Suomen pelialan aktiivien kehittämä virtuaalinen konferenssi Gamebreak järjestetään verkossa 18.-20. toukokuuta 2020. Etäyhteyksillä järjestettävä konferenssi on toteutettu ennätysajassa suomalaisen Deal Room Events Oy:n tapahtuma-alustaa hyödyntäen Devs.tv:n ja IGDA Finlandin toteuttamana.

Tapahtuma sisältää kuusi erilaista aihepolkua, joista kolme on ilmaisia ja kolme maksullisia. Lisäksi konferenssijärjestelmä tarjoaa pääsylipun hankkineille virtuaalivieraille oivallisen matchmaking-työkalun, jonka avulla voi löytää mahdollisia yhteistyökumppaneita. Lisäksi alusta mahdollistaa yksityiset videopalaverimahdollisuudet.

Kaikkia tapahtuman puheita voi seurata suoratoistovideoina ja samalla keskustella muiden tapahtumaan osallistuvien vieraiden kanssa. Myös erilliset verkkotapaamiset on helppo sopia suoraan järjestelmän työkaluja käyttäen.

“Tämän vuoden isojen pelitapahtumien peruuntuminen tuli ikävänä yllätyksenä meille kaikille. Monet olivat odottaneet näitä tapahtumia ja valmistautuneet niihin tahoillaan eri tavoin”, kommentoi Devs.tv:n Santeri Eloranta. “Päätimme tarttua härkää sarvista ja tuoda tilanteeseen lievitystä. Tästä sai alkunsa #FIRSTAID-tunniste, jolla jokainen pelialalla työskentelevä saisi virtuaalista ensiapua. Ajatus siirtyy käytännön tasolle virtuaalisen GameBreak-konferenssin myötä.”

Poikkeustilanteen vallitessa Devs.tv ja IGDA Finland ovat kehittäneet kolmen päivän verkostoitumistapahtuman tukeakseen pelintekijöitä, joille tällaiset tapahtumat ovat elintärkeitä. GameBreak onkin kaikille avoin tapahtuma, joka on hinnoiteltu erittäin maltillisesti.

Tapahtuman avaa Angry Birdsistä ja monista muista pelialan kasvuyrityksistä tuttu Peter Vesterbacka: Suomessa on rakennettu pelien ympärille upea ekosysteemi. Suomessa on todennäköisesti eniten pelinkehittäjiä ja pelistudioita suhteessa asukaslukuun kuin missään muualla maailmassa. Kaikki työskentelevät yhdessä, joten ei ole yllätys, että tämä aloite sai syntynsä täällä Suomessa tämän kriisin keskellä. Tehdään hyviä pelejä ja julkaistaan ne maailmalle!

Tapahtuman kuusi aihepolkua ovat pelien markkinointi, etätyöskentely pelialalla, monialustapelaaminen, maailmanlaajuinen pelikulttuuri, pelien julkaisu sekä IGDA ja muut kumppanit. Jokaista aihetta käsitellään usean eri puhujan voimin eri näkökulmista. Tarkka ohjelma tulee löytymään konferenssisivustolta lähipäivinä. Tapahtuman puhujakirjo on monipuolinen ja kansainvälinen. Mukana ovat muun muassa Robert Bäckström RawFurylta, Natasha Skult MiTalelta, Jani Penttinen Utopos Gamesilta, Douglas Ogeto LudiqueWorksilta, Felicia Prehn 10th Muselta ja Nopialta, John Wolff Kaimon Internationalilta ja Bryan Ogden Maltalta.

“Ei ole koskaan ollut parempi aika olla pelinkehittäjä kuin nyt”, sanoo Las Vegasissa majaileva Utopos Gamesin toimitusjohtaja Jani Penttinen. “Olen innoissani tästä mahdollisuudesta liittyä GameBreak.onlineen. On hienoa päästä kertomaan kuinka Utopos Games on mukautunut uuteen normaaliin, kun valmistelemme ensimmäisen pelimme julkaisua vuonna 2021.”

Joustavan hinnoittelun ansiosta GameBreak tarjoaa sekä ilmaista että maksullista sisältöä. Erityisellä #FIRSTAID-tunnisteella saa tuntuvan alennuksen tapahtuman pääsylipuista.

Lisätietoja
www.gamebreak.online
https://bit.ly/3eTV6jX (kuvia)