PAN Vision Finlandin jakelema ja Capcomin julkaisema Resident Evil Village esiteltiin eilen aiempaa yksityiskohtaisemmin. Pelisarjan kahdeksas luku julkaistaan pelikonsoleille ja tietokoneille 7. toukokuuta 2021.

Yli sata miljoonaa peliä myynyt Resident Evil -pelisarja juhlistaa tänä vuonna 25-vuotista uraansa. Sitä juhlitaan sekä ilmaisella moninpelillä että uudella Resident Evil -pelillä. Pelisarjan kahdeksas luku Resident Evil Village -pelin vallatessa pelikoneet kevään aikana.

Resident Evil Village jatkaa Resident Evil 7 Biohazard -pelin tapahtumista Ethan Wintersin tarinalla pahaenteisessä kyläympäristössä. Luvassa on pelisarjalle ominaista sykettä kohottavaa ja hiuksia nostattavaa selviytymiskauhua sekä jännittäviä toimintaosuuksia. Uusi esittelymateriaali näyttää huikeaa peligrafiikkaa ja pelattavuutta sekä äärimmäisen yksityiskohtaisia ja tunnelmallisia peliympäristöjä.

Lisäksi pelin vastustajat tarjoavat hyytävän kammottavia kauhunhetkiä sykähdyttävissä kohtauksissa. Peli tarjoaakin juuri fanien rakastamaa Resident Evil -toimintaa oikeanlaisella kauhistuttavalla tavalla. Uudella esittelyvideolla esitellyt hirviöt ovat vain pieni osa pelissä kohdattavista vihollisista. Ethan kohtaa useita erilaisia uhkia, kuten nopealiikkeisiä ja alati häntä väijyviä olentoja sekä omintakeisen Lady Dimitrescun salaperäiset tyttäret, jotka voivat halutessaan muuntua hyönteisparviksi. Jokaisella pelin moninaisista vihollisista on omat taistelutyylinsä, joten pelaajan pitää oppia sopeutumaan erilaisiin tilanteisiin ja vihollisiin. On hyvä tietää, milloin on hyvä hetki taistella ja milloin paeta. Ethanin uutena jippona on napakka potkuhyökkäys, jolla vihollisia voi työntää loitommalle ja näin pelata itselleen lisää aikaa seuraavaan toimintoon.

Uutena piirteenä päähenkilö Ethan voi ostaa ja myydä esineitä, ostaa uusien esineiden valmistusohjeita ja virittää aseita The Duke -kauppiaan luona. Pelistä löydettävien materiaalien avulla Ethan voi askarrella käyttöönsä erilaisia kertakäyttötarvikkeita, joiden avulla selviytyä uhkaavista vaaroista. Erilaisten tarvikkeiden ja varusteiden oikeanlainen käyttö lisää peliin oman taktisen ulottuvuutensa ja entistä parempi varustehallinta tekee pelaamisesta miellyttävää.

Julkistuksen myötä PlayStation 5 -pelaajat pääsevät tutustumaan pelin Maiden-demoversioon. Peruspelistä riippumaton kokemus on oma itsenäinen pientarina, joka esittelee upeaa peligrafiikkaa ja täyteläisiä 3D-ääniä. Maiden-demo keskittyy pelin tunnelmointiin ja nokkeluuteen, sillä paon aikana ei ole taisteluja tai edes mahdollisuutta puolustaa itseään. Myöhemmin kevään aikana on luvassa toinen pelattava demo kaikille pelialustoille.

Pelisarjan 25-vuotista taivalta juhlitaan myös maaliskuussa ilmaiseksi julkaistavalla Resident Evil Re:Verse -moninpelikokemuksella. PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille sekä pc-tietokoneille julkaistava moninpeli on pelintekijöiden kiitos pelisarjan faneille. Yhteensopivuuden ansiosta moninpeli on pelattavissa myös PlayStation 5- ja Xbox Series X/S -pelikonsoleilla. Resident Evil Re:Verse tuo pelisarjan tutut hahmot esiin sarjakuvamaisella tyylillä ja tarjoaa perinteisen death match -pelimuodon 4-6 pelaajalle pelisarjasta tutuissa ympäristöissä. Jokaisella pelisarjan hahmolla on omat taitonsa ja erikoisuutensa. Kuollessaan hahmot syntyvät peliin uudestaan kammottavina bioasemutantteina. Pelin lisätiedot ja tarkempi julkaisupäivä julkaistaan myöhemmin.

Resident Evil Village on nyt ennakkotilattavissa perusversiona ja keräilijänversiona. Keräilijänversio sisältää pelin lisäksi digitaalisen Trauma Pack -laajennuksen, joka täydentää peliä muun muassa ainutlaatuisin asein, tallennuspistejärjestelmällä ja lisävaikeustasoilla. Lisäksi pakettiin sisältyy ikonisen Chris Redfieldin koristepatsas, SteelBook-pelikotelo, pelin kylän kangaskartta ja A4-kokoinen juliste.

Resident Evil Village -pelin uuden esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/btFclZUXpzA. Resident Evil Re:Verse -moninpelin esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/mtX1pxZ3aqE.

Resident Evil Village julkaistaan sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille 7. toukokuuta 2021. Peli on ilmaiseksi päivitettävissä PlayStation 4 -versiosta PlayStation 5 -versioksi ja tukee Smart Delivery -tekniikkaa Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleilla. Näin käytössä on aina pelin uusin ja paras versio käytössä olevan Xbox-pelikonsolin mukaisesti.

Lisätietoja
www.residentevil.com/village/
www.panvision.com/pelit
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhsxlY_gG1i1ZDXJJEg?e=6exSkO (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.