Boston Distribution tuo myyntiin kevyen ja ominaisuuksiltaan huippulaatuisen Kandao QooCam 8K -taskukameran. Sen avulla onnistuvat ainutlaatuiset 360 asteen valo- ja videokuvat jopa hurjalla 8K-ultrateräväpiirtoisella tarkkuudella.

Videolle ikuistamisen arvoisia hetkiä mahtuu elämään yllin kyllin. Usein on haasteena riittävän laadukkaan kuvausvälineistön puute, jotta muistot saisi taltioitua haluamallaan tavalla. Kamera on usein liian suuri ja työläs käyttää tai teknisiltä ominaisuuksiltaan vajavainen älypuhelinten tapaan. Kandao QooCam 8K ratkaisee kaksi ongelmaa kerralla tuomalla käyttöön taskukokoisen kameran, joka on kevyt ja helppo ottaa mukaan. Lisäksi se kykenee ultrateräväpiirtoiseen 8K-videokuvaan 360 asteen kuva-alalla. Kameran avulla elämän hauskojen ja kiehtovien tapahtumien taltiointi sujuu vaivatta.

Pienikokoisen (205 x 97 x 93 mm) ja vain 245 grammaa painavan taskukameran ultrateräväpiirtoiseen 8K-tarkkuuksiseen (7680 x 3840 pikseliä) valo- ja videokuvaan mahtuu sisältöä jopa neljä kertaa ultrateräväpiirtoista 4K-kuvaa enemmän. 8K-tarkkuuden ansiosta maisemakuvat ja vauhdikkaat hetket tallentuvat kameraan tarkasti ja yksityiskohtaisesti.

Kuusiakselisen kuvaa vakauttavan gimbaalin ansiosta myös liikkuva kuva on äärimmäisen tasaista. Tämä mahdollistaa monenlaiset liikkeessä kuvatut hetket, jotka ilman gimbaalia näyttäisivät levottomilta ja täriseviltä. Kahden 20 megapikselin kameran ja 1/1,7 tuuman kuvakennon ansiosta kuvausjälki on verratonta APS-C-tasoa. Lisäksi kaiken voi kuvata 360 asteen laajuudella kaksoiskameratoimintoa hyödyntäen. Näin voi kuvata itsensä ympäriltä koko maiseman, mikä mahdollistaa monenlaiset uskomattomat otokset, joihin eivät perinteiset järjestelmäkamerat tai älypuhelinten kamerat kykene.

Vaikuttavasta 8K-kuvatarkkuudesta on helppoa ja nopeaa rajata haluamansa otos 4K-tarkkuuteen. Näin voi huolettaa kuvata isolta alueelta ja vasta leikkausvaiheessa käsitellä kuva itselle sopivaan tarkkuuteen ja kuvakokoon. SuperHDR-tilassa kamera ottaa nopealla tahdilla DNG-kuvia, jotka se osaa sommitella yhteen algoritmiavusteisesti. Tekniikan ansiosta kuvissa on vähemmän kohinaa ja parempi värikylläisyys, mikä näkyy lopputuloksessa ilman haamukuvia. Kandao Raw+ -tekniikan ansiosta SuperHDR-kuvat ovat kirkkaampia, terävämpiä, yksityiskohtaisempia ja puhtaampia.

Perinteisen videokuvan lisäksi taskukameralla voidaan tehdä upeita hidastusvideoita 4K-tarkkuudella jopa 120 kuvan sekuntivauhdilla. Nettiyhteydellä varustettuna QooCam 8K suoriutuu helposti myös videoiden striimaamisesta suoraan YouTube-kanavalle tai Facebook-sivulle.

Kamerassa on 2,4 tuuman kosketusnäyttö, jonka avulla videoiden ja valokuvien leikkaaminen ja muokkaus onnistuu kädenkäänteessä ilman älypuhelinta. Q-pikapainikkeella ennalta määritetyt kuvausasetukset on nopea valita juuri ennen kuvaushetkeä. Lisäksi älypuhelimille ladattavalla QooCam-sovelluksella voidaan kuvia ja videoita muokata esimerkiksi valmiilla suotimilla ja erilaisin valmisasetuksin. Myös toistonopeus ja esimerkiksi musiikin lisääminen on tehty vaivattomaksi.

Kandao Meeting
Viime kuussa Boston Distribution toi myyntiin monipuolisen ja älykkään Kandao Meeting -palaverikameran. Sen ansiosta etäkokoukset ja verkkopalaverit sujuvat kädenkäänteessä ja osallistujat pysyvät kuvassa tekoälyn ohjaamina. Kandao Meeting on älykäs ja helppokäyttöinen 360-asteista videokuvaa lähettävä palaverikamera. Se kykenee vaikuttavaan 8K-kuvanlaatuun eikä vaadi kannettavaa tietokonetta kummempaa laitetta toimiakseen. Lisätietoja osoitteessa www.kandaovr.com/kandao-meeting/.

Hinta ja saatavuus
Kandao QooCam 8K -taskukamera on saatavana 649 euron suositushintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.kandaovr.com/qoocam-8k/
www.boston.fi
https://youtu.be/gbqbN7EUHl8 (esittelyvideo)
https://bit.ly/3bLxCve (kuvia)

Kandao Technology
Kiinalainen Kandao Technology Co. Ltd keskittyy virtuaalitodellisuustekniikan tutkimukseen ja sen kehittämiseen tarjoamalla patentoituja kokonaisratkaisuja virtuaalitodellisuuden videoiden tallentamiseen ja suoratoistoon. Lisätietoja osoitteessa www.kandaovr.com.

Boston Distribution
Boston Distribution on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.