Sähköhammasharjassa riittää virtaa peräti tunnin kauemmin, kun käytössä ovat markkinoiden parhaat paristot. Ero huonoimpiin merkkeihin verrattuna on selkeä. Pohjoismaisessa paristovertailussa oli peräti 23 erilaista AA-sormiparistoa. Voittajaksi selviytyi Duracell Ultra Power.

Duracell-Bunny

Me kaikki tiedämme mistä on kyse. Haluat vaihtaa televisiokanavaa, mutta kaukosäätimestä on virta loppu. Tietokoneen hiiri lakkaa toimimasta väärällä hetkellä. Sähköhammasharja surisee laiskasti. Polkupyörän lamppu palaa himmeästi. Nämä ovat jokapäiväisiä ongelmia, jotka voi välttää paremmalla paristovalinnalla. Mikä paristo tulisi valita, jos haluaa parhaan mahdollisen?

Jopa 42 prosenttia enemmän virtaa
Ruotsalainen, riippumattomasti toimiva testaus- ja tutkimusyhtiö Testfakta Research testasi ja vertaili Duracellin toimeksiannosta keskenään peräti 23 erilaista AA-sormiparistoa. Vertailussa selvisi, että parhaiten ja huonoiten pärjänneen pariston suorituskyvyn ero oli peräti 42 prosenttia.

Testissä oli mukana paristomerkkejä sekä tunnetuilta paristovalmistajilta että isojen kauppaketjujen omia paristomerkkejä. Paristoja testattiin viidellä eri virrankulutustasolla. Nämä perustuivat tyypillisiin kodin laitteisiin aina palohälyttimistä ja muista alhaisen virrankulutuksen laitteista enemmän virtaa kuluttaviin välineisiin, kuten esimerkiksi sähköhammasharjoihin.

Testin paras: Duracell Ultra Power
Paristovertailun ylivoimainen voittaja oli Duracell Ultra Power, joka voitti vertailun muut paristot neljässä luokassa viidestä. Esimerkiksi Duracell Ultra Power kesti paristokäyttöisessä lelussa peräti yhdeksän tuntia, kun taas samassa käytössä vertailun heikoiten menestynyt paristo kesti vain 5,9 tuntia.

Erityisen paljon virtaa käyttävissä paristokäyttöisissä laitteissa Duracell Ultra Power antoi jopa 42 prosenttia paremman tuloksen kuin saman testin huonoiten pärjännyt paristo. Sähköhammasharjassa Duracell Ultra Power antoi peräti tunnin enemmän virtaa kuin markkinoiden heikoin paristo.

Lisätietoja
http://auroragroup.fi/fi/#ac=m_Start&f=b%3ADuracell%3ADuracell%24
http://bit.ly/2bw35XD (tuotekuvia & testitulokset pdf-dokumenttina)

Duracell
Tarinamme alkoi 1920-luvun alussa, kun keksijä-tiedemies Samuel Ruben ja innokas volframihehkulangan valmistaja Philip Rogers Mallory tapasivat. Ruben meni vierailulle P.R. Mallory -yritykseen etsiessään laitteita koettaan varten. Silloin Ruben ja Mallory näkivät tilaisuutensa koittaneen: he voisivat yhdistää Rubenin kekseliään nerokkuuden ja Malloryn valmistuspotentiaalin. Heidän kumppanuutensa jatkui Malloryn kuolemaan asti vuoteen 1975, ja se oli Duracell Internationalin alku.

Samuel Rubenin keksinnöt mullistivat paristoteknologian. Esimerkiksi Toisen maailmansodan aikana Ruben keksi elohopeakennon, jossa oli enemmän kapasiteettia pienemmässä tilassa. Lisäksi se oli kestävä sodan äärimmäisissä ilmasto-olosuhteissa Pohjois-Afrikassa ja Tyynellämerellä. Näissä paikoissa taskulamppujen, miinaharavien ja radiopuhelinten tavalliset sinkki-hiiliparistot eivät kestäneet. P.R. Mallory valmisti miljoonia elohopeakennoja sotakäyttöön. Pian sen jälkeen perustettiin Mallory Battery Company.

1950-luvulla Samuel Ruben alkoi kehittää alkali-mangaaniparistoa tehden siitä kompaktimman, kestävämmän ja pitkäikäisemmän kuin mikään paristo sitä ennen. Samoihin aikoihin Eastman Kodak toi markkinoille sisäänrakennetulla salamalla varustettuja kameroita, jotka vaativat enemmän tehoa kuin sinkki-hiiliparistot pystyivät tuottamaan. Kamerat tarvitsivat alkali-mangaanikennoja, mutta uutena AAA-kokona. Mallory alkoi valmistaa niitä ja myönsi valmistuslisenssin muillekin yhtiöille, koska hänen yrityksellään ei ollut vielä kuluttajajakelua.

Valokuvaamisen aiheuttama kysyntä oli menestys alkalikennoille, ja 1964 syntyi Duracell-tuotemerkki. Paristojemme kysyntä lähti hurjaan nousuun kuluttajamarkkinoilla, ja tarvikkeita täytyi säännöstellä 1970-luvulla, jotta valmistusmäärät riittäisivät kysynnän tarpeisiin.

Huomasimme, että paristoillemme oli tarvetta (ja on edelleen) lukuisia eri käyttötarkoituksia varten. Teknologian edistyessä paristojen käyttö vain lisääntyi. Meistä tuli pian maailman johtava huipputehokkaiden alkaliparistojen valmistaja. Jotkut tarvitsivat paristoja lapsensa uutta lelua varten ja jotkut puolestaan palohälyttimiinsä. Mutta olipa sitten kyse lapsen saamisesta iloiseksi tai kodin turvallisuuden varmistamisesta, tiesimme, että paristoiltamme edellytetään toimivuutta. Luotettavan ja yhdenmukaisen tuotantomme ansiosta tuotemerkkiimme luotetaan edelleen kaikkialla maailmassa.

Saat lisätietoja vierailemalla osoitteessa www.duracell.com.

Aurora Group
Kulutuselektroniikan tarvikkeet ovat toimialamme, ja me luomme lisäarvoa pohjoismaisille asiakkaillemme innovatiivisten konseptien, tuotteiden, palveluiden ja kilpailukykyisten hintojen kautta. Haluamme olla tehokas ja vahva liikekumppani Pohjoismaissa. Haluamme olla tunnettuja konsepteistamme ja palveluistamme sekä luotettu ja arvostettu kumppani korkean innovaationopeutemme ansiosta.

Aurora Group perustettiin vuonna 1999 neljän yrityksen yhdistyessä: Rudolph Schmidt A/S, (Tanska 1915), OSK Elektrotilbehør AS (Norja 1937), Ortoconnex AB (Ruotsi 1981) ja Teletarvike Järvinen Oy (Suomi 1982). Vuonna 2006 norjalainen tCom AS (1995) liitettiin osaksi Aurora Groupia ja vuonna 2010 toimintomme laajenivat entisestään kahdella ruotsalaisella kodinkonemerkillä Hanestrom (1999) ja Gameo (1930). Vuonna 2013 Aurora Groupin osti ruotsalainen pörssinoteerattu jakelualan konserni DistIT AB, jolla on määrätietoinen kasvustrategia, joka perustuu IT-alalla toimivien menestyksekkäiden ja erikoistuneiden jakeluyritysten ostamiseen.

Nykyään Aurora Group on kulutuselektroniikan tarvikkeiden johtava jakelija Pohjoismaissa yli sadan vuoden kokemuksella ja toiminnoilla kymmenessä maassa. Logistiikka on keskittynyt Ruotsin Jönköpingiin ja osin Lilla Edetiin. Aurora Groupin hallinto ja tukitoiminnot sijaitsevat Kööpenhaminassa, Tanskassa.

Saat lisätietoja vierailemalla osoitteessa www.auroragroup.eu.