Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry julkisti uusia platina- ja kultalevyyn yltäneitä pelejä. Aiempien vuosien tapaan Suomen pelikansa rakastaa edelleen jääkiekko-, laulu- ja sotapelejä.

NHL 12
Electronic Artsin NHL 12 on tämän vuoden ensimmäinen peli, joka on saavuttanut platinalevyyn oikeuttavan 20 000 kappaleen myynnin. NHL 12 on saavuttanut sen lisäksi kahdella alustalla eli PlayStation 3- ja Xbox 360 -pelikonsoleilla.

NHL 12:ssa on uudistettu Be a Pro -pelitila ja uusi Full Contact -fysiikkamoottori. Pelaajat pääsevät myös ensimmäistä kertaa kohtaamaan dynaamisia maalivahteja.

”NHL 12 on lyönyt kaikki aiemmat myyntiennätykset. Suomalaisia ei turhaan kutsuta jääkiekkokansaksi!”, laukoo Electronic Artsin myyntijohtaja Niklas Wikblad.

SingStar SuomiSuosikit
Suomenkielisten SingStar-laulupelien voittokulku jatkuu. SingStar SuomiSuosikit on saavuttanut platinalevyyn oikeuttavan 20 000 kappaleen myynnin PlayStation 3 -pelikonsoleilla ja kultalevyyn oikeuttavan 10 000 kappaleen myynnin PlayStation 2 -alustalla.

SingStar SuomiSuosikit on jo viides suomalainen SingStar-laulupeli, joka tuo kotimaisten artistien parhaimmiston pelaajien olohuoneisiin. Uusi peli sisältää 25 suomalaisten artistien esittämää kappaletta PlayStation 2:lla ja 30 kappaletta PlayStation 3:lla.

”SingStar SuomiSuosikit on upea yhdistelmä tämän päivän hittejä ja hienoja klassikoita. Se on suomenkielisistä SingStar-peleistä biisilistaltaan ehkä kaikkien aikojen paras”, hyräilee PlayStationin kaupallinen johtaja Antero Paljakka.

Battlefield 3
Electronic Artsin Battlefield 3 on vuoden odotetuimpia pelejä ja se näkyy myös myyntiluvuissa. Vaikka peli on julkaistu vasta tällä viikolla, niin se on jo ylittänyt 20 000 pelin platinarajan sekä PC:llä että PlayStation 3:lla ja 10 000 pelin kultarajan Xbox 360:llä.

Battlefield 3 -pelissä pelaajat astuvat U.S. Marines -eliittisotilaiden saappaisiin. DICE:n mullistavaa Frostbite 2 -pelimoottoria hyödyntävä Battlefield 3 vie pelaajat suoraan keskelle uskomattoman realistista taistelutannerta, jossa luodit viuhuvat, rakennukset hajoavat ympäriltä ja räjähteiden voima heittää pelaajat maahan.

”Yli 60 alan palkintoa kerännyt Battlefield 3 on tämän syksyn kuumin toimintapeli. Numerot puhuvat puolestaan – kaikki haluavat tämän pelin. Battlefield 3 on selkeä FPS- ja moninpelien kuningas”, hehkuttaa Electronic Artsin myyntijohtaja Niklas Wikblad.

FIGMA
Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry:n jäseniä ovat ALSO, AMO, Electronic Arts, Microsoft, Namco Bandai, Nordic Softsales, Nordisk Film, PAN Vision ja Warner Bros.

FIGMA julkaisee Suomen virallista listaa. Suomen suosituimpien pelien lista julkaistaan kahden viikon välein. FIGMA julkaisee jäsentensä pelimyyntitilastot kolmen kuukauden välein. Lista ja pelimyyntitilastot löytyvät osoitteesta www.figma.fi.

Lisätietoja internetissä
www.figma.fi

Lisätietoja

Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry
Toiminnanjohtaja Thomas Westerberg
050 – 463 1156
thomas.westerberg@figma.fi

Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry
Hallituksen puheenjohtaja Riku Olkkonen
050 – 505 1966
riku.olkkonen@panvision.com

Viestintätoimisto Visionist
Tiedottaja Jiri Koivuniemi
040 – 837 8097
jiri.koivuniemi@visionist.fi