Boston Group tuo myyntiin kiinteäsiipisen WingtraOne-kuvauskopterin, joka sekä nousee että laskeutuu pystysuorassa ja kartoittaa suuria alueita automaattisesti lentämällä vaakasuuntaan.

WingtraOne-kuvauskopterin tuo valtavan potentiaalin maanmittaukseen, monenlaisiin ilmasta tapahtuviin tarkastuksiin ja muihin paikkatietoa vaativiin tarkoituksiin. Kuvauskopteri vähentää huomattavasti tiedonkeruun kustannuksia ja työtunteja. Lisäksi sillä voi tutkia muuten saavuttamattomia alueita ja toimittaa huipputarkkoja ilmakuvia ja karttoja, joita ei muuten olisi mahdollista tuottaa turvallisesti tai kustannustehokkaasti.

Toisen sukupolven WingtraOne-kuvauskopteri voi lentää täysin itsenäisesti jopa tunnin ajan yhdellä latauksella. Sinä aikana se voi kuvata yli sata hehtaaria maata jopa yhden senttimetrin tarkkuudella. Kopterin suurin lentonopeus on 58 kilometriä tunnissa ja ohjaimen kantama on jopa 10 kilometriä. Kopterin ennalta määritelty lentoalue voi kuitenkin ulottua jopa kymmenien kilometrien päähän lähtöpaikastaan.

Kopteri mahdollistaa luotettavan ja monipuolisen kartoittamisen ja valvonnan vaihdettavilla digikameroilla. Kopterin sisuksissa olevaan kameratilaan voi vaihtaa eri digikameroita lentosessioiden välillä muutamassa minuutissa. Tämänhetkisiä kameravaihtoehtoja ovat Sony RX1RII-, Sony a6100- ja Oblique Sony a6100 -digikamerat, joilla voi kuvata kohteita enimmillään jopa 42 megapikselin tarkkuudella kameramallin mukaan. Lisäksi MicaSense RedEdge-MX -multispektrikameralla voi kuvata ihmissilmälle ja tavalliselle kameralle näkymättömiä aallonpituuksia esimerkiksi maanviljelyn analysointiin.

WingtraOne-kuvauskopterin mukana toimitetaan tablettilaite, jossa on ladattuna WingtraPilot-sovellus tiedonkeruun helppoon hallintaan. Intuitiivinen sovellus sisältää monia tapoja laatia lentosuunnitelmia sekä seurata ja ohjata tehtäviä lennon aikana. Lentoon lähteminen onnistuu alle viidessä minuutissa selkeiden tarkastuslistojen avulla.

WingtraOne-kuvauskopterin keräämää tietoa, kuten vinokartoitusmateriaalia, tukevat alan johtavat kumppanit, joita ovat esimerkiksi Bentley Systems ja Esri. Heidän avullaan Wingtra-tiimi kartoitti Sveitsissä sijaitsevan Zürichin kaupungin vain kuudessa lentotunnissa. Tästä syntyi vaikuttava 3D-malli, joka on tehty Bentley ContextCapture- ja Esri Site Scan for ArcGIS -ohjelmistoilla. Tästä digitaalisesta Zürichista löytyy lisätietoa osoitteessa https://wingtra.com/case_studies/wingtra-creates-stunning-digital-twin-of-zurich/.

Hinta ja saatavuus
WingtraOne GEN II -kuvauskopterin suositushinta on 17 500 euroa ilman kameraa. Kamerahinnat ovat 2 100 eurosta ylöspäin. Hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa. Lisätietoa hinnoittelusta löytyy osoitteesta https://configurator.wingtra.com/.

Lisätietoja
www.wingra.com
www.boston.fi
https://youtu.be/Jq-yUvR0kpw (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viMVcqMzHclevJG5LkA?e=qr3G5B (kuvia)

Wingtra
Sveitsiläinen Wingtra on maailman johtava kiinteäsiipisten ja pystysuoraan lentoon lähtevien kuvauskopterien valmistaja. Wingtra-kopterit soveltuvat kartoitus-, tutkimus- ja kaivosalan ammattilaisille. Ensimmäinen Wingtra-kopteri tuli myyntiin vuoden 2017 alussa. Lisätietoja osoitteessa www.wingtra.com.

Boston Group
Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.