Boston Distribution tuo myyntiin ammattikäyttöön tarkoitetun ja monipuolisesti laajennettavan DJI Ronin 4D -kamerajärjestelmän, joka vakauttaa videokuvaa neliakselisella gimbaalilla.

DJI Ronin 4D on vallankumouksellinen uuden sukupolven kamerajärjestelmä. Se vastaa ammattikuvaajien tarpeisiin ensiluokkaisella kamerateknologialla, neliakselisella vakautustekniikalla ja työskentelyä helpottavilla kuvausominaisuuksilla. Näitä ovat muun muassa korkeatasoinen LiDAR-tarkennusjärjestelmä ja huipputason langaton hallittavuus. Lisäksi kamerakokonaisuus on laajennettavissa ja räätälöitävissä äärimmäisen monipuolisesti yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Laadukas elokuvanteko rakentuu ensisijaisesti hyvistä otoksista. Onnistumista helpottamaan DJI on kehittänyt oman huipputason CineCore 3.0 -piirisarjan, joka mahdollistaa ääriteräväpiirtoisen 8K-videokuvan tallennuksen RAW-kuvaformaatissa tarkalla väritoistolla. Kehittyneet aputoiminnot, suorituskykyinen tekoäly, monen näytön tuki ja alhaisen viiveen kuvankäsittely auttavat kuvaajaa taltioimaan täydellistä videota.

Kamerajärjestelmän runkona toimii täysin uusi täyden kennon Zenmuse X9 -gimbaalikamera, joka tulee saataville 8K- ja 6K-malleina. Kamera mahdollistaa elokuvatasoisen kuvaamisen ja kykenee tallennuksen H.264-, Apple ProRes- ja Apple ProRes RAW -videoformaateissa. Eri vaihtoehdot antavat kuvaajalle entistä enemmän vapautta jälkikäsittelyssä. Zenmuse X9-6K tukee 6K-tarkkuutta 60 kuvan ja 4K-tarkkuutta 120 kuvan sekuntinopeudella. Zenmuse X9-8K kykenee jopa vaikuttavaan 8K-tarkkuuteen 75 kuvan sekuntinopeudella. Tämä mahdollistaa entistä enemmän mahdollisuuksia elokuvatasoiselle videokuvalle.

Kameran tuplanatiivi ISO 800/5000 -teknologia mahdollistaa tarkan ja selkeän kuvan äärimmäisen vähäisellä kuvakohinalla. Näin jopa hyvin himmeät tai huonosti valaistut kuvauskohteet taltioituvat kameraan tarkasti. Kameran oma DJI Cinema Color System -tekniikka (DCCS) taltioi esimerkiksi ihonvärin ja muut luonnolliset sävyt tarkasti ja luonnonmukaisesti. Kameran yhdysrakenteinen yhdeksänvaiheinen ND-suodin helpottaa kuvaamista vaihtuvissa valaistusolosuhteissa.

Kameran modulaarinen rakenne mahdollistaa monenlaisten objektiivien käytön eri merkeiltä eikä kamerarungon mukana siksi toimiteta objektiivia vakiona. Sopivia erikseen hankittavia objektiiveja on saatavana muun muassa DJI:lta, Leitziltä, Sonylta ja Zeissilta. Monipuolinen modulaarisuus ja yhteensopivuus helpottavat kuvausta, kun oikeanlaisen linssin ja objektiivin voi vaihtaa paikoilleen helposti vaikkapa kesken kuvauksen.

DJI Ronin 4D on markkinoiden ensimmäinen neliakselinen kamerajärjestelmä. Sen gimbaali vähentää kameran liikkeen aiheuttamaa tärinää ja epävakautta tehokkaasti. Tämän ansiosta kuvaaja voi kävellä, juosta tai muutoin liikkua vapaasti ilman videokuvan tärinää. Jopa äärimmäisen epätasaiset kuvausolosuhteet tuottavat tasaista kuvaa automaattivakauksen avulla, eikä vaikeaa ja hidasta askellusta tarvita. Myös nopeat kohtaukset ja erilaiset kuvausliukumat onnistuvat tasaisesti.

DJI:n kehittynyt kuvaustekniikka helpottaa kuvauskohteen seuraamista automatiikan avulla. Kuvauskoptereissa käytetty automaattitarkennus ja kuvauskohteen seurantaominaisuudet avustavat kuvaamista erilaisilta etäisyyksiltä. Kehittynyt LiDAR-mittausjärjestelmä hyödyntää lasermittaustekniikkaa eri kuvausetäisyyksiltä ja auttaa näin kuvan tarkentamisessa ja rajaamisessa. Kamerajärjestelmässä on automaatti- ja manuaalitarkennuksen lisäksi avustettu manuaalitarkennus. Se helpottaa kuvaajan työtä automaation avulla, mutta jättää kuvaajalle vapaat kädet tarkentamiseen.

Äärimmäisen alhaisen viiveen ja häiriöttömän langattoman lähetystekniikan avulla DJI Ronin 4D kykenee lähettämään kuvasignaalia jopa kuuden kilometrin päähän. Kuvasignaali on suojattu 256-bittisellä AES-suojauksella. Reaaliaikaisen monitoroinnin ansiosta kuvaamista voidaan ohjata etäältä myös pitkien välimatkojen päästä. Kamerajärjestelmän 2,4 ja 5,8 gigahertsin lähetystaajuuksien lisäksi se tukee DFS-lähetystekniikkaa. Järjestelmä tukee usean DJI Ronin 4D -kamerajärjestelmän yhtäaikaista käyttämistä yhdellä lähettimellä.

Kuvamateriaalin tallennukseen DJI Ronin 4D tarjoaa kolme eri tapaa. Näitä ovat USB-liitäntäinen SSD-asema, CFexpress Type-B -muistikortti ja DJI:n oma yhden teratavun PROSSD-tallennustila. Ääntä DJI Ronin 4D taltioi 24-bittisellä äänenlaadulla käyttäen kahta yhdysrakenteista kaksikanavaista mikrofonia. Lisäksi järjestelmään voidaan liittää ulkoisia mikrofoneja joko 3,5 millimetrin stereoliitännällä tai XLR-liitännällä. Virtaa järjestelmässä riittää jopa 2,5 tunnin käyttöön tehokkaalla TB50-älyakulla.

Kamerajärjestelmän modulaarisuus mahdollistaa monenlaisten lisäosien helpon liittämisen. Näitä ovat esimerkiksi erillinen seitsemän tuuman näyttö, lisälaitteiden liitäntäpaneeli, erilaiset kuvauskahvat, lisäakku ja ulkoiset mikrofonit. Kokonaisuus on myös poikkeuksellisen kevyt, sillä gimbaali painaa vain 1,04 kilogrammaa, runko painaa 1,45 kilogrammaa ja koko kamerajärjestelmä kaikilla Combo-paketin osilla ilman objektiivia painaa vain 4,67 kilogrammaa.

Hinta ja saatavuus
DJI Roni 4D 6K Combo ja DJI Roni 4D 8K Combo tulevat saataville 7 239 ja 11 369 euron kuluttajahintoihin. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.dji.com/fi/ronin-4d
www.boston.fi
https://youtu.be/TiVJnRXUwKw (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh9NNa_QMtC9rNbeEzw?e=CsGTOw (kuvia)

DJI
Kiinan Piilaaksoksi kutsutussa Shenzenissä pääkonttoriaan pitävä DJI on maailman johtava luovan kamerateknologian valmistaja. Se tunnetaan ennen kaikkea suosituista Mavic- ja Phantom-kuvauskoptereistaan sekä useista laadukkaista kuvanvakaustuotteistaan. DJI on noussut kymmenessä vuodessa yli 3 000 työntekijän maailmanlaajuiseksi valmistajaksi. Lisätietoja osoitteessa www.dji.com.

Boston Distribution
Boston Distribution on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 60 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.