FS_15years

PAN Vision Finlandin jakelema ja GIANTS Softwaren julkaisema Farming Simulator -pelisarja täyttää tänään 15 vuotta ja pelin lisämodauksia on ladattu jo yli 2,5 miljardia kertaa.

Innokkaiden marginaalipelaajien kulttisuosikista isoksi hitiksi kasvanut Farming Simulator -pelisarja nauttii nykyään valtavaa kansainvälistä suosiota. Pelisarjasta onkin tullut miljoonia kappaleita myyvä valtavirtasuosikki, jonka pelaaminen on kasvanut aina kilpapelaamiseen asti. Nyt tämä pelisarja juhlii 15-vuotista taivaltaan. Pelisarjan suosiosta kertoo myös pelaajien tekemien lisämodausten suosio. Pelisarjalle saatavia lisämodauksia on ladattu yhteensä yli 2,5 miljardia kertaa.

Ensimmäinen Farming Simulator -peli julkaistiin pc-tietokoneille 14. huhtikuuta 2008. Tuosta hetkestä eteenpäin on pelisarjan jokainen osa kehittynyt ominaisuksiltaan ja monipuolistunut sisällöltään. Esimerkiksi vuonna 2011 esiteltiin moninpelimuoto ja vuonna 2013 pelisarja rantautui pelikonsoleille. Farming Simulator 2019 esitteli pelille sen virallisen kilpapeliliigan, kun taas Farming Simulator 22 toi mukanaan eri alustojen välisen moninpelin.

Pelisarjan alusta lähtien GIANTS Software on ylläpitänyt läheistä suhdetta maatalousteollisuuteen ja alan yrityksiin. Pelisarjan uusimmassa osassa onkin mukana peräti 150 virallista maatalousmerkkiä erilaisine laitteineen ja ajoneuvoineen.

Vaikka GIANTS Software alati laajentaa Farming Simulator 22 -peliä ilmaisilla ja maksullisilla päivityksillä, pelin modaaminen on kuitenkin suotavaa ja siihen jopa rohkaistaan. Pelisarjan lisämodien 2,5 miljardia latauskertaa puhuvat sen puolesta, että näitä pelaajien tekemiä lisäosia myös halutaan ja arvostetaan. Pelijulkaisija myös testaa ja kuratoi itse modeja sekä tarjoaa näiden tekemiseen työkalut toimintaohjeineen.

Pelin juhlavuoden esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/IZ4tqiR1BlU.

Kaikkien aikojen monipuolisin maanviljelysimulaatio sisältää uusina viljelykasveina viinirypäleet, oliivit ja durran. Nämä vaativat erikoishuomiota ja näitä varten on ostettavissa myös omia työkoneita. Farming Simulator 22 sisältää myös uudenlaiset pelikartat täynnä tekemistä. Peruspeli sisältää kaksi uutta pelialuetta sekä uusitun Erlengratin vuoristoalueen. Yhdysvaltojen keskilännestä innoituksensa saanut Elmcreek on täynnä avaria peltoja ja aukeita, joihin pelaaja voi perustaa oman maatilansa. Virtuaalimaanviljelijät voivat suunnitella ja määrittää monenlaisia ja eri kokoisia peltoja alueelleen aitoon keskilännen tyyliin.

Farming Simulator 22 Platinum Edition ja Farming Simulator 22 Platinum ovat saatavilla sekä PlayStation 5-, Xbox Series X|S-, PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc- ja Mac-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 3.

Lisätietoja

www.farming-simulator.com
www.panvision.com/pelit-ja-tarvikkeet
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viO0VKEz3cJK6lih3gQ?e=tDH0Lh (kuvia)

PAN Vision

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.