PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) tuo yksissä kansissa kolme kokonaista Worms-peliä lisäosineen PlayStation 3- ja Xbox 360 -pelikonsoleille.

wormsps3

Huippusuosittu Worms-pelisarja sai alkunsa jo 1990-luvun puolivälissä, kun pelistudio Team17 loihti hauskoista ja persoonallisista kastemadoista kokonaisen armeijakatraan. Pienet pinkit matoset tarttuivat milloin mihinkin aseeseen vihollisjoukkoja vastaan sotien. Aseina nähtiin kaikenlaista, aina pistoolista haulikkoon, kranaateista sinkoihin, jopa lentäviin lampaisiin asti.

Vuonna 2007 ilmestyi alkuperäisen Worms-pelin uusittu versio Xbox Live Arcade -palveluun Xbox 360 -pelikonsolille. Paria vuotta myöhemmin peli julkaistiin myös PlayStation Networkissa PlayStation 3 -pelikonsolille ladattavaksi. Tätä seurasi vuosina 2009 ja 2010 julkaistu jatko-osa Worms 2: Armageddon. Viimeisimpänä ilmestyi syksyllä 2011 ja alkuvuodesta 2012 julkaistu Worms: Ultimate Mayhem – niin ikään edellä mainituille pelikonsoleille.

Worms Collection kattaa nämä kaikki kolme täysveristä pelikokonaisuutta ja yhteensä kokonaiset kuusi lisäosapakettia samoissa kansissa. Aiemmin nämä lisäosat ovat olleet erikseen ladattavissa olevia pelilaajennuksia.

Pelien matosoturit sotivat mielikuvituksellisissa maailmoissa, jotka koostuvat useista erilaisista teemoista. Kumpareiset ja mäkiset maastot sisältävät toisinaan myös luolia ja vettä, jotka vaikuttavat taktisiin päätöksiin aina liikkumisesta asevalintoihin asti.

Vuoropohjaisena toimintaa ja strategiaa yhdistävinä tekeleinä eri Worms-pelit tarjoavat paljon yllätyksellisiä tilanteita. Sattumillakin on tosin näppinsä pelissä, kun erilaiset aselaatikot putoavat taivaalta eri puolille taistelukarttaa. Viime kädessä taitava pelaaja voi kääntää haitatkin edukseen, sillä matosotilaat ovat tarvittaessa ja oikein varusteltuina hyvin tuhoisia vastuksia vihollisilleen – ja toisinaan myös omille joukoilleen.

Worms-pelien mielikuvituksellinen, toimintavetoinen ja ennen kaikkea hauska pelattavuus on omiaan viehättämään pelaajia kokemustasoon katsomatta. Worms-pelit ovat helppoja oppia ja sisäistää. Monipuolisuudestaan johtuen ne ovat myös äärimmäisen koukuttavia pelata. Sisältö ei myöskään lopu heti kesken, kiitos lukemattomien pelivaihtoehtojen ja erilaisten kenttien.

Worms Collection tarjoaa pelattavaa sekä verkossa että saman pelikonsolin ääressä. Peliä voidaan pelata yksin tai jopa neljän pelaajan kesken yhtäaikaisesti. Mukana on myös verkossa olevat leaderboard-listat sekä täysin uudet graafiset kenttäteemat koettavaksi.

Hinnat ja saatavuus
Worms Collection julkaistaan Suomessa 5.10. PlayStation 3- ja Xbox 360 -pelikonsoleille 32,90 euron kuluttajahinnoin. Hinnat sisältävät 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja internetissä
www.panvision.com/pelit

Lisätietoja ja testikappaleet
Visionist / Jerry Kurunen, 050 56 98 320, jerry@visionist.fi
PAN Vision / Niklas Von Schöneman, 010 843 8492, niklas.vonschoneman@panvision.com

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen julkaisija ja jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit ja IT-oheislaitteet. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yli sadan henkilön yhtiönä PAN Visionilla on toimipisteet kaikissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Vuodesta 2001 PAN Visionin on omistanut KF-ryhmä, joka on merkittävä toimija vähittäismyynnin saralla pohjoismaisilla markkinoilla. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.