Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, Logitech (www.logitech.fi) vei hiiren sinne missä sitä ei ole koskaan aikaisemmin käytetty. Lasipinnat, graniitti, lakattu puu ja muut kiiltävät pinnat ovat tavalliselle hiirelle mahdoton haaste, mutta Logitech Darkfield Laser Tracking -tekniikkaa käyttävät hiiret selviytyvät niistäkin. Uutta tekniikkaa hyödynnetään tällä hetkellä kahdessa hiirimallissa: täysikokoisessa Logitech Performance Mouse MX:ssä ja matkakäyttöön sopivassa kompaktissa Logitech Anywhere Mouse MX:ssä.

logidfmice

Logitechin tutkimusten mukaan 40 prosentilla ihmisistä on kotonaan lasipintoja. Tämä yhdistettynä kannettavien tietokoneiden suosioon tarkoittaa sitä, että hiiret kohtaavat mitä erilaisimpia pintamateriaaleja, joista pitäisi selviytyä ongelmitta.

Perinteinen laserteknologia on riippuvainen hiiren tunnistimen kyvystä havaita pinnan kuvioita. Voimakkaasti kiiltävät pinnat ovat kuitenkin usein lähes täysin tasaisia ja niissä ei ole tavallisten hiirten tunnistimille riittävästi yksityiskohtia. Logitech Darkfield -tekniikka hyödyntää pimeäkenttämikroskopiaa, jonka ansiosta se tunnistaa pintojen mikroskooppisen pienet eroavaisuudet ja jopa pölyhiukkaset. Näin se pystyy seuraamaan hiiren liikkeitä myös kirkkaalla lasipinnalla, jonka paksuus on vähintään neljä millimetriä.

Täysikokoisessa Logitech Performance Mouse MX -hiiressä on miellyttävä oikeakätinen muotoilu. Micro-USB:n kautta toimiva latausjärjestelmä mahdollistaa hiiren akkujen lataamisen tietokoneen tai verkkovirran kautta jopa hiirtä käytettäessä. Neljä muokattavaa peukalopainiketta tehostavat tärkeimpien toimintojen käyttöä, kuten ohjelmien välillä siirtymistä ja zoomausta. Lisäksi tuntoherkkä sivuttaisvieritys mahdollistaa nopean navigoinnin eri puolilla webbisivua.

Logitech Anywhere Mouse MX -hiiri toimii pienen kokonsa ansiosta missä vain ja mukana tuleva matkapussi antaa kuljetettaessa hyvän suojan. Hiiren muotoilu on luontevasti käteen sopiva. Sen edellinen- ja seuraava-painikkeet on sijoiteltu ergonomisesti oikein, joten netissä surffaaminen onnistuu tehokkaasti.

Molemmat hiiret hyödyntävät sekä hypernopeaa että napsaus napsaukselta toimivaa vieritystä riippuen siitä halutaanko selata sivuja huippuvauhdilla vai tarvitaanko tarkkuutta esimerkiksi valokuvien ja esityksien parissa työskenneltäessä.

Molempien hiirien mukana on uusi ja erittäin pieni Logitech Unifying -vastaanotin, jota voi pitää aina kytkettynä kannettavaan tietokoneeseen. Vastaanotin mahdollistaa jopa viiden yhteensopivan Logitechin hiiren tai näppäimistön samanaikaisen käyttämisen. Myös juuri julkaistut Logitech Keyboard K350, Logitech Keyboard K340, Logitech Marathon Mouse M705 ja Logitech Wireless Mouse M505 voidaan liittää vastaanottimeen.

Saatavuus ja hinnoittelu
Logitech Performance Mouse MX ja Logitech Anywhere Mouse MX ovat saatavana syyskuussa. Niiden kuluttajahinnat ovat 99 ja 79 euroa (sis. ALV 22%).

Lisätietoja Internetissä:
http://www.logitech.com/index.cfm/349/6094&cl=roeu,en

Lisätietoja ja tukkurit
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi
Logitech Finland / Iikka Buss, puh: 040-7231102, iikka_buss@eu.logitech.com
GNT Finland, puh: 03-213 6100, www.gnt.fi
PAN Vision Finland, puh: 010 843 8400, www.panvision.com
Tech Data Finland, puh: 0201 553636, www.techdata.fi

Logitech
Logitech on maailman johtava tietokoneiden ja kodin viihdelaitteiden oheislaitteiden valmistaja. Sen valikoimaan kuuluvat tietokoneiden näppäimistöt ja hiiret, Internet-kommunikointiin sopivat laitteet, digitaaliset musiikkituotteet, ohjelmoitavat kaukosäätimet, peliohjaimet ja langattomat tuotteet. Logitech International on perustettu Sveitsissä vuonna 1981. www.logitech.com