GameXpo-pelitapahtumassa Helsingissä pelattiin viikonloppuna Suomen suurin PlayerUnknown´s Battlegrounds (PUBG) -liveturnaus. Tiukan finaalin jälkeen koko turnauksen voittajaksi selviytyi Kristian ”KrisukkA” Virkkula.

Viikonloppuna kisasi kaikkiaan runsas tuhat pelaajaa peräti 5 000 euron palkintopotista. Sunnuntaiseen finaaliin selviytyi perjantain ja lauantain karsintojen kautta 80 pelaajaa. Heistä rahapalkinnoille pääsi kuusi parasta. Koko turnauksen voittaja Kristian ”KrisukkA” Virkkula onnistui pelissään erinomaisesti ja voitti finaalin lopulta tyylipuhtaasti. Muut rahapalkinnoille päässeet kisaajat olivat Nibsen, Solehmainen95, Matmutti, Apunapu ja Janski24.

”Olen pelannut PUBGia vuoden ajan päivittäin, mutta tämä turnaus oli ensimmäinen sooloturnaukseni”, hehkuttaa turnausvoittaja KrisukkA. ”Pitkään en ehdi sulattelemaan turnausvoittoa, sillä vielä tänä iltana osallistun RDH-tiimin mukana StarLadder-liigakarsintaan.”

Suomen johtava tietokonepelaajien verkkokauppa Jimm’s PC-Store ja Helsingin Messukeskuksen GameXpo-pelitapahtuma järjestivät ensimmäistä kertaa ison mittakaavan PUBG-liveturnauksen. Jopa tuhannella pelaajalla oli mahdollisuus taistella voitosta ja kokeilla, miltä tuntuu olla e-urheilija. Turnauksen pelikoneet ja oheislaitteet tarjosi Jimm´s PC-Store. Muita yhteistyökumppaneita olivat Rockstar Energy Drinks, Logitech, Elisa Viihde, ASUS, BenQ, HREDS ja HAVU.

Nyt järjestetty battle royale -peliturnaus on Suomessa ainutlaatuinen, sillä useimmat ottelut käydään perinteisesti peli kerrallaan verkossa ilman liveyleisöä ja pelimessujen kaltaista ympäristöä. Jos paineita menestykseen ja voittamiseen on jo yksittäisessä battle royale -pelissä, jossa vain yksi voi selviytyä voittajana alati tiivistyvässä taisteluympäristössä, on paine aivan eri tasolla paikalla olevan yleisön kannustaessa ja todellisen rahapalkinnon odottaessa voittajaa. Lisää jännitystä kokemukseen lisää se, että tunkua voittajan paikalle on paljon enemmän kuin tyypillisessä verkkoturnauksessa, jossa omaan suoritukseensa voi keskittyä omassa rauhassa.

”Oli hienoa nähdä miten innokkaasti tulevat elektronisen urheilun toivomme lähtivät mukaan tähän ensimmäiseen isoon PUBG-liveturnaukseen”, kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen. ”Peliturnauksen järjestäminen, laitteiden ylläpito ja yhteistyökumppaneiden kerääminen oli myös meille aivan uudenlainen koettelemus. Yhteistyöllä kaikki saatiin hienosti maaliin ja pelaajat vaikuttivat tyytyväisiltä. Pelaajien ilo oli meille tärkeintä ja saavutimme tämän tavoitteen!”

Lisätietoja
https://gamexpo.messukeskus.com/esports/
http://bit.ly/JimmsPCstore (kuvia)

PlayerUnknown´s Battlegrounds
PlayerUnknown´s Battlegrounds tai lyhyemmin PUBG on massiivinen monen pelaajan verkkopeli, jossa enintään sata pelaajaa hyppää laskuvarjolla pelialueelle tarkoituksenaan kerätä aseita ja muita esineitä päihittääkseen muut pelaajat selviytymistaistelussa. Käytettävissä oleva alue pienenee koko ottelun ajan ja ohjaa pelaajat lähemmäksi toisiaan. Viimeinen jäljellä oleva pelaaja tai joukkue voittaa kierroksen. Pelistä tuli valtava hitti, koska se soveltuu erinomaisesti myös kilpapelaamiseen (esports). Lisätietoja osoitteessa https://store.steampowered.com/app/578080/PLAYERUNKNOWNS_BATTLEGROUNDS/.

GameXpo
GameXpo on tapahtuma pelaajille. Se esittelee pelaamista monipuolisesti lautapeleistä, PC-, konsoli-ja mobiilipelaamiseen. Tapahtuma järjestetään samaan aikaan talviurheilutapahtuma Goexpo Winterin kanssa. Lisätietoja osoitteessa www.gamexpo.fi.

Jimm’s PC-Store
Jimm’s PC-Store Oy on sekä Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja että asiantunteva tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa, jolla on uutuudet ensimmäisenä. Vuoden 2017 liikevaihto oli 43,4 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa on 42 henkilöä. Toimipaikka sijaitsee Turussa. Lisätietoja osoitteessa www.jimms.fi.