasti ohjaimen päällä tarpeen mukaan vaikka useiden tuntien ajan.

Ohjainpallo on myös erittäin tarkka ja varmatoiminen. Sitä voi käyttää työpöydällä, pehmeällä sohvalla tai vaikka muhkuraisen sängyn päällä, koska ohjaimen sisällä oleva lasersensori seuraa pallon pinnan liikettä eikä alustaansa. Ohjainpallossa on myös rullanäppäin ja kätevät eteen/taakse-näppäimet helppoa selausta varten.

Ohjainpallo hyödyntää pikkuruista Unifying-vastaanotinta, jota useat Logitechin näppäimistöt ja hiiret käyttävät. Se on niin pieni, että sen voi pitää kiinni tietokoneen usb-liitännässä koko ajan. Näin eri laitteita voi käyttää sekä kotona että toimistossa yhdellä ja samalla vastaanottimella. Logitechin kehittynyt 2.4 gigahertsin langaton teknologia lähettää informaatiota nopeammin ja yhteyden viive on aiempaa lyhyempi.

Ohjainpallo saa käyttöjännitteensä vain yhdestä AA-paristosta, jonka kanssa se toimii jopa 18 kuukautta kerrallaan.

Saatavuus ja hinnoittelu
Logitech Wireless Trackball M570 tulee saataville lokakuussa 2010. Sen kuluttajahinta on 69 euroa. Hinta sisältää arvonlisäveron 23%.

Lisätietoja Internetissä:
http://www.logitech.com/en-roeu/mice-pointers/trackballs/devices/7365
http://blog.logitech.com/2010/09/15/logitech-unveils-new-wireless-trackball/ (video)

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi
Logitech Finland / Iikka Buss, puh: 040-7231102, iikka_buss@eu.logitech.com

Tukkurit
ALSO Finland, puh: 03-213 6100, www.also.fi
PAN Vision Finland, puh: 010 843 8400, www.panvision.com
Tech Data Finland, puh: 0201 553636, www.techdata.fi

Logitech
Logitech on maailman johtava tietokoneiden ja kodin viihdelaitteiden oheislaitteiden valmistaja. Sen valikoimaan kuuluvat tietokoneiden näppäimistöt ja hiiret, Internet-kommunikointiin sopivat laitteet, digitaaliset musiikkituotteet, ohjelmoitavat kaukosäätimet, peliohjaimet ja langattomat tuotteet. Logitech International on perustettu Sveitsissä vuonna 1981. www.logitech.com