Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja, Jimm’s PC-Store (www.jimms.fi) tuo ultrateräväpiirron osaksi olohuoneiden viihdettä. Kotiteatterikäyttöön tarkoitetut HTPC-tietokoneet (Home Theatre Personal Computer) huolehtivat korkeatasoisen kuvan ohella myös äärimmäisen laadukkaasta äänentoistosta.

Tacet

Ultrateräväpiirtoisen kuvanlaadun eli niin sanotun 4k-tarkkuuden valtakausi on alkamassa. Monet videokamerat, järjestelmäkamerat ja jopa älypuhelinten kamerat kykenevät 4k-tallennukseen. 4k-tarkkuudella taltioitu videosisältö yleistyy myös YouTuben ja Netflixin kaltaisissa suoratoistopalveluissa.

Pelimaailmakin on ottamassa ensiaskeliaan 4k-tarkkuudessa. Huippuluokan 4k-pelejä on saatavana yhä monipuolisemmin ja näistä esimerkkejä ovat Middle-Earth: Shadow of Mordor, Elder Scrolls V: Skyrim, BioShock Infinite, Call of Duty: Advanced Warfare sekä tietenkin 24. maaliskuuta tietokoneille ilmestyvä Grand Theft Auto V.

Samalla 4k-tarkkuuteen yltävien televisioiden ja videoprojektoreiden yleistyminen on alkanut näkyä sekä valikoiman kasvamisessa että hintojen laskussa. Kuitenkin harva kuvalähde, kuten digiboksi, pelikonsoli tai tietokone, kykenee toistamaan 4k-tarkkuutta sen vaatiman tehomäärän takia.

Useat Jimm’sin tehokkaat pelitietokoneet sopivat kotiteatterien mediakoneiksi vaativan pelaamisen ohella. Raskaaseen pelaamiseen suunnitelluissa tietokoneissa on kuitenkin ensisijaisesti kiinnitetty huomiota raakaan suorituskykyyn eikä niinkään olohuoneen erityistarpeisiin.

Niihin tarpeisiin Jimm’s tarjoaa ratkaisuksi erityisesti olohuonekäyttöön suunnattuja HTPC-tietokoneita. Erinomainen esimerkki täysverisestä olohuonekoneesta on Jimm’s Tacet. Laitteen tehokas kahden gigatavun GDDR5-muistilla toimiva nVidia GTX 750ti -näytönohjain takaa sulavan ultrateräväpiirtoisen videokuvan ja Asus Xonar Essence STX II 7.1 -äänikortti mahdollistaa huippuluokan monikanavaisen äänentoiston. Hiljainen käyntiääni ja skandinaavista huippumuotoilua edustava vaakakotelo tekevät Tacetista täydellisen olohuonelaitteen myös sisustuksesta kiinnostuneiden keskuudessa.

Saatavuus ja hinnoittelu
Jimm’s Tacet on saatavana välittömästi 2 049 euron kuluttajahintaan. Jimm’sin HTPC-tuotevalikoimaan kuuluu tällä hetkellä kahdeksan eri laitemallia, joista edullisimmat maksavat runsaat 900 euroa. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Jimm’s-tietokoneet myydään aina räätälöityinä ja keskusyksikön ympärille voi erikseen hankkia minkä tahansa näppäimistön, hiiren, näytön ja muut lisälaitteet.

Lisätietoja
http://www.jimms.fi/tuote/JIMMS-HTPC-TACET
http://bit.ly/1KSltiW (tuotekuvia)
http://www.geforce.com/hardware/technology/4k (NVIDIAn 4k-esittelysivu)

Jimm’s PC-Store / Antti Järvinen, puh: 029 70 70707, antti.jarvinen@jimms.fi
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040 837 8097, jiri@visionist.fi

Jimm’s PC-Store
Jimm’s PC-Store Oy on sekä Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja että asiantunteva tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa, jolla on uutuudet ensimmäisenä. Vuoden 2013 liikevaihto oli noin 28 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa on 38 henkilöä. Toimipaikkamme sijaitsee Turussa. Lisätietoja osoitteessa www.jimms.fi.