Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech (www.logitech.com/fi-fi) ja videopuhelupalvelu Skype julkistivat uudenlaisen Logitech TV Cam HD -webbikameran televisioille. Kamera toimii Skype-videopuhelupalvelun ja minkä tahansa teräväpiirtotelevision kanssa, jossa on HDMI-liitäntä.

tvcamhd_lifestyle

Uudenlaiseen Logitech TV Cam HD -webbikameraan on sisäänrakennettu sekä Skype-sovellus että langaton ja langallinen Ethernet-liitäntä internet-yhteyttä varten. Niiden ja webbikameran HDMI-liitännän avulla Skype-videopuheluita voidaan soittaa täysin ilman tietokonetta tai lisäohjelmistoja.

Webbikameran mukana tulevan yksinkertaisen kaukosäätimen ja televisioruudulla näkyvän käyttöliittymän avulla ilmaiset videopuhelut onnistuvat kaikkiin Skype-videopuheluja tukeviin laitteisiin, kuten älypuhelimiin, tablettilaitteisiin, älytelevisioihin tai tietokoneisiin. Skype-palvelua voidaan käyttää webbikameran avulla myös ilmaisten internet-pohjaisten äänipuheluiden ja tavallisten maksullisten lanka- tai matkapuheluiden soittamiseen.

Videopuheluiden siirtyessä olohuoneen televisioon tuntuu aivan kuin ystävät ja perhe olisivat kaikki koolla yhdessä huoneessa. Television suuri koko ja kameran laadukas (720p) videokuva tuovat kokonaan uuden sosiaalisen elementin olohuoneeseen.

Logitech TV Cam HD on helppo ottaa käyttöön ja se toimii minkä tahansa teräväpiirtotelevision kanssa, jossa on HDMI-liitäntä. Webbikameraan voidaan syöttää olemassa olevan Skype-tilin tiedot tai sille voidaan luoda television käyttöliittymän kautta uusi käyttäjätili. Tämän jälkeen kaikki Skype-puhelut onnistuvat muutamalla näppäilyllä mukavasti olohuoneen sohvalta käsin.

Logitech TV Cam HD -webbikamerassa on tunnetun saksalaisen optiikkaspesialistin, Carl Zeissin laajakulmalinssi, jonka avulla koko perhe mahtuu kuvaan luonnollisesti. Lisäksi Logitechin oma Fluid Crystal -tekniikka takaa selkeän ja terävän kuvanlaadun hämärässäkin valaistuksessa. Kameran neljä mikrofonia takaavat huipputason äänenlaadun ja ne ehkäisevät myös taustamelua.

Kamerassa on myös sisäänrakennettu soittoääni, joten saapuvan puhelun voi kuulla vaikka televisio olisi suljettuna. Oma erillinen virtalähde pitää kameran toimintavalmiina jatkuvasti.

Saatavuus ja hinnoittelu
Logitech TV Cam HD on Skype-sertifioitu ja se tulee saataville syyskuussa 199 euron kuluttajahinnalla. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja Internetissä
www.logitech.com/fi-fi/webcam-communications/webcams/tvcam-hd

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi

Tukkurit
ALSO Finland, puh: 03-213 6100, www.also.fi
PAN Vision Finland, puh: 010 843 8400, www.panvision.com
Tech Data Finland, puh: 0201 553636, www.techdata.fi

Skype
Skype on kommunikointiohjelma, jonka tarkoituksena on poistaa kommunikoinnin esteet. Internetiin liitettävien laitteiden avulla perheet, ystävät ja kollegat voivat olla ilmaiseksi yhteydessä toisiinsa sekä pikaviestein että ääni- ja videopuheluilla. Edulliseen hintaan on mahdollista soittaa myös lanka- ja matkapuhelimiin kaikkialla maailmassa. Skype on hiljattain julkaissut myös videopuhelut ryhmille mahdollistaen monipuoliset kokouspuhelut.

Skype on perustettu vuonna 2003 Luxemburgissa ja on nykyään osa Microsoft Corporationia (NASDAQ: MSFT). Skype on mahdollista ladata tietokoneille, älypuhelimille ja muille internet-yhteyden omaaville laitteille veloituksetta osoitteesta www.skype.com.

Skypen uutisia ja päivityksiä voi lukea webbiosoitteessa http://blogs.skype.com, Twitter-osoitteessa www.twitter.com/skype tai Facebook-osoitteessa www.facebook.com/skype.

Logitech
Logitech on maailman johtava digitaalisten viihde- ja hyötylaitteiden valmistaja. Sen valikoimaan kuuluu tietokoneiden näppäimistöt ja hiiret, Internet-kommunikointiin sopivat laitteet, digitaaliset musiikkituotteet, ohjelmoitavat kaukosäätimet, peliohjaimet, videovalvontalaitteet ja langattomat tuotteet. Logitech International on perustettu Sveitsissä vuonna 1981. Logitech on pörssilistattu SIX Swiss Exchangessa (LOGN) ja Nasdaq Global Select Marketissa (LOGI).
# # #
Logitech, Logitech-logo ja muut Logitech-tuotemerkit ovat rekisteröityjä Sveitsissä ja muissa maissa. Kaikki muut tavaramerkit kuuluvat vastaaville omistajilleen. Lisätietoa Logitechista ja Logitechin tuotteista löydät yhtiön verkkosivustolta osoitteesta www.logitech.com.