Boston Distribution tuo myyntiin monipuolisen ja tehokkaan DJI Mavic 2 Enterprise Advanced -kuvauskopterin, joka on suunnattu vaativaan ammattilaiskäyttöön.

Erilaiset kriisi- ja pelastustilanteet vaativat nopeaa reagointia ja ripeitä toimia. Etenkin etsintä- ja paikannusoperaatioissa tarkan sijaintitiedon selvittäminen on äärimmäisen tärkeää, jotta apu voidaan ohjata mahdollisimman tehokkaasti oikeaan paikkaan. DJI:n tekemän tutkimuksen mukaan kuvauskoptereilla on tähän mennessä paikallistettu ja löydetty maailmanlaajuisesti peräti 500 ihmistä.

DJI Mavic 2 Enterprise Advanced on ensimmäinen vaativiin työ- ja kriisitilanteisiin tarkoitettu pienikokoinen kuvauskopteri, jossa on korkealaatuinen videokamera, tarkka lämpökamera ja tehokas RTK-mittauslaite. Harrastekäyttöisten kuvauskopterien ohella maailman johtava droonivalmistaja DJI on tuonut työ- ja ammattilaiskäyttöön tarkoitetun työkalun, jolla voidaan mitata tarkasti sijaintitietoja ja lämpöasteita sekä taltioida korkealaatuista videokuvaa. Myös tarkkojen valokuvien ottaminen onnistuu helposti.

Reaaliaikainen kinemaattinen mittaustekniikka (Real Time Kinematic, RTK) auttaa paikantamisessa, sillä sen tarkkuus on jopa senttimetrien luokkaa. Tekniikka perustuu GPS-satelliittipaikannukseen, mutta tekee paikannuksen tavallista GPS-paikannusta tarkemmin.

Kopterin lämpökameralla voidaan havaita lämpötiloja jopa kahden Celcius-asteen tarkkuudella ja lämpötilaerojen erottelutarkkuus on jopa alle 0,05 Celcius-astetta. Tästä on suurta apua paitsi etsintätöissä, myös erilaisissa onnettomuustilanteissa, joissa enimmäis- tai vähimmäislämpötilan selvittäminen on tärkeää. 640 × 512 pikselin tarkkuudella toimiva lämpökamerasensori ja 48 megapikselin kuvauskamera puolen tuuman CMOS-sensorilla tekevät yhdessä kopterista äärimmäisen kätevän ja tarkan havainnointityökalun. Kopterin käyttäjä voi myös valita kumpaa kuvaustilaa hän tilanteessa käyttää. Lisäksi on mahdollista seurata molempia tiloja yhtäaikaisesti.

Videota kopteri kykenee kuvaamaan vaikuttavalla 4K-ultrateräväpiirtoisella tarkkuudella. 32-kertaisen digitaalitarkennuksen ja 16-kertaisen lämpökameratarkennuksen ansiosta molemmat valokuvaustilat kykenevät tarkkaan kuvaukseen turvalliselta käyttöetäisyydeltä.

RTK-paikannusmoduulin ansiosta kopterille voidaan määrittää lähes senttimetrin tarkka sijainti. Lisäksi kopteri hyödyntää NTRIP-protokollaa, jolla paikannustiedot välittyvät tehokkaasti. Kopterille voidaan määrittää jopa 240 erilaista etappia, joiden välillä kopteri osaa liikkua ohjelmoidusti. Tämän avulla voidaan tehdä muun muassa erilaisia tarkastuslentoja esimerkiksi voimalinjojen läheisyydessä. Kopterissa on 24 gigatavua säilytystilaa valokuville ja videoille. Lisäksi kopteri hyödyntää tehokasta AES-256-kryptaustekniikkaa, joten kaikki kopterin keräämä ja lähettämä tieto on hyvin suojattu, vaikka kopteri joutuisi vääriin käsiin.

Tehokkaiden ja älykkäiden lennätysominaisuuksien ansiosta DJI Mavic 2 Enterprise Advanced osaa lentää esteitä varoen. Kopteri kykenee jopa 31 minuutin lentoaikaan täydellä latauksella ja peräti 72 kilometrin tuntinopeuteen. OcuSync 2.0 -lähetystekniikka takaa luotettavan hallittavuuden kopterin ja ohjaimen välillä jopa kilometrien päästä.

Tarpeen vaatiessa kopteria voidaan laajentaa erilaisin apuvälinein. Näitä ovat 2 400 lumenin valovoimainen valonheitin, jopa 100 desibelin voimalla ääntä toistava kaiutin, Yhdysvaltain ilmastoviraston standardit täyttävä strobovilkku (kantavuus jopa 4,8 kilometriä) ja DJI Smart Controller -ohjain.

Hinta ja saatavuus
DJI Mavic 2 Enterprise Advanced -kuvauskopteri tulee saataville maaliskuussa 7 000 euron suositushintaan. Hinta sisältää RTK-paikannusmoduulin. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.dji.com/fi/mavic-2-enterprise-advanced
www.dji.com/fi/newsroom/news/dji-counts-more-than-500-people-rescued-by-drones-around-the-world
www.boston.fi
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhslXjlLVRxlMGmMr9Q?e=oOPvvh (kuvia)

DJI
Kiinan Piilaaksoksi kutsutussa Shenzenissä pääkonttoriaan pitävä DJI on maailman johtava luovan kamerateknologian valmistaja. Se tunnetaan ennen kaikkea suosituista Mavic- ja Phantom-kuvauskoptereistaan sekä useista laadukkaista kuvanvakaustuotteistaan. DJI on noussut kymmenessä vuodessa yli 3 000 työntekijän maailmanlaajuiseksi valmistajaksi. Lisätietoja osoitteessa www.dji.com.

Boston Distribution
Boston Distribution on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 60 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.