Waltari-yhtyeestä tutuksi tullut Kärtsy Hatakka tarjosi neljän päivän aikana yleisölle mahdollisuuden seurata hänen elämäänsä suorana ja leikkaamattomana Kärtsy-TV -projektillaan. Kärtsy-TV osoittautui menestykseksi ja keräsi tuhansia katselukertoja Facebookissa.

Kärtsy-TV toteutettiin internetissä reaaliaikaisesti ja videomateriaalia pääsi seuraamaan “Kärtsy-TV” -nimisellä Facebook-sivulla. Tallennetut videoinsertit löytyvät sivulta edelleen ja niistä voi seurata Kärtsyn seikkailuja eri puolilla Helsinkiä. Mukana on bänditreenejä, bileitä, joogaa ja vierailuja kiinnostavissa paikoissa.

Kärtsy-TV oli myös tekninen pilottikokeilu. Koko neljän päivän rupeama toteutettiin nykyaikaisella tietokone- ja matkapuhelintekniikalla. Suurin osa videomateriaalista kuvattiin kokonaisuudella, johon kuului Logitechin HD-webbikamera, Toshiban kannettava tietokone ja tavallinen mobiililaajakaistayhteys. Lisäksi joitain tilanteita tallennettiin myös Nokia X6 -älypuhelimella.

”Toteutuksen suurimmaksi haasteeksi osoittautui mobiililaajakaistayhteys. Ne eivät vielä kykene hallitsemaan todellista liikkumista esimerkiksi autolla, raitionvaunulla tai aina edes kävellen. Myös niiden kantama on monesti rajallinen esimerkiksi sisätiloissa, joissa on paksut seinät. Onneksi Helsingin keskusta-alueella langattomat WLAN-yhteydet ovat melko yleisiä, joten myös niitä päästiin projektin aikana hyödyntämään useaan otteeseen. Muuten laitteisto selvisi koettelemuksesta kunnialla ja olikin hämmästyttävää nähdä mitä nykyaikaisella tietokonelaitteistolla saa aikaan”, kommentoi projektin tekniikasta vastannut Jiri Koivuniemi.

Lisätietoja Internetissä
http://www.facebook.com/kartsytv

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi

Kärtsy Hatakka
Kärtsy tunnetaan muusikkona ja säveltäjänä, joka perusti kansainvälisesti arvostetun Waltari-yhtyeen. Monessa mukana oleva taiteilija on säveltänyt musiikkia myös yli 6 miljoonaa myyneille Max Payne I ja II -tietokonepeliohjelmille. Waltari on julkaissut vuodesta 1991 lähtien kymmenen studioalbumia ja kolme kokoelmaa sekä tehnyt kymmenen laajaa Euroopan kiertuetta. Kärtsy on ollut mukana toteuttamassa monia laajamittaisia projekteja: mm. Jorma Uotisen koreografiaan sävellettyä musiikkiteosta “Evankeliumi”, jota esitettiin yhdessä Kansallisbaletin ja Sibelius-lukion sinfoniaorkesterin sekä kuoron kanssa Kansallisoopperassa. Lisäksi hän on ollut tekemässä Helsingin Juhlaviikoille vuonna 1995 tilaustyönä Avanti! -sinfoniaorkesterin kanssa toteutettua sävelteosta “Yeah! Yeah! Die! Die! Death Metal Symphony In Deep C”.

Logitech
Logitech on maailman johtava tietokoneiden ja kodin viihdelaitteiden oheislaitteiden valmistaja. Sen valikoimaan kuuluvat tietokoneiden näppäimistöt ja hiiret, Internet-kommunikointiin sopivat laitteet, digitaaliset musiikkituotteet, ohjelmoitavat kaukosäätimet, peliohjaimet ja langattomat tuotteet. Logitech International on perustettu Sveitsissä vuonna 1981. www.logitech.com