Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech (www.logitech.com) tuo myyntiin CRAFT-näppäimistön, joka lisää työtehoa vallankumouksellisella pyörösäätimellä.

Logitech CRAFT on maailman ensimmäinen näppäimistö, joka esittelee yhdysrakenteisen Crown-pyörösäätimen. Sen avulla erilaisten sovelluskohtaisten asetusten ja toimintojen käyttö on äärimmäisen helppoa ja luontevaa.

Suomeksi kruunua tarkoittava Crown on pyörösäädin, jota voidaan käyttää napauttamalla, koskettamalla ja pyörittämällä. Sen avulla voidaan säätää esimerkiksi Adobe Photoshop -ohjelmistossa kirkkautta, kontrastia tai värikylläisyyttä. Vastaavasti Crownilla voidaan luoda tai muokata taulukoita Microsoft Excelissä tai säätää kirjasinkokoa Microsoft Wordissa. ”Kruunun” ansiosta ohjelmistojen käytöstä tulee entistä helpompaa, nopeampaa ja tehokkaampaa.

”Logitech CRAFT on näppäimistöjemme uusi lippulaivamalli. Se on luotu meille kaikille, jotka työskentelevät esimerkiksi Photoshopin tai Powerpointin kaltaisten ohjelmistojen parissa. CRAFT-näppäimistön avulla tehokkuus, tarkkuus ja hallittavuus nousevat aivan uudelle tasolle”, kommentoi Logitechin näppäimistötuotteiden johtaja Art O’Gnimh. ”Pyörösäätimen ansiosta toiminnot ovat välittömästi käden ulottuvilla juuri silloin, kun niitä tarvitaan. CRAFT suorastaan ruokkii sisäistä luovuutta.”

Kosketusherkkä Crown tunnistaa käytössä olevan ohjelman ja tarjoaa sopivan työkalun tilanteeseen. Pelkkä kosketus riittää kontekstisidonnaisten toimintojen käyttöön. Näitä voivat olla esimerkiksi siveltimen koko, kirkkaus, taulukon tyyppi ja kirjasinkoko. Lisää hallittavuutta saadaan käyttämällä Logitech Options -ohjelmistoa ja siihen määriteltäviä ohjelmistoprofiileja. Niiden avulla ohjelmistot, kuten Adobe Photoshop CC, Adobe Illustrator CC, Adobe Premiere Pro CC, Adobe InDesign CC, PowerPoint, Excel ja Word ovat hallittavissa entistä tarkemmin ja monipuolisemmin. Toistaiseksi Microsoft-ohjelmien erityistoiminnot toimivat vain pc-tietokoneissa.

Crown-pyörösäädin sijaitsee näppäimistön vasemmassa reunassa ja vapauttaa näin molemmat kädet entistä parempaan hallittavuuteen oikean käden käyttäessä hiirtä. Ohjelmistojen lisäksi Crownilla voidaan hallita käyttöjärjestelmän työpöytää, siirtyä sovelluksesta toiseen tai säätää vaikkapa tietokoneen äänenvoimakkuutta. Lisää toimintoja voidaan määrittää Crownin säätimeen ohjelmistokohtaisesti.

Logitech CRAFT -näppäimistö on erittäin tyylikäs alumiinisella viimeistelyllään ja miellyttävä käyttää hyvän kirjoitustuntuman ansiosta. Näppäimistön painikkeet on sijoiteltu miellyttävin näppäinvälein. Pinnoite on näyttävä ja kestävä. Kokonaisuuden täydentää Easy-Switch-painike, jonka ansiosta näppäimistöä voidaan käyttää yhtäaikaisesti kolmella eri laitteella, esimerkiksi tietokoneella, älypuhelimella ja tablettilaitteella. Easy-Switch-säätimellä valittua laitetta voidaan vaihtaa nappia painamalla. Logitech CRAFT on langattomasti liitettävissä tietokoneisiin ja muihin laitteisiin joko usb-liitännän kautta Unifying-vastaanottimella tai suoraan Bluetooth-yhteydellä.

Logitech CRAFT -näppäimistössä on älykäs taustavalaistus, joka käynnistyy automaattisesti havaitessaan kädet näppäimistön lähellä. Valaistuksen kirkkaus säätyy automaattisesti ympäröivän valaistuksen mukaan. Käyttöjännitteensä näppäimistö saa sisäisestä ladattavasta akusta.

Saatavuus ja hinnoittelu
Logitech CRAFT -näppäimistö tulee myyntiin syyskuussa 219 euron suositushintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
http://www.logitech.com/fi-fi/product/craft
https://youtu.be/hxZQZZ4mHTM (esittelyvideo)
http://bit.ly/2gqja45 (tuotekuvia)

Tukkurit
ALSO Finland, puh: 03 213 6100, www.also.fi
Despec Finland, puh: 09 827 53 00, www.despec.fi
Tech Data Finland, puh: 0201 55 3636, www.techdata.fi

Logitech
Logitechin suunnittelemat tuotteet ovat läsnä ihmisten päivittäisessä elämässä. Ne yhdistävät käyttäjänsä moniin heille merkittäviin digitaalisiin kokemuksiin. Logitech aloitti yli 35 vuotta sitten ihmisten tuomisen lähemmäs toisiaan tietokoneiden avulla. Nyt Logitech on usean tuotemerkin yhtiö, joka yhdistää ihmisiä musiikin, pelaamisen, videoiden ja tietotekniikan keinoin. Logitechin tuotemerkkejä ovat Jaybird, Logitech G ja Ultimate Ears. Logitech International on perustettu vuonna 1981 ja sen pääkonttori sijaitsee Sveitsin Lausannessa. Yhtiö on pörssilistattu SIX Swiss Exchangessa (LOGN) ja Nasdaq Global Select Marketissa (LOGI). Lisätietoa Logitechista osoitteessa www.logitech.com.