Buffalo Technologyn (www.buffalotech.com) tekemän verkkokyselyn mukaan yli puolet (56%) kaikkien reitittimien käyttäjistä pitää nykyistä langatonta verkkoaan joko liian hitaana tai sen kantama ei ole riittävä.

airstation_whr-g300nv2

Nopeus nousi kyselyyn vastanneiden tärkeimmäksi ominaisuudeksi kysyttäessä langattomien laitteiden tärkeimpiä hankintakriteerejä. Seuraavina tulivat helppous ja turvallisuus. Tietokone ja pelikonsoli nousivat yleisimmiksi langattoman verkon laitteiksi, mutta kaiken kaikkiaan kysely paljasti, että langattomassa verkossa on yllättävän vähän laitteita, sillä vain kahdeksalla prosentilla vastaajista oli verkossaan neljä laitetta tai enemmän.

Tärkeimmät hankintakriteerit
25% nopeus
23% helppous
19% turvallisuus
11% hinta
10% yhteensopivuus

Yleisimmät langattoman verkon laitteet
89% tietokone
26% pelikonsoli
22% matkapuhelin
18% tulostin
11% verkkokiintolevy

Buffalo AirStation WHR-G300NV2
Buffalo on julkaissut uuden, päivitetyn version suositusta langattoman verkon reitittimestään. Buffalo WHR-G300NV2 hyödyntää täydellisesti uusinta 802.11n-verkkoteknologiaa, joka on hiljattain saavuttanut myös virallisen standardin aseman. Langaton yhteys kykenee näin jopa 300 megabitin sekuntinopeuteen.

Laite tukee nyt myös WDS-toimintoa, minkä ansiosta langattoman verkon kantamaa voi kasvattaa useilla reitittimillä ilman langallista linkkiä niiden välillä. Laitteessa on nyt myös VPN-toiminto, jolla kotiverkkoon voi olla etäyhteydessä turvallisesti ja se voi myös herättää verkon tietokoneen Wake On LAN -signaalilla.

Buffalo WHR-G300NV2:ssa on kahden vuoden rajoitettu takuu ja se on heti saatavilla. Sen kuluttajahinta on 59 euroa (sis. ALV22%).

Buffalo AirStation WZR-HP-G300NH
Buffalo on julkistanut monipuoliseen langattoman verkon reitittimeensä WZR-HP-G300NH uuden ohjelmistopäivityksen. Sen ansiosta laitteen sisäänrakennettuun USB-liitäntään voi liittää myös ulkoisen 3G-modeemin. Näin varmistetaan reitittimen pääsy Internetiin riippumatta palveluntarjoajan yhteyksien toiminnasta. Varayhteyden lisäksi 3G-yhteys toimii erinomaisena linkkinä esimerkiksi kesämökeille ja muihin paikkoihin, joissa ei kiinteää Internet-yhteyttä ole saatavana, mutta silti tarvitaan langaton yhteys useille laitteille.

Päivitys tulee vakiona mukana uusissa reitittimissä ja aiemmin hankittuihin laitteisiin sen voi ladata veloituksetta osoitteesta:
http://www.buffalo-technology.com/support/downloads/

DD-WRT-laiteohjelma
Buffalo on vahvistanut yhteistyössä NewMedia-NET:n kanssa, että Buffalon tehoreitittimet WHR-HP-G300N, WHR-HP-GN ja WZR-HP-G300NH tulevat alkukesästä saataville DD-WRT-laiteohjelmalla. DD-WRT on langattomille reitittimille tarkoitettu Linux-pohjainen laiteohjelmisto, joka tuo käyttäjille ammattimaisia ominaisuuksia edulliseen hintaan. Helposti käyttöönotettavissa DD-WRT:llä varustetuissa reitittimissä on sellaisia ammattimaisia toimintoja, kuten VPN (PPTP, OpenVPN), VLAN (tagging), Virtual AP (multi-SSID), RADIUS-palvelin, hot spot -tuki, kiintiöt, iPv6 -tuki ja yksityiskohtainen monitorointi.

Lisätietoja ja tarkat tekniset tiedot:
http://www.buffalo-technology.com/products/wireless/

Buffalo Technology
Buffalo on maailmanlaajuinen innovatiivisten kodin ja pienyritysten langattomien verkkotuotteiden sekä tallennus- ja multimediaratkaisujen valmistaja. Yhtiö on Japanin suurin kaikkien PC-lisälaitteiden valmistaja ja maailmanlaajuisesti suurin NAS-kuluttajatuotteiden valmistaja vuosina 2005, 2006, 2007, 2008 ja 2009 (In-Stat).

Yhtiön tallennusratkaisut vastaavat sekä yksittäisen käyttäjän että yritysten tarpeisiin edullisten NAS-verkkotallennuslaitteiden, ulkoisten massamuistien, multimediatoistimien, ja langattomien reitittimien tuotevalikoimalla. Yhdessä ne tarjoavat täydellisen ja integroidun ratkaisun toimistoihin ja digitaalisiin koteihin.

Buffalon tuotevalikoimaan kuuluu yrityskäyttöön suunnitellut TeraStation- ja kotikäyttöön tarkoitetut LinkStation-verkkotallennusratkaisut. LinkStation-verkkotallennusratkaisut auttavat käyttäjää helposti keskittämään tiedostojen, valokuvien ja musiikin säilyttämisen. AirStation on helppokäyttöinen yritysten ja kotien käyttöön suunniteltu korkeatehoisten langattomien verkkoratkaisujen tuotesarja. Markkinoiden kehittynein AOSS™ (AirStation One-Touch Secure System) -teknologia auttaa käyttäjiä rakentamaan langattomat verkkonsa helposti ja turvallisesti nappia painamalla.

Buffalon maailmanlaajuiset yhteistyökumppanit, kuten Intel, Broadcom, Nintendo ja Microsoft, ovat mahdollistaneet uusien teknologioiden kehittämisen käytännöllisiksi kodin ja yritysten työkaluiksi.

Buffalo Technologyn pääkonttori on Japanissa ja sillä on konttoreita Englannissa, Ranskassa, Hollannissa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Taiwanissa. Lisätietoja: www.buffalotech.com.