Boston Group täydentää EcoFlow-varavirtatuotteiden valikoimaa tuomalla myyntiin poikkeuksellisen älykkään polttomoottorigeneraattorin.

Monenlaisten akkukäyttöisten varavirtalähteiden käyttö on lisääntynyt viime aikoina, koska ne ovat monella tavalla perinteisiä polttomoottoriin perustuvia laitteita edistyneempiä. Siitä huolimatta myös perinteisiä polttomoottorigeneraattoreita eli tuttavallisemmin aggregaatteja tarvitaan väliaikaisen sähköntuotannon turvaamiseksi.

EcoFlow Smart Generator on älykäs polttomoottorigeneraattori, joka syöttää tavallisille sähkölaitteille sopivaa puhdasta vaihtovirtaa tavallisten seinäpistokkeiden tapaan. Poikkeuksellisen älykäs ja monipuolinen invertterilaite osaa säätää käyntikierroksiaan tarvittavan tehonkulutuksen mukaan, joten se kuluttaa polttoainetta erittäin vähän ja on myös vähäpäästöinen.

EcoFlow Smart Generator tarjoaa virtaa 1 800 watin jatkuvalla sähkönsyötöllä. Sen polttoainesäiliöön mahtuu neljä litraa tavallista lyijytöntä 95E-bensiiniä. Yhdellä tankillisella voi syöttää enimmäiskuormalla sähköä jopa 3,5 tuntia kerrallaan. Aggregaatissa on yksi tavallinen suomalainen pistorasia, josta virtaa voi jakaa tavallisilla sähköjohdoilla haluamallaan tavalla.

Laitteen erillinen XT150-tasavirtaliitäntä lataa nopeasti akkukäyttöisiä EcoFlow Delta Max- ja EcoFlow Delta Pro -latausasemia 5 400 wattitunnin verran yhdellä tankillisella. Latausasemalla voi puolestaan syöttää virtaa muille sähkölaitteille lähes äänettömästi ja saasteettomammin kuin aggregaatilla. Näin pienemmät sähkölaitteet voivat toimia pitkään ilman verkkovirtaa ja pienlaitteiden omat akut latautuvat nopeasti. Latausasemissa on myös useita erilaisia virtaliitäntöjä monenlaisille laitteille.

EcoFlow Smart Generatorin saa käyntiin monella eri tavalla ja se on muutenkin todella helppokäyttöinen. Omalla sähkökäynnistysmoottorillaan aggregaatti käynnistyy nappia painamalla, puhelinsovelluksella tai EcoFlow-latausaseman käynnistämänä. EcoFlow Delta Max- ja EcoFlow Delta Pro -latausasemat voivat käynnistää aggregaatin automaattisesti, kun niiden akkujen varaus alittaa määritellyn vähimmäisarvon. Ne myös sammuttavat aggregaatin automaattisesti akun täytyttyä, jolloin käyttö on mahdollisimman tehokasta ja vähäpäästöistä.

Siistin ja käytännöllisen EcoFlow Smart Generatorin kaikkia ominaisuuksia on helppo seurata ja ohjata joko etupaneelin näytöllä ja näppäimillä tai ilmaisella puhelinsovelluksella. Laite ja sovellus varoittavat esimerkiksi polttoaineen loppumisesta ja näyttävät tietoja virrankulutuksesta. Sovelluksella voi myös käynnistää ja sammuttaa aggregaatin etäältä. Laitetta voi käyttää myös täysin manuaalisesti perinteisen aggregaatin tavoin ja siinä on myös vetonaru käsin käynnistämistä varten.

EcoFlow Smart Generator on myös erittäin turvallinen. Siinä on muun muassa häkävaroitin ja automaattinen sammutus. Laitteen kotelointi on tyyliltään samanlainen EcoFlow-latausasemien kanssa, joten se sopii hyvin näiden kumppaniksi. Laitetta on helppo siirtää paikasta toiseen 28,5 kilogramman painon ja kantokahvojensa ansiosta.

Hinta ja saatavuus
EcoFlow Smart Generator tulee myyntiin välittömästi 1 599 euron suositushintaan. EcoFlow DELTA Max- ja EcoFlow DELTA Pro -latausasemat ovat myynnissä 2 199 ja 3 799 euron suositushintoihin. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.vempaimet.fi/ecoflow/
www.boston.fi
https://youtu.be/DMJO9Or1qVQ (EcoFlow Smart Generator -esittelyvideo)
https://youtu.be/uyB6HaquXvo (EcoFlow DELTA Max -esittelyvideo)
https://youtu.be/ozVzv0jo_BM (EcoFlow DELTA Pro-esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhNBQUWFLIlp5hV1N9A?e=nQuQ7f (kuvia)

EcoFlow
EcoFlow on perustettu vuonna 2017. Yrityksen tavoitteena on suunnitella ja luoda älykkäitä ja tehokkaita energian varastointiin liittyviä tuotteita. Näin se antaa ihmisille ja yhteisöille mahdollisuuden kannettavaan, puhtaaseen ja luotettavaan sähkönsyöttöön kaikkialla. Lisätietoja osoitteessa www.ecoflow.com.

Boston Group
Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.