DJI_Inspire3

Boston Group tuo myyntiin DJI Inspire 3 -kuvauskopterin, joka määrittää elokuvamaisen ilmakuvauksen uuden tason virtaviivaisella rungollaan ja huipputarkalla 8K-kamerallaan.

Kuvauskopterin sulavalinjainen muotoilu, 161 asteen ultraleveällä näkökentällä ja pimeänäöllä varustettu 1/1.8 tuuman FPV-kamera sekä O3 Pro -lähetys- ja ohjausjärjestelmä tarjoavat luokkansa parhaan lentosuorituskyvyn ja täyden ammattilaiskäyttöön tarkoitetun ekosysteemin. Se voidaan integroida saumattomasti suurimpiinkin elokuvatuotantoihin.

DJI Inspire 3 on suunniteltu kokonaan uudelleen. Siinä on kevyt runko, joka on erittäin helposti kannettava, mutta silti jäykkä, vankka ja muunneltava. FPV-kamera, visuaaliset anturit, paikannusantennit ja tallennuskorttipaikka on integroitu saumattomasti kuvauskopterin runkoon minimalistisen ja modernin ulkoasun saavuttamiseksi. Kehittynyt muotoilu tukee myös erinomaisesti uutta 80 astetta ylöspäin suuntautuvaa Tilt Boost -lisäkallistusta ja 360 asteen panorointia.

Kuvauskopterissa on kaikkien aikojen kevyin täyden kennokoon Zenmuse X9-8K Air -kamera. DJI:n uusin CineCore 3.0 -kuvankäsittelyjärjestelmä tukee jopa 8K-videotarkkuutta 25 kuvan sekuntinopeudella CinemaDNG-tallennuksella tai 8K-tarkkuutta 75 kuvan sekuntinopeudella Apple ProRes RAW -tallennuksella. Kamera tukee myös 4K-tarkkuutta 120 kuvan sekuntinopeudella ilman rajausta Apple ProRes RAW -tallennuksella. Näin kamera täyttää jopa huippuluokan elokuva- ja televisiotuotantojen tarpeet.

Kamera tukee tuplanatiivia EI 800/4000 ISO-valoherkkyyttä täydellä kennokoolla 30 kuvan sekuntinopeudella tukien elokuvatuotannossa yleisesti käytettyä 24 kuvaa sekunnissa sekä kaupallisessa ja televisiotuotannossa käytettyä 25 kuvaa sekunnissa. Kamerassa on 14 dynaamisen valaistusalueen tasoa, joka mahdollistaa rikkaat valaistuksen ja varjojen yksityiskohdat. Suuri dynaaminen alue tarjoaa myös enemmän mahdollisuuksia jälkimuokkaukseen ja säilyttää aidot värit jopa merkittävien valotussäätöjen jälkeen.

Zenmuse X9-8K Air hyödyntää myös DJI:n patentoitua DL-objektiivikiinnitystä, joka on yhteensopiva erikseen hankittavan uuden 18 millimetrin F2.8-ultralaajakulma- ja teleobjektiivin kanssa. Se on erityisesti tehty 8K-ilmakuvaukseen. Kiinnitys on yhteensopiva myös aiempien täyden kennokoon 24, 35 ja 50 millimetrin DJI-objektiivien kanssa.

Kopterin mukana tuleva yhden teratavun DJI PROSSD -massamuisti tarjoaa jopa 1 100 megatavun sekuntinopeuden tallennettaessa ja 900 megatavun sekuntinopeuden tietoa luettaessa. SSD-asema voidaan liittää suoraan tietokoneeseen USB-C-kaapelilla tiedostojen kanssa työskentelyn helpottamiseksi.

DJI Inspire 3 tarjoaa lennättämiseen uskomattoman senttimetritason tarkkuuden RTK-paikannusteknologian avulla. Se on jo laajasti käytössä esimerkiksi maanmittauksessa ja sen avulla kopteri lentää vakaammin ja lentoreitti on myös määriteltävissä tarkemmin. Lisäksi tämä ominaisuus mahdollistaa täysin uuden Waypoint Pro -toiminnon, joka mahdollistaa lentoreitin ja kuvaamisen suunnittelun monipuolisesti mukautetuilla asetuksilla.

Kopterin käynnissä vaihdettavat ja älykkäät TB51-kaksoisakut mahdollistavat jopa 28 minuutin lentoajan ja tehokkaat moottorit kykenevät tarjoamaan kopterille jopa 94 kilometrin tuntinopeuden. Kopterissa on yhdeksän visuaalista anturia, jotka tarjoavat luotettavan monisuuntaisen tunnistusjärjestelmän. Se havaitsee esteet kaikkiin suuntiin ja tarjoaa kattavan suojan lennättämiseen.

Kopterin mukana tulee DJI RC Plus -ohjain, jossa on seitsemän tuuman ja 1200 nitin kirkas näyttö. Siinä on myös HDMI-ulostulo sekä mukautettavat painikkeet ja valitsimet edessä, takana ja yläosassa. Nämä mahdollistavat nopean ja intuitiivisen käytön. DJI Inspire 3 voidaan yhdistää yhteen DJI RC Plus -ohjaimeen ja yhteen High-Bright Remote Monitor -näyttöön. Näyttö toimii myös linkkinä DJI Pro -ekosysteemiin, joka tuo yhteensopivuuden muiden DJI-ammattikuvaustuotteiden kanssa.

Hinta ja saatavuus

DJI Inspire 3 tulee myyntiin toukokuussa 15 499 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron. Kopterin mukana toimitetaan Zenmuse X9-8K Air -kamera, RC Plus -ohjain, kuusi kappaletta TB51-älyakkuja, akkujen lataustelakka, yhden teratavun PROSSD -massamuisti, kärrylaukku ja monipuolinen valikoima pientarvikkeita. Lisäksi kopteriin on saatavana kattava valikoima muitakin lisätarvikkeita, kuten kameraobjektiiveja, ND-suotimia, CinemaDNG- ja Apple ProRes RAW -lisenssejä ja D-RTK 2 Mobile Station -tukiasema.

Lisätietoja

www.dji.com/fi/inspire-3
www.boston.fi
https://youtu.be/T5IgH__lL7I (esittelyvideo)
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_viPxllmnRscobT-aYhg?e=hBYkwC (kuvia)

DJI

DJI on maailman johtava siviilikäyttöön suunniteltujen kuvauskoptereiden ja monenlaisen muun kuvaustekniikan kehittäjä. DJI:n valmistamat henkilökohtaiseen ja ammattikäyttöön suunnitellut kopterit, kamerat ja kuvanvakautustuotteet ovat luotettavia ja helppoja käyttää kaikissa tilanteissa ja ympäristöissä. Lisätietoja osoitteessa www.dji.com.

Boston Group

Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.