Eurooppalainen viihde- ja tablettilaitteiden pioneeri, ARCHOS (www.archos.com) tuo Suomen markkinoille huippuohuen ja kevyen tablettilaitemalliston näppäimistökannella.

archos101xs

ARCHOS Gen10 XS -mallisto koostuu uudenlaisista tablettilaitteista, jotka ovat kevytrakenteisia ja muotoilultaan äärimmäisen ohuita. Ensimmäinen julkaistava malli on ARCHOS 101 XS, joka pienistä mitoistaan (painoa vajaa 600 grammaa ja paksuutta alle 8 millimetriä) huolimatta on tehokas kymmentuumainen tablettilaite Android 4.0 -käyttöjärjestelmällä varustettuna.

Ohuen muotoilun lisäksi ARCHOS esittelee innovatiivisen Coverboard-ratkaisun, joka toimii paitsi tablettilaitteen näppäimistönä, myös sen suojakantena, tukijalkana ja telakkana. Magneettinen Coverboard-näppäimistö tulee jokaisen ARCHOS 101 XS -mallin mukana tehden paketista täydellisen tablettilaitekokonaisuuden.

Kun tablettilaitetta ei käytetä, vain viiden millimetrin ohuinen Coverboard asettuu helposti näyttöä suojaavaksi kanneksi. Magneettikiinnityksellä paikoillaan pysyvä kansi voidaan myös vaivatta kääntää näppäimistöasentoon, johon itse tablettilaite telakoituu magneettien avustuksella kuin itsestään. Jalustatuen ansiosta tablettilaite myös pysyy hyvässä käyttöasennossa esimerkiksi elokuvien katseluun tai näppäimistöllä kirjoittamiseen soveltuen.

Coverboard saa käyttöjännitteensä tablettilaitteesta ja kokonaisuus voidaan kytkeä myös verkkovirtaan, jolloin tablettilaitteen akku latautuu.

ARCHOS Gen10 XS -mallisto on myös Google-sertifioitu ja on täysin yhteensopiva Google Play -palvelun kanssa, josta löytyy jopa reilut 600 000 ladattavaa sovellusta. Lisäksi tablettilaitteet voidaan päivittää loppuvuodesta ilmestyvään Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmäversioon.

Tablettilaitteen mukana tulee OfficeSuite Pro 6 -ohjelmisto, jonka avulla voidaan katsella, luoda, muokata ja tulostaa Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostoja sekä avata PDF-tiedostoja. Yhdessä täysikokoisen Coverboard-näppäimistön kanssa ARCHOS 101 XS on suorituskykyinen myös työkäytössä.

ARCHOS Gen10 XS -tablettilaitteissa on laadukas mediaohjelmisto, jolla voidaan nauttia teräväpiirtovideoista ja musiikista. Lisäksi langaton mediajako onnistuu helposti ulkoisten tallennusratkaisujen kanssa. Mukana ovat myös Gmail-, Google Talk-, YouTube- ja Google+-sovellukset sekä Google Maps -karttasovellus Streetview- ja Navigation-ominaisuuksilla. Lisätilaa puolestaan tarjoaa viiden gigatavun Google Drive -pilvitallennuspalvelu.

ARCHOS 101 XS -tablettilaitteen sydämenä toimii tehokas OMAP 4470 -suoritin ja grafiikasta vastaa PowerVR SGX544 -näytönohjain. Laadukas 10,1 tuuman näyttö kykenee 1280×800 pisteen tarkkuuteen. ARCHOS 101 XS -mallissa on tallennustilana 16 gigatavua flash-muistia, minkä lisäksi sitä voidaan laajentaa jopa 64 gigatavun MicroSD-muistikortilla. Laitteessa on sekä Micro-USB- että Mini HDMI -liitännät ja lisäksi se toimii langattomasti sekä WiFi- että Bluetooth 4.0 -yhteyksillä.

ARCHOS Gen10 XS -mallisto täydentyy myöhemmin syksyllä ARCHOS 97 XS- ja ARCHOS 80 XS -laitteilla. Lisäksi markkinoille tulee ARCHOS-tablettilaitteiden kanssa yhteensopivia lisälaitteita, kuten kaiuttimia, telakointiyksiköitä ja kantopusseja.

Saatavuus ja hinnoittelu
ARCHOS 101 XS tulee myyntiin Suomessa lokakuussa 399 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja ja tarkat tekniset tiedot internetissä
www.archos.com

Lisätietoja
Visionist/Jiri Koivuniemi, jiri@visionist.fi, 040 837 8097
iMinds Finland/Mika Sevón, ms@i-minds.eu, 050 404 1040

ARCHOS
ARCHOS on vuodesta 1988 lähtien toiminut kannettavan äänentoiston ja videosoittimien pioneeri. Se on myös erikoistunut Android-tablettilaitteiden kehittämiseen ja on valmistanut niitä jo vuodesta 2008 alkaen. ARCHOSilla on toimipisteitä niin Yhdysvalloissa, Euroopassa kuin Aasiassakin. www.archos.com