Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) julkisti eilisiltaisessa Ubisoft Forward -tapahtumassa maineikkaan Prince of Persia: The Sands of Time -toimintaseikkailun uusintajulkaisuna.

Alkujaan vuonna 2003 julkaistu vauhdikas ja innovatiivinen taistelua, toimintaa ja pulmanratkontaa toisiinsa yhdistänyt peli on samalla Ubisoftin ensimmäinen täysin uusiksi tehty pelijulkaisu. Kahden pelikonsolisukupolven takaa paluun tekevä peli on luotu uusiksi Anvil-pelimoottorilla. Sen ansiosta pelimekaniikat, grafiikka, äänet ja fysiikanmallinnus on upeasti päivitetty tämän päivän vaatimuksiin. Lopputuloksena on sulava, häikäisevä ja ennen kaikkea hauska pelikokemus, joka esittelee jo 1980-luvulla alkunsa saaneen sankarin seikkailut nykyiselle pelikonesukupolvelle tuotuna.

Ubisoft Pune- ja Ubisoft Mumbai -pelistudioiden kehittämä Prince of Persia: The Sands of Time on uudistanut alkuperäistä peliä tämän päivän vaatimuksiin ja tottumuksiin. Pelin kutkuttavat taistelukohtaukset ja ainutlaatuinen ajankelausmekanismi tekevät pelistä mieleenpainuvan kokemuksen. Peli tarjoaakin unohtumattoman seikkailun 800-luvun Persiassa.

Pelin keskiössä nähdään vauhdikkaaseen seikkailuun ajautuva prinssi, joka joutuu kantamaan vastuun Ajan hiekan leviämisestä sulttaaniin valtakuntaan. Yhdessä prinssin kanssa seikkailee maharadzan tytär, prinsessa Farah ja kaksikko kohtaakin erilaisten ansojen lisäksi lukemattomia vihollisia matkallaan pahantahtoisen, ajan hiekkaa hallitsevan visiirin luo. Taisteluiden ja ansojen välttelyn ohella pelihahmot joutuvat suorittamaan kiipeilyosuuksia ja ratkomaan pulmia matkan varrella.

Prinssin ääni- ja liikkeenmallinnusnäyttelijänä tekee paluun aiemminkin prinssiä tulkinnut Yuri Lowenthal. Prinsessa Farahin roolista vastaa näyttelijätär Supinder Wraich.

Pelin edetessä pelaaja pääsee myös pelaamaan vuoden 1989 alkuperäistä Prince of Persia -toimintaseikkailua, joka sisältyy Sands of Time -seikkailuun omana alipelinään.

Pelin esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/IAnLmxrSInk.

Prince of Persia: Sands of Time julkaistaan sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille Ubisoft Store- ja Epic Games Store -kauppapaikkojen kautta 21. tammikuuta 2021. Lisäksi peli tulee saataville UPLAY+-pelipalveluun. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/prince-of-persia/
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhcppKz8iEHyzGv6LSw?e=JUm9xj (kuvia)

Koko eilisiltaisen Ubisoft Forward -pelitapahtuman voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/McGgmtH0KMY.

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.