Maailman johtava tietotekniikkatukkuri, Tech Data Corp. (www.techdata.com) julkaisi vuoden 2009 toista vuosineljännestä ja ensimmäistä puolivuotiskautta koskevan tulostiedotteen. Taloudellisesti vaikeasta ajasta huolimatta Tech Data on menestynyt erinomaisesti. Yrityksen nettotulos oli toisella vuosineljänneksellä 35,2 miljoonaa dollaria eli viime vuoden vastaavaan vuosineljännekseen verrattuna kasvua oli peräti 59,1 prosenttia.

techdatalogo

”Myös Suomessa Tech Datan kevät on sujunut hienosti. Hankalasta markkinatilanteesta huolimatta olemme onnistuneet jopa kasvattamaan myyntiämme muutamana kuukautena edellisvuoteen verrattuna ja siten voittamaan markkinaosuuksia monilla strategisilla tuotealueilla”, sanoo Tech Data Finland Oy:n maajohtaja Niko Tarjasalo. ”Positiivisia yllätyksiä ovat olleet myös hiljattain aloitettu Apple-yhteistyö sekä merkittävä yhteistyösopimus Oraclen ja palveluita tuottavan TD Azlan -yksikkömme välillä.”

Tech Datan maailmanlaajuinen liikevaihto oli 5,2 miljardia dollaria 31. heinäkuuta päättyneellä toisella vuosineljänneksellä. Pudotusta edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan oli vain 15,9 prosenttia. Euroopan liikevaihto edusti 2,79 miljardilla dollarilla 54 prosenttia koko yhtiön liikevaihdosta. Operatiivinen tulos oli 53,7 miljoonaa dollaria, joten kasvua viime vuoden 42,2 miljoonaan dollariin on huomattavasti. Myyntikatteen kasvu johtui pääasiassa yrityksen varaston, hinnoittelun ja kuljetusten hallintaan liittyvistä parannuksista. Tech Datan taloudellinen joustokyky on erinomainen 1,1 miljardin dollarin käteisvarallisuudella.

Tech Datan viimeisen kuuden kuukauden maailmanlaajuinen liikevaihto laski viime vuoden vastaavasta vain 16,8 prosenttia ja on tällä hetkellä 10,2 miljardia dollaria. Tästä Euroopan osuus on 5,6 miljardia dollaria eli 55 prosenttia. Vuoden ensimmäisen puoliskon operatiivinen tulos oli 103,6 miljoonaa dollaria, kun se viime vuoden vastaavana ajanjaksona oli 84,5 miljoonaa dollaria.

Virallinen englanninkielinen tulostiedote ja tarkat tilinpäätösluvut löytyvät Press Center -osiosta osoitteesta www.techdata.com.

Lisätietoja:
Tech Data Finland Oy / Maajohtaja Niko Tarjasalo
Sähköposti: niko.tarjasalo@techdata.fi

Tech Data
Tech Data Corp. (NASDAQ GS: TECD) on yksi suurimmista informaatiotekniikan laite- ja ohjelmistotuotteiden jakelijoista maailmassa. Se palvelee yli 125 000 IT-ratkaisujen tarjoajaa yli sadassa maassa. Tech Data tarjoaa tukeaan kaikille jälleenmyyjille niin pieni- ja suurikokoisten yritysten kuin valtion virastojenkin teknologisten tarpeiden täyttämisessä. Tech Datan maailmanlaajuinen liikevaihto viime vuonna oli 24,1 miljardia dollaria. Tech Data Finland Oy on osa maailmanlaajuista Tech Data Corporationia.