Boston Group tuo myyntiin kehittyneen ja itsensä puhdistavan Dreame Bot W10 -robottipölynimurin.

Moneen otteeseen arvovaltaisilla suunnittelupalkinnoilla huomioitu ja lukemattomia keskeisiä imuriteknologiaan liittyviä patentteja omistava Dreame on vain muutamassa vuodessa noussut robottipölynimurien kärkikastiin. Teknologisten innovaatioiden ohella Dreame tunnetaan käytettävyydestä ja laadusta.

Dreame Bot W10 on uuden sukupolven robotti-imuri, joka osaa lattioiden moppauksen ja imuroinnin ohella puhdistaa myös itsensä tehokkaasti. Älytoiminnot, kehittynyt muotoilu ja huipputason anturit tekevät laitteesta ihastuttavan helpon siivouskumppanin, joka säästää aikaa ja vaivaa laadusta tinkimättä.

Epäsymmetrisesti muotoiltu robotti-imuri muistuttaa muodoltaan D-kirjainta, mikä mahdollistaa nurkkien entistä paremman siivouksen pyörivällä sivuharjaksella. Imurin automaattisesti säätyvä imuteho ja kaksi isokokoista pyöröharjaa puhdistavat lattiapinnat ja matot tehokkaasti. Dreame W10 onkin tehokas ja imukykyinen siivousihme, jossa on erilliset vesitankit sekä puhtaalle että likaiselle vedelle.

Imurin lataustelakka toimii sekä imurin latauspisteenä että imurin puhdistamista varten. Lataustelakan alaosassa on pesutaso, jonka pienet vesisuihkut ruiskuttavat vettä imurin harjasosiin. Näiden pyöriessä lika irtoaa ja harjakset puhdistuvat. Samalla likainen vesi siirtyy lataustelakan omaan likavesisäiliöön, josta likavesi voidaan tyhjentää viemäriin. Lataustelakka myös kuivattaa pestyt harjakset, mikä ehkäisee homeen muodostumista. Puhdistustoimenpiteiden ansiosta imuri pysyy aina puhtaana ja on näin käyttövalmis seuraavaa siivouskertaa varten.

Jopa 4 000 Pascalin imutehoon kykenevä imuri imee pienet roskat, pölyn ja muut pienhiukkaset rikkasäilöönsä tehokkaasti. Imuri osaa automaattisesti säätää imutehoaan siivottavan pinnan mukaan. Esimerkiksi maton tunnistaessaan imuri lisää tehoa, jotta pöly ja muut roskat irtoavat maton kankaasta siirtyäkseen rikkasäilöön. Samalla imuri osaa jättää maton ja muut kangaspinnat moppaamatta, jotta nämä pinnat eivät kastu siivouksen yhteydessä.

Imurissa on kolme eri käyttötilaa. Näitä ovat pelkkä imurointi tai moppaus sekä kokonaisvaltainen siivous, jolloin imuri suorittaa molemmat toimenpiteet kerralla. Kehittyneen LiDAR-anturitekniikan ansiosta imuri mittaa ympäristönsä tarkasti ja luo siitä kartan, mikä nopeuttaa siivoamista. Robotti-imuri tallentaa muistiinsa jopa kolme erilaista karttatasoa kerralla, jolloin myös monikerroksisten asuntojen ja talojen imurointi sujuu tehokkaasti.

Tehokkaasta 6 400 milliampeeritunnin ladattavasta akusta riittää virtaa jopa 300 neliömetrin siivousurakkaan. Mikäli virta kuitenkin loppuu kesken imuroinnin, imuri osaa hakeutua lataukseen itsekseen ja jatkaa siivousta automaattisesti latauksen jälkeen.

Imurille voidaan määrittää puhelinsovelluksella alueellisia siivoustoimintoja, mikäli halutaan siivota tiettyjä alueita tavallista useammin. Myös kiellettyjen alueiden määrittely onnistuu helposti, jolloin imuri osaa jättää menemättä näille alueille. Tällaisia voivat olla esimerkiksi arat pinnat tai alueet, joissa on esillä pieniä esineitä, kuten pikkuruisia leluja. Imuri voidaan myös liittää osaksi älykotia, jolloin imuri voidaan käynnistää helposti äänikomennolla esimerkiksi Alexa-virtuaaliavustajalla.

Hinta ja saatavuus
Dreame Bot W10 -robottipölynimuri on saatavana välittömästi 799 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron. Laaja valikoima muita imurimalleja on myös saatavana 199 euron kuluttajahinnasta ylöspäin.

Lisätietoja
www.vempaimet.fi/dreame
www.boston.fi
https://youtu.be/VBdsLuOdwuY (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh_5oLQWajfG-EaESPw?e=1QklVZ (kuvia)

Dreame
Kiinalainen Dreame on vuonna 2015 perustettu yhtiö, joka on erikoistunut pölynimureihin. Yhtiön osaamisalaa ovat erilaiset robotti- ja varsi-imurit, joilla siivoaminen sujuu selvästi perinteisiä johdollisia pölynimureita helpommin. Dreame on osa Xiaomi-ekosysteemiä ja yhtiöllä on yli 150 keskeistä patenttia imuriteknologian saralla. Se onkin yksi alan johtavia nimiä sekä teknologian että käytettävyyden osalta. Dreamen teknologinen osaaminen on myös huomioitu alan arvovaltaisilla ja arvostetuilla IF-, Reddot- ja CES-suunnittelupalkinnoilla.

Boston Group
Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.