Juniper Networks, Inc. (NASDAQ: JNPR, www.juniper.net), johtava korkean käytettävyyden ja suorituskykyisten verkkojen ratkaisutoimittaja, julkisti kuluttajien laajakaistan käyttöä kartoittavan tutkimuksen. Tutkimuksen mukaan kokemuksellisten, laadukkaiden ja personoitujen palvelujen tarjoaminen parantaa laajakaistapalveluja tarjoavien yritysten mahdollisuuksia lisätä tulojaan.

Verkon, sisällön, palvelujen ja käyttäjien välinen suhde tulisi rakentaa uudelleen, jotta palveluntarjoajat voivat tarjota parempia palveluja ja taata laadukkaat yhteydet. Tämä voi johtaa parempaan tulojen jakoon palvelun- sekä sisällöntarjoajien välillä ja lisäksi asiakkaiden tyytyväisyys kasvaa, kun osa vaativista palveluista on maksullisia, mutta peruspalveluissa voi säästää kustannuksia.

Vanhasta äänipohjaisesta liikenteestä saatujen tulojen vähennyttyä ja normaalitasoisten laajakaistayhteyksien tultua kattavimmiksi, palveluntarjoajilla on jatkuva paine löytää uusia tulonlähteitä. Heidän roolinsa odotetaan yhä enemmän olevan sisällöntarjoaja, joka tarjoaa verkkonsa kautta vaikuttavaa ja laajakaistaa tehokkaasti hyödyntävää sisältöä.

Euroopassa 5 000 laajakaista-asiakkaalla teetetty tutkimus osoitti 39,3 prosentilla vastaajista olevan yhden laajakaistayhteyden kautta käyttäjätunnuksia viiteen tai useampaan verkkopalveluun. Vastaajista 79,9 prosenttia kertoi kahden tai useamman käyttäjän käyttävän säännöllisesti heidän yhteyttään. Lisäksi 24,8 prosenttia vastaajista kertoi sosiaalisten verkkopalvelujen olevan heille tärkeä keino pitää yhteyttä ystäviin ja perheenjäseniin. 37,5 prosenttia kertoi tällaisten palvelujen tulevan heille entistä tärkeämmiksi tulevaisuudessa.

Perinteisen viestinnän tärkeyden nähdään vähenevän kaiken aikaa. Vastaajista 41,7 prosenttia kertoi lankapuhelinpalvelujen tärkeyden vähenevän. Lisäksi 61,3 prosenttia kertoi laajakaistaisen television (IPTV) tulevan heille koko ajan tärkeämmiksi.

Tutkimus osoittaa myös kuluttajien enenevässä määrin haluavan viihdettä, tietoa ja kommunikointipalveluja muun kuin perinteisen sähköpostin kautta. Tämä korostaa erityisesti laajakaistapalveluja tarjoavien yritysten mahdollisuutta hyödyntää verkkojensa kapasiteettia tulojensa kasvattamiseen. Tehokas infrastruktuuri tukee palvelujen laatua, jonka avulla mahdollistetaan erikoistuminen markkinoilla ja lisätään kuluttajien luottamusta.

Juniper Networks
Juniper Networks Inc. on korkean käytettävyyden ja suorituskykyisten verkkojen markkinajohtaja. Juniper tarjoaa nopeita verkkoinfrastruktuureja, jotka ovat luotettavia ympäristöjä palvelujen ja sovellusten nopeaan käyttöönottoon. Lisätietoja: www.juniper.net.

Juniper Networks ja Juniper Networks -logo ovat Juniper Networks Inc:n rekisteröityjä tuotemerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. JUNOS Juniper Networks Inc:n tuotemerkki. Kaikki muut tuotemerkit, palvelunimet, rekisteröidyt tuotemerkit tai rekisteröidyt palvelunimet ovat omistajiensa omaisuutta.