Tietokoneisiin ja Internetiin liitettävien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja, Creative Labs (www.creative.com) julkisti neljä uutta Sound Blaster -audioratkaisua. Ne hyödyntävät THX TruStudio Pro -ääniteknologiaa kuulijan ympäröivän huippulaadukkaan äänimaailman toistamiseen.

sbthxtrustudio

Sound Blaster X-Fi Titanium HD, Sound Blaster X-Fi HD, Sound Blaster X-Fi Go! Pro ja Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro parantavat PC-äänentoistoa kaikilla osa-alueilla olipa sitten kyseessä musiikki, pelit tai elokuvat. Uusissa Sound Blaster -audioratkaisuissa käytettävän THX TruStudio Pro -ääniteknologian on kehittänyt Creativen legendaariset äänentoistoinsinöörit yhdessä THX:n kanssa. Teknologia hyödyntää kehittyneitä äänialgoritmeja, jotka tarjoavat 360 asteen tilaäänet ja äänentoiston aitouden, mihin muut kuin Sound Blaster -audioratkaisut eivät kykene.

THX TruStudio Pro -ääniteknologia koostuu useasta erillisestä äänitoiminnosta. THX TruStudio Pro Crystalizer on reaaliaikainen äänenkorjaustekniikka, joka palauttaa kaikkiin ääniin tiedonpakkauksen aikana hävinneitä ylä- ja alataajuuksia. THX TruStudio Pro Smart Volume mittaa ja säätää automaattisesti äänenvoimakkuutta eri tilanteiden mukaan, jotta kuuntelija kuulisi kaikki äänet sopivalla äänenvoimakkuudella. THX TruStudio Pro Dialog Plus parantaa pelien tai elokuvien aikana kuuluvia puheääniä, jotta pelaaja kuulisi puheen selkeästi muiden äänien keskellä. THX TruStudio Pro Speaker parantaa matalien äänien toistoa kuunneltaessa kaiuttimilla tai kuulokkeilla, joissa ei ole bassovahvistinta. THX TruStudio Pro Surround lisää äänimaailmaan syvyyttä ja monikanavaisuutta myös stereokuulokkeilla tai -kaiuttimilla kuunneltaessa.

Sound Blaster X-Fi Titanium HD
Sound Blaster X-Fi Titanium HD on pöytämallisiin tietokoneisiin tarkoitettu PCI Express -väyläinen studiotasoinen äänikortti. Siinä yhdistyvät THX TruStudio Pro -ääniteknologia sekä hifiluokan digitaali-analogiamuuntimet ja muut audiokomponentit. Äänikortissa on vaihdettavat OP-vahvistimet, minkä ansiosta käyttäjä voi muokata äänentoistoa haluamakseen.

Äänikortin RCA-linjaliitännät mahdollistavat 122 ja 118 desibelin (ulos ja sisään) signaali-kohinasuhteen. Digitaali-analogia- ja analogia-digitaalimuuntimet (DAC ja ADC) kykenevät 24 bitin ja 96 kilohertsin tarkkuuteen. Äänikortissa on myös laadukkaat kuuloke- ja mikrofoniliitännät sekä optiset Toslink-liitännät. Dolby Digital- ja DTS-enkoodaus mahdollistaa yhteyden monikanavaiseen kotiteatterijärjestelmään yhdellä kaapelilla.

Sound Blaster X-Fi HD
Sound Blaster X-Fi HD on suunniteltu erittäin korkealaatuiseksi USB-audioratkaisuksi kannettaville tietokoneille. Se hyödyntää THX TruStudio Pro -ääniteknologiaa ja mahdollistaa hifiluokan äänentallennuksen ja -toiston.

Ulkoisessa audioratkaisussa on analoginen RCA/Phono-liitin, jonka avulla on helppoa muuntaa vanhat äänilevyt tai kasetit digitaaliseen muotoon. RCA-linjaliitännät mahdollistavat 114 ja 108 desibelin (ulos ja sisään) signaali-kohinasuhteen. Digitaali-analogia- ja analogia-digitaalimuuntimet (DAC ja ADC) kykenevät 24 bitin ja 96 kilohertsin tarkkuuteen. Laitteessa on myös laadukkaat kuuloke- ja mikrofoniliitännät sekä optiset Toslink-liitännät. Laite ottaa käyttöjännitteensä USB-liitännästä, joten erillistä virtalähdettä ei tarvita.

Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro
Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro on USB-audioratkaisu, jolla tietokone on helppo päivittää THX TruStudio Pro -yhteensopivaksi 5.1 monikanavaiseksi hifilaitteeksi. Korkealaatuiset kullatut RCA-stereoliittimet ja optiset Toslink-liitännät mahdollistavat 24 bitin ja 96 kilohertsin äänenlaadun. Laitteessa on myös laadukkaat kuuloke- ja mikrofoniliitännät.

Laitteen Dolby Digital Live! -enkoodaus mahdollistaa yhteyden monikanavaiseen kotiteatterijärjestelmään yhdellä kaapelilla. Mukana toimitetaan myös kaukosäädin ja Cyberlink PowerDVD -ohjelmisto DVD-elokuvien katselua varten.

Sound Blaster X-Fi Go! Pro
Sound Blaster X-Fi Go! Pro on tavallisen muistitikun kokoinen USB-audioratkaisu, jonka voi helposti ottaa kaikkialle mukaan. THX TruStudio Pro -ääniteknologia, EAX 5.0 -peliäänentoisto sekä mikrofoni- ja kaiutin/kuulokeliitännät tekevät tästä tuotteesta täydellisen äänentoistopäivityksen paljon liikkuvalle hifistille.

Hinta ja saatavuus
Sound Blaster X-Fi Titanium HD, Sound Blaster X-Fi HD, Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro ja Sound Blaster X-Fi Go! Pro tulevat markkinoille loka-marraskuussa 2010. Niiden kuluttajahinnat ovat 179, 99, 69 ja 39 euroa. Hinnat sisältävät 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja: http://www.soundblaster.com

Creative Labsin tukkurit
ALSO Finland Oy, www.also.fi
PAN Vision Finland Oy, www.panvision.com

Creative Labs
Creative Labs on PC-käyttäjien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Yhtiö on erityisen tunnettu Sound Blaster® -äänikorteistaan sekä multimediavallankumouksen aloittamisesta. Nykyisin Creative vie eteenpäin digitaalista PC-pohjaista viihdettä palkituilla tuotteilla, kuten ZEN MP3-soittimet. Creativen innovatiiviset laitteet, omat teknologiat, sovellukset sekä palvelut hyödyntävät Internetiä ja antavat kuluttajille mahdollisuuden kokea korkealaatuista digitaalista viihdettä milloin ja missä tahansa. www.creative.com