DJI Air 3

Boston Group tuo myyntiin edullisen DJI Air 3 -kuvauskopterin, jossa on laadukas 48 megapikselin kaksoiskamera ja jopa 46 minuutin lentoaika.

Jo käsitteeksi muodostuneet DJI-kuvauskopterit tunnetaan muun muassa huippuluokan kuvausominaisuuksista, helppokäyttöisyydestä ja älykkäistä toiminnoista. Näiden ansiosta kokematonkin lennättäjä oppii hetkessä kuvauskopterin lennätyksen perusteet, napsii upeita valokuvia tai kuvaa häikäisevää videokuvaa lähes missä tahansa. DJI Air 3 vie jo entuudestaan kehittyneen teknologian uudelle tasolle tarjoamalla käyttöön entistä pidemmän lentoajan, aiempaa paremmat kuvausominaisuudet ja tukkukaupalla muita tärkeitä ominaisuuksia.

Kevyen (720 g) kuvauskopterin kaksoiskamerajärjestelmässä on erillinen laajakuvakamera sekä kolminkertaisen tarkennuksen telekamera. Näillä onnistuvat jopa 48 megapikselin huipputarkat valokuvat sekä 4K-ultrateräväpiirtoiset HDR-videot. Kameroiden 1/1.3-tuumaiset CMOS-kennot ovat samankokoisia, mutta niiden polttoväleillä on eroa. Tämä mahdollistaa entistä moninaisemmat kuvausmahdollisuudet valokuviin ja videoihin. DJI O4 HD -videolähetysjärjestelmän ansiosta materiaali välittyy reaaliaikaisesti kopterin ohjaimeen, mikä tekee ohjauksesta huolettoman helppoa.

Laajakuvalinssi kykenee 2,4 mikrometrin pikselikokoon F1.7 aukolla, joka vastaa 24 millimetrin filmiformaattia. Kolminkertaisella tarkennuksella toimiva telekamera kykenee myös 2,4 mikrometrin pikselikokoon F2.8 aukolla, jolloin se kykenee 70 millimetristä filmiformaattia vastaavaan kuvaan. Kolminkertaisen optisen tarkennuksen mahdollistava telekamera kuvaa kohteitaan ainutlaatuisella perspektiivillä. Vastaavasti laajakuvakameralla voidaan saada näyttävää kokonaiskuvaa maisemaa rajaamatta. Kahden erilaisen kameran kuvausominaisuuksia hyödyntämällä ilmakuvaaja voi taltioida monipuolisesti erilaisia otoksia yhdellä lennolla.

Kuvauskopterilla onnistuu jopa huipputerävän 4K-tarkkuuden HDR-videon kuvaaminen 60 kuvan sekuntinopeudella tai jopa 100 kuvan sekuntinopeudella päivittyvää videokuvaa ilman HDR-tallennusta. Videoiden värit toistuvat tarkasti ja luonnollisesti myös hämärässä. Molemmat kamerat tukevat 10-bittisiä D-Log M- ja HLG-väritiloja.

DJI Air 3 on myös Air-malliston ensimmäinen pystymuotoista 2.7K-videokuvaa (9:16) tukeva kuvauskopteri. Sen ansiosta videokuvaa voidaan jakaa helposti sosiaalisen median palveluihin. Lisäksi molempien kameroiden FocusTrack-tekniikka auttaa kohteiden kuvaamisessa. Sen sisältämät Spotlight 2.0-, ActiveTrack 5.0- ja Point of Interest 3.0 -tekniikat auttavat paitsi kuvauskohteen säilyttämisessä kameran keskiössä, myös näiden automaattisen seuraamisen liikkuvaa kohdetta kuvatessa.

Edeltäviin malleihin nähden DJI Air 3 kykenee 48 prosenttia pidempään lentoaikaan. Jopa 46 minuutin yhtämittainen lentoaika mahdollistaa entistä pidemmälle kantavat kuvausmatkat ilman huolta kantamasta. Uudenlaisen latausyksikön ansiosta kopterin akut voidaan ladata nopeasti, tehokkaasti ja vaivattomasti. Lisäksi akut voivat siirtää varaustaan toisiinsa, mikä mahdollistaa vähävirtaisen akun virran hyödyntämisen jo osittain latautuneen akun lataamisessa. Näin lennättäjä saa akuistaan kaiken irti mahdollisimman tehokkaasti.

DJI Air 3 on myös Air-malliston ensimmäinen, jossa on monisuuntainen havainnointijärjestelmä. Tämän ja APAS 5.0 -tekniikan ansiosta kopteri havaitsee esteet edestä, takaa, sivuilta, ylhäältä ja alhaalta, ja osaa näin kiertää esteet niihin törmäämättä tai tarvittaessa pysähtyä kokonaan. Uuden sukupolven O4-videonsiirtojärjestelmä kykenee siirtämään videokuvaa jopa 20 kilometrin päähän. Kuvansiirtotekniikan ansiosta järjestelmä parantaa myös lentoturvallisuutta.

Hinta ja saatavuus

DJI Air 3 tulee myyntiin välittömästi 1 139 euron kuluttajahintaan ja sisältää näytöttömän RC-N2-ohjaimen, kopterin ladattavan akun, ylimääräiset roottorilavat sekä kaikki lennättämiseen ja käyttöön tarvittavat työkalut ja johdot. DJI Air 3 Fly More Combo (DJI RC-N2) tulee myyntiin välittömästi 1 399 euron kuluttajahintaan ja sisältää kaikki peruspaketin varusteet sekä kaksi lisäakkua, niiden latausyksikön, kolme roottorilapasettiä ja kantolaukun. DJI Air 3 Fly More Combo (DJI RC 2) tulee myyntiin välittömästi 1 599 euron kuluttajahintaan ja sisältää näytöllisen DJI RC 2 -ohjaimen, kaikki peruspaketin tarvikkeet sekä kaksi lisäakkua, niiden latausyksikön, kolme roottorilapasettiä ja kantolaukun. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja

www.dji.com/fi/air-3
www.boston.fi
https://youtu.be/xi85DAbv5oU (esittelyvideo)
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_viagg_8rI-h93lbVaWQ?e=oRXDjI (kuvia)

DJI

DJI on maailman johtava siviilikäyttöön suunniteltujen kuvauskoptereiden ja monenlaisen muun kuvaustekniikan kehittäjä. DJI:n valmistamat henkilökohtaiseen ja ammattikäyttöön suunnitellut kopterit, kamerat ja kuvanvakautustuotteet ovat luotettavia ja helppoja käyttää kaikissa tilanteissa ja ympäristöissä. Lisätietoja osoitteessa www.dji.com.

Boston Group

Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.