EcoFlow_Rbus

Boston Group on yhdessä EcoFlow-latausasemien kanssa mukana Helsingin juhlaviikoilla ja Taiteiden yössä tarjoamalla sähköä robottibussin äänimaailman toteutukseen.

Elokuun loppupuolella 17.8.-3.9.2023 Helsingin Kalasataman kaduilla liikkuu taiteilija Laura Beloffin ja työryhmän taideteokseksi muokattu itseohjautuva robottibussi. Bussi hyödyntää reittivalinnoissaan algoritmeja, ja taiteilija Laura Beloff onkin kiinnostunut siitä, kuinka arkeamme ohjaavat monet piiloon jäävät algoritmit ja älyteknologia, joiden toimintaan meidän on luotettava.

Bussin sisällä matkustaja kohtaa vieraan mutta kummallisella tavalla tutun äänimaailman – aivan kuin ympäristön tunnistettavat äänet kaikuisivat vieraalta planeetalta. Ääniteos syntyy, kun Kalasataman äänet ja koneälyn tuottamat kuvitteelliset äänet kohtaavat. Kalasatamaan on sijoitettu laitteita, jotka poimivat alueen eliöiden ja ympäristön ääniä. Koneäly analysoi tätä äänimassaa ja tuottaa kuvitteellisten eliöiden ääniä, jotka soivat eri taajuudella kuin Kalasataman muut äänet. Robottibussiin striimattava reaaliaikainen äänimaisema virittää pohtimaan vaikutustamme ympäristöön ja sen ekologiaa. Kalasatamaa rakennetaan parhaillaan, ja urbaanin ja luonnonympäristön suhde on murroksessa: ihmiset tuottavat esimerkiksi paljon ääniä, joihin eliöt koettavat sopeutua muun muassa muokkaamalla oman äänensä taajuutta.

Äänien tallentamiseksi on luontoon rakennettu striimausyksiköitä, jotka saavat käyttöjännitteensä EcoFlow-latausasemista ja niihin liitetyistä aurinkopaneeleista. Myös R-Bus-robottibussin sisällä hyödynnetään EcoFlow-latausasemaa äänimaailman esittämiseen.

R-Bus-ajelut on toteutettu yhteistyössä HAM Helsingin taidemuseon, Helsingin kaupungin ja Helsingin juhlaviikkojen kanssa. Yleisö pääsee robottibussin kyytiin Helsingin Juhlaviikoilla ja Taiteiden yössä. Näistä tapahtumista löytyy lisätietoa osoitteista https://www.hamhelsinki.fi/events/laura-beloff-tyoryhma-r-bus/ ja https://helsinkifestival.fi/event/r-bus/. R-Bus-robottibussista löytyy lisätietoa osoitteesta https://r-bus.fi/.

Kätevästi liikuteltavat EcoFlow-latausasemat tuovat sähkön sinne, missä sitä tarvitaan ja vieläpä helposti kannettavassa koossa. Esimerkiksi EcoFlow RIVER 2 -latausasemat tarjoavat lajinsa suurinta teho-kokosuhdetta alle yhden kilowattitunnin kannettavissa malleissa. RIVER 2 -mallisto koostuu kolmesta eri vaihtoehdosta, joita ovat RIVER 2, RIVER 2 Max ja RIVER 2 Pro. Pienimmällä mallilla on painoa vaivaiset 3,5 kilogrammaa, jonka ansiosta se on helppo ottaa mukaan pienempäänkin veneeseen tai vaikkapa polkupyörän kyytiin. Pienestä koostaan huolimatta RIVER 2 -latausasemat kykenevät tasaiseen virransyöttöön 300, 500 tai 800 watin jatkuvalla teholla. Tämän ansiosta latausasemalla voidaan tuottaa virtaa esimerkiksi reitittimille, televisioille, tietokoneille ja monille muille sähkölaitteille. Latausasemien 256, 512 tai 768 wattitunnin LFP-akkujen ansiosta sähkölaitteet voivat toimia tuntikausia ilman verkkovirtaa ja akkuja voi ladata uudelleen jopa 3 000 kertaa.

Lisätietoja

www.vempaimet.fi/ecoflow/
www.boston.fi
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_via1nMPZdjQ8_xpn2NQ?e=PBVSfl (kuvia)

EcoFlow

EcoFlow on perustettu vuonna 2017. Yrityksen tavoitteena on suunnitella ja luoda älykkäitä ja tehokkaita energian varastointiin liittyviä tuotteita. Näin se antaa ihmisille ja yhteisöille mahdollisuuden kannettavaan, puhtaaseen ja luotettavaan sähkönsyöttöön kaikkialla. Lisätietoja osoitteessa www.ecoflow.com.

Boston Group

Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.