Maailman johtavan oheislaitteiden valmistajan, Logitechin omistama Jaybird (www.jaybirdsport.com) julkisti langattomat Tarah Pro -urheilukuulokkeet. Ne tarjoavat peräti 14 tunnin akunkeston, seikkailunkestävän rakenteen ja käyttäjäkohtaisesti räätälöitäviä ominaisuuksia.

Jaybird Tarah Pro -urheilukuulokkeet on suunnattu urheilijoille ja määrätietoisesti liikuntaan suhtautuville harrastajille, joille käytettävyys, kestävyys ja äänenlaatu ovat ensisijaisen tärkeitä ominaisuuksia. Kevyt (painoa alle 20 grammaa), mutta kestävä rakenne, ergonominen muotoilu ja Jaybird-sovelluksella käyttäjän tarpeiden mukaan räätälöitävä taajuuskorjain sopivat vaativalle käyttäjälle.

”Olemme innoissamme voidessamme esitellä Jaybird Tarah Pro -urheilukuulokkeet, jotka on suunniteltu yhteistyössä maailmanluokan urheilijoiden kanssa. Samalla ne ovat ensimmäiset Pro-sarjan kuulokkeemme”, kommentoi Jaybirdin toimitusjohtaja Jamie Parker. ”Olemme nostaneet riman korkealle tuomalla langattomiin kuulokkeisiin 14 tunnin akunkeston. Lisäksi olen innoissani ennennäkemättömistä ominaisuuksista, jotka on suunniteltu urheilijat mielessämme. Ominaisuuksiin kuuluvat eri kuuntelumieltymyksiin taipuva Switch Fit -kiinnitys, uudenlainen tarttumaton ja heijastinpinnoitettu yhdysjohto ja Jaybird-sovelluksen uudistettu taajuuskorjaintoiminto.”

Tarah Pron 14 tunnin akunkesto riittää jopa vaativimpien urheilijoiden tarpeisiin. Jo viiden minuutin pikalataus lataa akkuja kahden tunnin äänentoistoon, jonka ansiosta kuulokkeista riittää aina virtaa itsensä haastamiseen. Uudenlainen Magnetic Snap Lock -pikakiinnitys laittaa musiikin automaattisesti tauolle, kun kuulokkeet kiinnitetään toisiinsa magneettisesti. Näin ne voidaan ripustaa vaikkapa kaulan ympärille roikkumaan akkuvirran kuitenkaan kulumatta. Kun kuulokkeet taas irrotetaan toisistaan ja laitetaan korviin, musiikki jatkuu tismalleen samasta kohtaa, johon se aiemmin jäi. Lisäksi kuulokkeet sammuttavat itsensä automaattisesti mikäli äänentoisto lakkaa yli 15 minuutiksi.

Kevytrakenteiset Tarah Pro -urheilukuulokkeet ovat IPX7-standardin mukaisesti suojattu vedeltä ja kastumiselta. Olipa kyse vesi- tai lumisateesta, tai jopa metrin syvyiseen veteen upottamisesta enintään puoleksi tunniksi, Tarah Pro -urheilukuulokkeet kestävät kastumisen. Ainutlaatuisen kaksinkertaisen nanopinnoitteen ansiosta Tarah Pro -kuulokkeet kestävät myös hikeä ja sen aiheuttamaa hapettumista vastaan. Kuulokkeiden lisäksi mukana tuleva usb-latausjohto on tehty veden- ja hienkestäväksi.

Kuulokkeet on myös varustettu mikrofonilla, joten handsfree-puhelut onnistuvat kätevästi suoraan kuulokkeilla. Toimintopainikkeet äänenvoimakkuudelle ja puheluihin vastaamiselle löytyvät kuulokejohdosta.

Koska jokainen urheilija ja liikuntaa harrastava harjoittelee omalla tavallaan, myös Jaybird on satsannut kuulokkeiden räätälöitävyyteen. Jaybird Switch Fit -kiinnityksen ansiosta Tarah Pro -kuulokkeet voidaan helposti viedä joko korvan yli tai ali käyttäjän mieltymysten ja tarpeiden mukaisesti ilman kuulokkeiden korvista irrottamista. Tarttumaton heijastinpinnoitettu ja kangaspäällysteinen johto puolestaan tarjoaa lisänäkyvyyttä pimeällä ja lisää näin urheilijan turvallisuutta. Uuden Speed Cinch -johtoratkaisun ansiosta johdon pituutta on helppo ja nopea säätää halutunlaiseksi.

Tarah Pro -kuulokkeet on varustettu kolmella erikokoisella silikonikärjellä ja korvakiinnityssiivekkeellä. Niiden ansiosta kuulokkeet sopivat hyvin erimuotoisiin ja erikokoisiin korviin.

Uusittu Jaybird-sovellus tarjoaa uusia ominaisuuksia Tarah Pro -kuulokkeiden käyttäjälle. Sovelluksella onkin nyt entistä helpompaa tuottaa juuri käyttäjämieltymysten mukaista äänentoistoa ja tässä auttaa käyttöönoton yhteydessä tehtävä äänitesti. Sen avulla sovellus osaa esiasentaa taajuuskorjaimen säädöt sen mukaiseksi, millaisen tuloksen sovelluksen kuulotesti antaa. Sovelluksen algoritmien ansiosta voidaan luoda käyttäjäkohtainen profiili, jotta kuulokkeiden kautta kuunneltava musiikki kuulostaisi mahdollisimman hyvältä. Taajuuskorjaimen lisäksi sovelluksen Spotify-integraatio tekee soittolistojen luomisesta ja jakamisesta helppoa.

Jaybird-sovellus on saatavana iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille älypuhelinten omista sovelluslatauspaikoista. Sovelluksen Spotify-toiminnon käyttö edellyttää voimassa olevaa Spotify Premium -tilausta.

Jaybird Tarah Pro -värivaihtoehtoja ovat mustansävyinen Flash, sinertävänvihreä Jade ja metallinhohtoinen Glacier.

Hinta ja saatavuus
LangattomatJaybird Tarah Pro -urheilukuulokkeet tulevat myyntiin marraskuussa 169 euronkuluttajahintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://www.jaybirdsport.com/fi-fi/tarah-pro-wireless-sport-headphones.html
https://youtu.be/EZ-dSivPFu4 (esittelyvideo)
http://bit.ly/2zbbZCB (kuvia)

Jaybird
Vuonna 2006 perustettu Jaybird onaktiivisen elämäntyylin viihde-elektroniikkaan keskittynyt yritys, jonkapääkonttori sijaitsee Salt Lake Cityssä, Yhdysvalloissa. Jaybirdinkorkealuokkaiset urheiluun liittyvät tekniset tuotteet pyrkivät kohentamaanihmisten elämänlaatua. Jaybird on ollut alusta alkaen langattomienurheilukuulokkeiden edelläkävijä ja on tällä hetkellä Yhdysvaltain kolmanneksisuosituin urheilukuulokkeiden valmistaja. Jaybird on omistautunut tuomaanäärimmäisen hyvää äänentoistoa kokonaisvaltaisella otteella. Lisätietoja löytyyosoitteesta www.jaybirdsport.com.