Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja ja tietotekniikan verkkokaupan pioneeri, Jimm’s PC-Store (www.jimms.fi) on sopinut yhteistyöstä suomalaisia kilpapeliliigoja ja -turnauksia järjestävän Finnish Esports Leaguen (FEL) kanssa.

Yhteistyöllä FEL:n kanssa Jimm’s hakee entistä vahvempaa asemaa suomalaisen kilpapelaamisen ytimessä. Jimm’s ja FEL ovat jo pitkään olleet mukana samoissa tapahtumissa ja toimineet suomalaisen e-urheilun taustavoimissa, mutta varsinaista virallista yhteistyötä ei ole tähän mennessä ollut. Jimm’sin lisäksi yhteistyössä on mukana myös noblechairs, joka on saksalainen huipputason pelituolien valmistaja. Tavoitteena on, että e-urheilijat ja pelaajat muutenkin kiinnittäisivät erityistä huomiota tuoliensa laatuun ja ergonomiaan. FEL:n kautta tätä viestiä saadaan välitettyä suomalaisille e-urheilijoille ja pelaajille entistä paremmin.

”Olen iloinen, että olemme vihdoin löytäneet toisemme ja työ jatkuu nyt yhdessä. Haluamme jatkaa elektronisen urheilun tukemista kaikissa sen muodoissa ja FEL on avainasemassa kilpapelitapahtumien järjestämisessä Suomessa”, kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen. ”Paikalliset kilpapelisarjat ja turnaukset ovat tärkeä koetinkivi suomalaisten kilpapelaajien kehittymisessä maailmanluokan huipuiksi. Teemme kaikkemme, jotta suomalaiset kilpapelaajat pääsevät ja pysyvät maailman parhaimmistossa.”

”Odotamme innolla yhteistyötä Jimm’sin kanssa. Kyseessä ei ole ainoastaan yksi tunnetuimmista ja näkyvimmistä brändeistä Suomen elektronisen urheilun kentässä, vaan myös yritys, joka haluaa FEL:n tavoin viedä kotimaista kilpapelikulttuuria yhä ammattimaisempaan suuntaan”, kommentoi Finnish Esports Leaguen myynti- ja markkinointijohtaja Matti Kailanto.

”Jimm’sillä on merkittävä rooli Suomen elektronisen urheilun yhteisössä ja heidän tekemisensä laatu on ollut aina vakuuttavaa, emmekä voisi olla iloisempia, että pääsemme käärimään hihamme heidän kanssaan. Näemme tässä yhteistyössä valtavasti potentiaalia”, hehkuttaa puolestaan Finnish Esports Leaguen toimitusjohtaja Jussi Halme.

FEL järjestää kilpapelaamisen liigoja ja livetapahtumia useissa eri peleissä. Liigatoiminta käynnistyi vuonna 2016 ja vuosi 2019 oli FEL:n historian ylivoimaisesti suurin niin palkintorahojen kuin myös pelivalikoiman osalta. Counter-Strike: Global Offensive -liiga oli viime vuonna suurempi kuin koskaan yhteensä 60 000 euron palkintopotilla. Lisäksi CS-liigan kevätkaudella oli jaossa yksi paikka 100 000 euron Arctic Invitational -megatapahtuman karsintaan. Syyskaudella oli jaossa suora paikka 100 000 dollarin DreamHack Open -turnaukseen Ruotsiin. FEL järjesti vuonna 2019 myös Overwatchin virallisen eSM-turnauksen, Overwatch Cupin, jonka potissa oli 10 000 euroa. Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -liigan ensimmäinen kausi huipentui syyskuun lopussa ja sen palkintopotissa oli 2 500 euroa.

Lisätietoja
www.jimms.fi
https://fel.gg/
https://bit.ly/2xH2LAO (kuvia)

Jimm’s PC-Store
Jimm’s PC-Store Oy on sekä Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja että asiantunteva tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa, jolla on uutuudet ensimmäisenä. Vuoden 2018 liikevaihto oli 47,2 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa on 47 henkilöä. Toimipaikka sijaitsee Turussa. Lisätietoja osoitteessa www.jimms.fi.