DEVS-videosarjan pilottijakso ilmestyi juuri ennen joulua ja sai erinomaisen vastaanoton. Nyt on vuorossa videosarjan ensimmäinen varsinainen jakso, jossa tutustutaan Hill Climb Racing -mobiilipelillään maailmanmaineeseen nousseeseen Fingersoft-pelistudioon.

devs_fingersoft1

DEVS-kuvaustiimi lähti tällä kertaa kylmään Ouluun jututtamaan useita pelinkehittäjiä Fingersoft-pelistudiolta. Pääsipä tiimi myös ajelemaan maasturilla ylämäkeen – ja kuinka sitten kävikään? Kaatuiko maasturi, kuten pelissä ja selvisivätkö kaikki hengissä?

”Fingersoft on aivan mahtava pelifirma! Heidän tarinansa makuuhuoneesta menestykseen on uskomaton. Siihen palataan tarkemmin myöhemmässä jaksossa. Ilmiömäinen suosio jatkuu vuosi toisensa jälkeen ja uudet pelit lunastavat lupauksensa. Yrityksen maine hyväntekijänä on kasvanut peliteollisuudessa aktiivisen osallistumisen ansiosta. Fingersoft antaa menestyksestään takaisin peliyhteisöön sponsoroimalla ja auttamalla uusia pelikehittäjiä.”, kommentoi DEVS-videosarjan konseptin kehittänyt Vesa Raudasoja.

Seuraavassa jaksossa tutustumme pelinkehitykseen hieman erilaisesta näkökulmasta vieraillessamme helsinkiläisessä Umbrassa. Yritys ei ole koskaan tehnyt ainuttakaan peliä, mutta silti sen teknologiaa on käytetty hittipeleissä, kuten Call of Duty, Destiny, Quantum Break ja The Witcher.

DEVS
DEVS on matkakertomus, jossa itsekin pelialalla vaikuttanut sarjan juontaja Christoffer Weiss vierailee kuvausryhmän kanssa ympäri Suomea. Hän kiertää eri pelinkehittäjien studioilla sekä vahvasti pelien kehitykseen vaikuttavien tekijöiden luona. Viihdyttävässä, mutta asiapitoisessa sarjassa tutustutaan, miten pelien kehitystyö käytännössä tapahtuu, miten ala on muuttunut viime vuosina, mitä haasteita pelinkehittäjät kohtaavat ja millaista on ylipäätään olla pelinkehittäjä nykypäivän Suomessa.

Tekijätiimin ytimen muodostavat kansainvälisen pelinkehittäjien järjestö IGDAn hallituksen jäsen Vesa Raudasoja ja tuotannosta vastaa Santeri Eloranta.

Tulevissa jaksoissa pureudutaan mielenkiintoisiin tarinoihin ja poraudutaan pelinkehityksen sydämeen. DEVS-videosarja julkaistaan 20 minuutin jaksoina, joista kaksi jaksoa muodostavat yhden studiovierailun. Ohjelma tuotetaan kansainvälistä jakelua silmällä pitäen, mutta haastattelut tehdään pelinkehittäjien ehdoilla ja tarvittaessa tekstitetään englanniksi.

Videosarja julkaistaan osa kerrallaan YouTubessa. Tämän lisäksi videosarjalla on oma Facebook-sivu, jossa tullaan julkaisemaan lisäsisältöä, videoklippejä ja muuta materiaalia. Sivulle voi myös jättää palautetta ja sitä kautta voi ottaa yhteyttä tekijätiimiin.

Lisätietoa
http://www.devs.tv
https://www.facebook.com/DevsChannel/
http://bit.ly/2hn2Mgg (kuvia)

Lehdistökontaktit
Vesa Raudasoja, puh: +358 40 5787925, email: vesa@devs.tv