Englantilainen sähkökirjojen ja muun kulutuselektroniikan pioneeri, Elonex International (www.elonex.com) on aloittanut Elonex ebook -lukulaitteiden myynnin Suomessa. Elonexin tuotevalikoima on Euroopan laajin ja siihen kuuluu useita väri- ja eInk-lukulaitteita.

elonexebooks

Elonex ebook -lukulaitteet (=e-reader, sähkökirja, e-kirja) ovat helppokäyttöisiä elektronisia laitteita, jotka korvaavat painetun kirjan. Ne toimivat lisäksi musiikki- ja videosoittimina, valokuvakehyksinä ja äänikirjojen kuuntelulaitteena. Lukulaitteessa voi olla tuhansien kirjojen valikoima pienessä koossa. Ne ovat myös ympäristöystävällisiä, koska ne säästävät käyttöikänsä aikana huikean määrän paperia.

Elonex ebook -lukulaitteet ovat yhteensopivia kaikkien tänä syksynä avattavien suomalaisten e-kirjakauppojen kanssa. Lisäksi laitteet ovat yhteensopivia lukemattomien ilmaispalvelujen kanssa. Näitä ovat esimerkiksi Gutenberg.org ja Lonnrot.net.

Mallista riippuen Elonex ebook -lukulaitteissa on joko LED-taustavalaistu värinäyttö tai eInk-tekniikkaa hyödyntävä mustavalkonäyttö. Värinäytön etuna on parempi luettavuus eri valaistusolosuhteissa, multimediakäyttö ja edullisempi hinta, kun taas eInk-näyttö ei rasita lainkaan silmiä ja se toimii myös suorassa auringonvalossa. Kaikkien mallien kirjasinkokoa voi muuttaa lukijan näkökyvyn mukaan ja laitteiden valikot ovat suomenkielisiä.

Elonex ebook 500EB
Elonex ebook 500EB on taskuun sopiva 5 tuuman laajakuvaisella värinäytöllä varustettu monikäyttöinen lukulaite. Se soveltuu erinomaisesti sähkökirjojen lukemiseen, valokuvien ja videoiden katseluun (JPEG, GIF, BMP, PNG, AVI) sekä musiikin ja äänikirjojen kuunteluun (MP3, WAV). Lukulaite tukee sekä suojaamattomia että DRM-kopiosuojattuja PDF- ja ePub-sähkökirjoja.

Laitteessa on kahden gigatavun sisäinen muisti ja SD/SDHC/MMC-muistikorttipaikka. Lisäksi siinä on USB 2.0- ja kuulokeliitännät. Lukijan fyysiset mitat ovat 154 x 88 x 16 millimetriä ja painoa sillä on vain 190 grammaa.

Elonex ebook 700EB
Elonex ebook 700EB on 7 tuuman laajakuvaisella värinäytöllä varustettu monikäyttöinen lukulaite. Näyttö kykenee toistamaan videota jopa 720p-tarkkuudella.

Laite soveltuu erinomaisesti sähkökirjojen lukemiseen, valokuvien ja videoiden katseluun (JPEG, GIF, PNG, AVI, XVID, MPEG-1, H.264) sekä musiikin ja äänikirjojen kuunteluun (MP3, WAV). Lukulaite tukee sekä suojaamattomia että DRM-kopiosuojattuja PDF- ja ePub-sähkökirjoja.

Laitteessa on kahden gigatavun sisäinen muisti ja SD/SDHC/MMC-muistikorttipaikka. Lisäksi siinä on oma kaiutin sekä USB 2.0- ja kuulokeliitännät. Lukijan fyysiset mitat ovat 208 x 134 x 13 millimetriä ja painoa sillä on 350 grammaa.

Elonex ebook 621EB
Elonex ebook 621EB on 6 tuuman mustavalkoisella eInk-näytöllä varustettu lukulaite. Laite soveltuu täydellisesti sähkökirjojen lukemiseen, koska eInk-näyttö näyttää tekstin aivan kuin paperille painettuna. Lisäksi eInk-näyttö kuluttaa sähköä vain sivua vaihdettaessa, joten laitteen akku kestää peräti 8 000 sivun lukemisen. Lukulaite tukee sekä suojaamattomia että DRM-kopiosuojattuja PDF- ja ePub-sähkökirjoja.

Laite soveltuu myös musiikin ja äänikirjojen kuunteluun (MP3, WAV). Laitteessa on yhden gigatavun sisäinen muisti, johon mahtuu jopa 1 000 sähkökirjaa. Muistia voi laajentaa laitteessa olevan SD-muistikorttipaikan kautta. Laitteessa on lisäksi USB 2.0- ja kuulokeliitännät. Lukijan fyysiset mitat ovat 185 x 117 x 9,5 millimetriä ja painoa sillä on vain 180 grammaa.

Muut mallit
Elonex julkaisee uusia malleja lukulaitteistaan vielä loppuvuoden kuluessa. Saataville on tulossa mm. 7 tuuman värillisellä kosketusnäytöllä ja langattomalla WLAN-yhteydellä varustettu malli sekä Google Android -käyttöjärjestelmällä varustettu monitoimimalli, jolla voi esimerkiksi käsitellä sähköpostiviestejä ja surffata webissä. Näistä malleista tiedotetaan tarkemmin erikseen, kun niiden saatavuus ja hinnoittelu on vahvistettu.

Saatavuus ja hinnoittelu
Elonex ebook 500EB, 700EB ja 621EB tulevat saataville lokakuussa 2010. Niiden kuluttajahinnat ovat 149, 179 ja 199 euroa. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 23%. Tuotteita jakelee PAN Vision Finland (www.panvision.com).

Lisätietoja Internetissä:
http://www.facebook.com/ekirja (Elonexin suomenkielinen informaatiosivu)

Lisätietoja
Visionist/Jiri Koivuniemi, 040 837 8097, jiri@visionist.fi (PR)
i-minds/Mika Sevon, 050 404 1040, ms@i-minds.eu (myynti)
PAN Vision/Kari Viljanen, 040 560 7765, kari.viljanen@panvision.com (tukkuri)

Elonex International
Englantilainen Elonex International on vuonna 1986 perustettu innovatiivista kulutuselektroniikkaa kehittävä teknologiayritys. Elonex ebook -lukulaitteet ovat olleet Englannin myydyimpiä laitteita niiden julkaisun jälkeen Waterstones-kirjakaupan kanssa. www.elonex.com