DD2

PAN Vision Finlandin jakelemasta ja Capcomin julkaisemasta Dragon’s Dogma 2 -fantasiaeepoksesta odotetaan kevään merkittävintä roolipeliä.

Viimeyön Capcom Highlights -verkkotapahtumassa tutustuttiin tämän kuun lopussa julkaistavan Dragon’s Dogma 2 -roolipelin uusiin ominaisuuksiin. Näihin lukeutuu muun muassa hahmonluonti- ja varastointityökalu, jolla pelaajat voivat jo nyt suunnitella omat pelihahmonsa avoimen maailman fantasiakokemukseen.

Pelin ohjaaja Hideaki Itsuno ja tuottaja Yoshiaki Hirabayashi avasivat tapahtumassa pelin sisältöä ja selvensivät, mitä pelaajat voivat odottaa Dragon’s Dogma 2 -pelimaailman hahmoilta. Pelintekijät korostavatkin, että pelaaja voi itse luoda hyvin monenlaisia hahmoja, jotka saavat avukseen jopa kolmesta tekoälyohjatusta pawn-apurista koostuvan ryhmän. Kaikissa hahmoissa näkyy pelaajaluomusten ideointi ja luovat ratkaisut, mikä onkin yksi pelin keskeisimpiä piirteitä.

Myös kaikki pelaajan pelissä tekemät päätökset heijastuvat eri hahmoihin. Tämä pätee paitsi päähahmo Ariseniin, myös pawn-apureihin. Vaikka pawnit itsessään toimivat pelaajasta riippumatta, pelaajan päätökset ja valinnat vaikuttavat kokonaisuuteen ja näillä voi olla siten myös kauaskantoisia vaikutuksia.

Kaikki päätökset eivät tietenkään liity itse taisteluihin tai edes keskusteluihin, vaan arkisiin hetkiin, kuten kaupankäyntiin. Esimerkistä käyköön vaikkapa väärennöksen toimittaminen aitona esineenä. Osalle hahmoista tällainen ei ole hyväksyttävää ja siten syy- ja seuraussuhteet monimutkaistuvat, kun mukana on yli tuhannen eri pelihahmon verkosto erilaisia motiiveja ja käytösmalleja.

Hahmosuhteiden ohella tekijäkaksikko nosti esiin myös uuden hahmonluonti- ja varastointityökalun. Se on jo nyt ladattavissa sekä PlayStation 5- ja Xbox Series X -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Tällä työkalulla pelaajat voivat luoda peräti viisi eri vaihtoehtoa Arisen-hahmolle ja ensisijaiselle pawnille. Työkalulla luodut hahmot siirtyvät pelin julkaisun yhteydessä automaattisesti itse peliin, jolloin seikkailun makuun pääsee heti julkaisussa.

Lisäksi kaksikko paljasti, että työn alla on myös virallisia Capcom-julkaistuja pawn-hahmoja, jotka ovat tunnettujen tekijöiden käsialaa. Myös nämä pawnit ovat mahdollisia apureita pelaajan omaan seikkailijaryhmään.

Capcom Highlights -verkkotapahtuman Dragon’s Dogma 2 -osuuden voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/S8MP3KyZX_4?si=SahQyVgm3jFvZivz&t=528.

Dragon’s Dogma 2 julkaistaan 22. maaliskuuta 2024 sekä PlayStation 5- ja Xbox Series X/S- pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja

www.dragonsdogma.com/2/en-uk/
www.panvision.com
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_viZI2Ui2-1feC_vk_mw?e=V7PDVO (kuvia)

PAN Vision

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.