Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) on julkaissut Assassin’s Creed Valhalla -toimintaroolipelin sekä uusille Xbox Series -pelikonsoleille että aiemman sukupolven pelikonsoleille. Lisäksi peli on saatavilla pc-tietokoneille ja eri pelipalveluista.

Assasssin’s Creed IV Black Flag- ja Assassin’s Creed Origins -toimintapeleistä tuttu Ubisoft Montreal vie suositun pelisarjan viikinkiajalle. Pelaaja ohjastaa legendaarista Eivor-viikinkisoturia, jota seurataan 800-luvulle sijoittuvassa eeppisessä tarinassa. Se esittelee upean, avoimen ja eläväisen pelimaailman, joka nivoo yhteen sekä Norjan historian ja viikinkien ryöstöretket että Englannin sotaisan ja verisen aikakauden. Peli tuo sarjaan uusia ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden järjestää omia ryöstöretkiä ja perustaa oma uudisasukasyhteisö uuteen maahan. Vahvistamalla omaa yhteisöä kasvaa myös pelaajan johtaman alueen vaikutusvalta.

Pelaajan ohjastama Eivor voi pelaajan valinnan mukaan olla mies- tai naistaistelija. Tarinan edetessä omia taitojaan ja näihin vaikuttavia varusteita pääsee valitsemaan ja räätälöimään omaan pelityyliin sopivaksi. Omaa hahmoaan voi myös muokata monella tapaa hiustyylien, tatuointien, sotamaalausten ja varusteiden osalta ilmentämään omaa tyyliään. Lisäksi pelaaja edustaa omaa hahmoaan erilaisten päätösten osalta, jotka vaikuttavat oman yhteiskunnan tulevaisuuteen. Erilaiset päätökset taistelussa, politiikassa ja keskusteluissa vievät jokainen tarinaa omaan suuntaansa.

Norjasta lähtevä Eivor johtaa joukkonsa läpi jäisen meren kohti Englannin vihreitä maita ja vehreitä viljelysalueita. Rikkonaisista kuningaskunnista koostuva Englanti onkin mitä otollisin ympäristö kykeneville viikingeille, jotka osaavat maanviljelyksen ja ryöstelyn ohella myös taistelun jalon taidon. Samalla pelimekaniikka kattaa entistä monipuolisemman kahden aseen taistelutekniikan, joka mahdollistaa erilaisten taistelutyylien käytön. Lisäksi pelaaja voi hyödyntää viikinkilaivojensa joukkoja erilaisten alueiden valtaamiseen ja näiden rikkauksien haalimiseen.

Perusversion lisäksi Assassin’s Creed Valhalla julkaistaan Gold-, Ultimate- ja keräilijänversiona. Gold-versio sisältää peruspelin lisäksi sen kausikortin, johon sisältyvät pelin myöhemmin julkaistavat pelilaajennukset. Kausikortin myötä peli laajenee ensi vuonna kahdella isolla lisäosalla, joista ensimmäinen laajentaa pelin tarinaa Irlantiin ja tuo mukanaan salaperäiset druidit. Kesällä julkaistavassa toisessa lisäosassa matkataan piirittämään Pariisin suurkaupunkia, jolloin tutustutaan legendaariseen historialliseen tapahtumaan viikinkien näkökulmasta. Lisäksi kausikorttiin sisältyy heti hurjan Beowulfin tarina, joka on saatavilla heti pelin julkaisussa.

Peliin on luvassa myös ilmaisia kausikohtaisia päivityksiä, jotka rikastuttavat pelimaailmaa mitä erilaisin tapahtumin, kuten esittelemällä vuoden päätösjuhla Yulen. Lisäksi jokiryöstöt, hurjat jomsviking-soturit ja uudet varusteet laajentavat peliä julkaisun jälkeen.

Pelin julkaisuvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/gncCKXqjtaE.

Assassin’s Creed Valhalla on nyt saatavilla Xbox Series X-, Xbox Series S-, Xbox One- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille sekä Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikkojen kautta pc-tietokoneille. Lisäksi peli on saatavilla UPLAY+- ja Stadia-pelipalveluista. Peli julkaistaan myös PlayStation 5 -pelikonsolille 19. marraskuuta 2020. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
www.ubisoft.com/fi-fi/game/assassins-creed/valhalla
https://bit.ly/2y0c2EN (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.