Finnish Music Startups -kollektiivi (www.facebook.com/finnishmusicstartups) on parinkymmenen suomalaisen kasvuyrityksen käynnistämä yhteisprojekti, jonka tavoitteena on tukea toinen toisiaan ja nostaa musiikkialan kasvuyrityksien yleistä näkyvyyttä.

fms-logo

Suomessa on suuri määrä alkuvaiheen kasvuyrityksiä ja niistä pari tusinaa kehittelee tällä hetkellä juuri sitä seuraavaa läpilyöntiä musiikkialalla. Pienten yritysten on kuitenkin alkutaipaleellaan ja yksinään vaikea saada itseään esille. Viestinnän näkökulmasta yhteistyö muiden yrittäjien kanssa on erittäin tärkeää, koska näin ne ovat yhdessä kiinnostavampia niin medialle kuin mahdollisille uusille rahoittajillekin.

Finnish Music Startups -kollektiivin viestintää hoitaa Viestintätoimisto Visionist. Tavoitteenamme on esitellä yritysten toimintaa ja kertoa niiden uusista innovaatioista monin eri tavoin. Yhteinen uutiskirje lähetetään medioille vähintään kerran kuukaudessa ja Facebook-sivulla jaetaan kaikkea aiheeseen liittyvää uutisointia. Toteutamme myös erilaisia nettikyselyitä, osallistumme alan tapahtumiin ja toimimme kollektiivin ensimmäisenä kontaktipisteenä sekä medioille että muille sidosryhmille.

Finnish Music Startups -kollektiiviin kuuluville yrityksille ei synny kustannuksia perustoiminnasta, vaan kulut katetaan yhteistyökumppaneiden avulla. Ensimmäiseksi yhteistyökumppaniksi on lupautunut Logitech/Ultimate Ears, joka on toiminnassa mukana ainakin vuoden 2012 loppuun asti.

Kollektiivin toiminnassa on mukana alusta alkaen runsaat kaksikymmentä yritystä. Näistä valtaosa kehittää jonkinlaisia uusia teknologisia ratkaisuja musiikkialalle. Näitä yrityksiä ovat mm. APEXvj, AudioDraft, AudioSauna, DJ Online, Equal Dreams, Favor Company, Hitlantis, LiveMusicStage, LoudEvents, Music Kickup, Musopia, Orxter, Ovelin, Playmysong, Pore, SongHi, Steam Republic ja Wavesum.

Ensimmäinen Finnish Music Startups -kollektiivin uutiskirje on luvassa elokuun loppuun mennessä.

Lisätietoja internetissä
www.facebook.com/finnishmusicstartups

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi