Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja Logitech julkaisi korkeatasoisia työkaluja hybridityöskentelyyn.

Logitech Brio 500 -webkameran ja langattoman Logitech Zone Vibe -kuulokemikrofonin yhdistelmä huolehtii sekä korkeatasoisesta videokuvasta että laadukkaasta äänentoistosta helposti käyttöön otettavassa muodossa. Näiden välineiden avulla vaatimattomastakin kotitoimistosta tulee varteenotettava toimipiste etäkokouksille ja videopuheluille.

Taannoisen tutkimuksen mukaan peräti 89 prosenttia vastaajista kärsii kotona olevien työpisteiden kannettavien tietokoneiden yhdysrakenteisten kameroiden ongelmista. Syitä ovat useimmiten joko huonot kuvakulmat, huono valaistus tai kuvakulman rajaamisen rajoitteet. Logitech Brio 500 -webkameralla ja Logitech Zone Vibe -kuulokkeilla kotitoimistojen olosuhteet kohentuvat vähällä vaivalla. Molemmat oheislaitteet helpottavat myös yritysten IT-ylläpitäjiä varustamaan etätyöntekijät työkaluilla, joilla työskentely sujuu kotoa käsin tehokkaasti ja ympäristöarvoja kunnioittaen.

”Monet etä- ja hybridityöläiset on yhä varustettu korkeintaan välttävillä työkaluilla eli käytössä on liian usein pandemiaa edeltäviä hätäratkaisuja”, kommentoi Logitechin tuotepäällikkö Scott Wharton. ”Uudet innovatiiviset Brio 500 -webkamerat ja Zone Vibe -kuulokemikrofoni tekevät työskentelystä helppoa tarjotessaan kommunikointiin yritystason laatua kohtuullisella hintatasolla. Tärkeät ominaisuudet, kuten Brio-kameroiden esitystila, luovat uudenlaisia mahdollisuuksia esimerkiksi opettajille, suunnittelijoille, arkkitehdeille ja monille muille visuaalisten asioiden kanssa työskenteleville. Heille, joille esineiden, muistiinpanojen ja luonnosten esittely on olennainen osa työtä.”

Yritystason kuvan- ja äänenlaadun vaatimuksiin luotu Brio 500 -webkamera on ensiluokkainen valinta videopuheluihin ja etäkokouksiin. Videokeskusteluiden ohella kameralla voidaan näyttää ja esittää luonnoksia, hahmotelmia tai työpöydällä olevia fyysisiä esineitä. Kehittyneen kamerajalustan ja automaattisesti tarkentavan kamerajärjestelmän ansiosta kameran kuvauskohteita voidaan vaihtaa ongelmitta kesken videoyhteyden. Lisäksi kamera osaa automaattisesti kääntää esitettävät kuvat katsojalle oikeinpäin.

Tyylikäs muotoilu ja muodikkaat värivaihtoehdot tekevät kamerasta näyttävän vaihtoehdon osaksi työpistettä. Ajaton grafiitinmusta, luonnonvalkoinen tai roosa väritys tarjoaa vapautta omaan värimaailmaan sopien. Kameran RightSight-teknologia osaa automaattisesti rajata käyttäjän kuvaan myös tämän liikkuessa. RightLight 4 -tekniikka puolestaan tasapainottaa kuvanlaatua myös huonommin valaistussa ympäristössä.

Logitech Brio 500 -webkamerassa on neljän megapikselin kamera, jolla onnistuu myös valokuvien ottaminen. Kamera kuvaa videota täysteräväpiirtoisesti 1080p-tarkkuudella 30 kuvan sekuntinopeudella ja 720p-teräväpiirrolla 60 kuvan sekuntinopeudella. 90 asteen kuvakulma mahdollistaa useamman henkilön yhtäaikaisen osallistumisen videopuheluun. Lisäksi kameran jalusta mahdollistaa kameran kääntämisen jopa 360 asteen säteellä. Jalusta voidaan halutessaan irrottaa kokonaan. Kameran viimeistelee linssin peittävä yksityisyyssäädin.

Langattomassa Logitech Zone Vibe 100 -kuulokemikrofonissa yhdistyy yritystason suorituskyky, käyttömukavuus, tyyli ja matala hintataso. Grafiitinmustana, luonnonvalkoisena ja roosana saatavana oleva kuulokemikrofoni on suunniteltu päivittäinen työkäyttö mielessä päätä rasittamatta. Zone Vibe soveltuu erinomaisesti video- ja äänipuheluihin, etäkokouksiin ja äänentoistoon. Vain noin 184 gramman painoiset kuulokkeet on päällystetty pehmeällä kankaalla ja muistivaahdolla, joka tuntuu käytössä miellyttävältä.

Kuulokkeissa on 40 millimetrin elementit, jotka toistavat äänen ja musiikin selkeästi ja tarkasti. Logi Tune -ohjelmistosta voidaan säätää taajuuskorjaimella kuulokkeiden äänentasapainoa itselleen sopivaksi. Kuulokkeiden mikrofoni voidaan helposti mykistää kääntämällä se pystyasentoon. Ladattavasta akusta riittää virtaa yhdellä latauskerralla jopa 18 tunniksi puhe- ja kuuntelukäytössä.

Zone Vibe 100 -kuulokkeet liitetään Bluetooth-yhteydellä tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen. Zone Vibe 125 -kuulokkeissa on lisäksi mukana USB-A-vastaanotin, jolla kuulokkeet voidaan liittää tietokoneisiin, joissa ei ole omaa Bluetooth-yhteyttä. Langattomat Zone Vibe -kuulokkeet ratkaisevat ongelman hyvän äänenlaadun ja hyvältä näyttämisen välillä tarjotessaan laatua näyttävässä muodossa ja ominaisuuksista tinkimättä. Logi Tune- ja Logitech Sync -ohjelmistojen avulla myös kuulokkeet ovat helposti päivitettävissä etäyhteydellä.

Logitech Brio 500 -webkamera ja Zone Vibe -kuulokemikrofoni on helppo ottaa käyttöön. Molemmat laitteet ovat yhteensopivia yleisimpien videopuheluohjelmistojen, kuten Microsoft Teamsin, Google Meetin ja Zoomin kanssa.

Logitech-tuotteet on suunniteltu tarjoamaan laadukkaita ja toimivia ratkaisuja vastuullisella kestävän kehityksen periaatteella ja mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä. Kierrätysmuovin prosenttiosuus vaihtelee tuotteissa mallin ja värin mukaan. Brio 500 -webkamerassa kierrätysmuovin osuudet ovat 68 prosenttia grafiitinmustassa ja 54 prosenttia luonnonvalkoisessa ja roosassa mallissa. Zone Vibe -kuulokkeissa vähintään 25 prosenttia muoviosista on valmistettu kierrätysmuovista. Kaikki Logitech-tuotteet ovat myös hiilineutraaleja. Logitech hyvittää hiilijalanjälkensä tukemalla metsien istuttamista, käyttämällä kierrätysmateriaaleja ja tukemalla hiilipäästöjä vähentäviä yhteisöjä.

Hinta ja saatavuus
Logitech Brio 500, Logitech Zone Vibe 100 ja Logitech Zone Vibe 125 tulevat myyntiin syyskuussa 139, 119 ja 129 euron kuluttajahintoihin. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.logitech.com/fi-fi/products/webcams/brio-500-webcam.html
www.logitech.com/fi-fi/products/headsets/zone-vibe-100-wireless.html
https://youtu.be/RLCUXf1U2A4 (Brio 500 -video)
https://youtu.be/WuNdJxz3ePk (Zone Vibe -video)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viMI1x4JFFdCo96LDNQ?e=TFq4Ad (kuvia)

Tukkurit
ALSO Finland, puh: 03 213 6100, www.also.fi
Despec Finland, puh: 09 827 53 00, www.despec.fi
Ingram Micro, puh: 09 887 4000, www.ingrammicro.fi
Tech Data Finland, puh: 0201 55 3636, www.techdata.fi

Logitech
Logitechin suunnittelemat tuotteet ovat läsnä ihmisten päivittäisessä elämässä. Ne yhdistävät käyttäjänsä moniin heille merkittäviin digitaalisiin kokemuksiin. Logitech aloitti yli 35 vuotta sitten ihmisten tuomisen lähemmäs toisiaan tietokoneiden avulla. Nyt Logitech on usean tuotemerkin yhtiö, joka yhdistää ihmisiä musiikin, pelaamisen, videoiden ja tietotekniikan keinoin. Logitechin tuotemerkkejä ovat Logitech, Ultimate Ears, Jaybird, Blue Microphones, Logitech G ja ASTRO Gaming. Logitech International on perustettu vuonna 1981 ja sen pääkonttori sijaitsee Sveitsin Lausannessa. Yhtiö on pörssilistattu SIX Swiss Exchangessa (LOGN) ja Nasdaq Global Select Marketissa (LOGI).  Lisätietoa Logitechista osoitteessa www.logitech.com.