Tietokoneisiin ja internetiin liitettävien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja, Creative Labs (www.creative.com) tuo markkinoille neliytimistä ääniprosessoria hyödyntävän äänikortin, jonka suunnittelussa on otettu verkkopelien tarpeet huomioon entistä paremmin.

sbz

PC-tietokoneiden käyttö kodin viihdekäytössä on kasvanut entistä isompaan rooliin. Olipa kyse musiikista, videoista tai peleistä, korkeatasoinen äänenlaatu on omiaan parantamaan nautintoa viihteen parissa. Sound Blaster Z on äärimmäisen korkeatasoinen PCI Express -väylään liitettävä äänikortti, joka on luotu tuomaan entistä parempaa ääntä käyttötarpeista riippumatta.

Sound Blaster Z -äänikortin sydämenä toimii neliytiminen Creative Sound Core3D -ääniprosessori. Tehokas ääniprosessori, huipputason äänikomponentit ja Creativen SBX Pro Studio -teknologia takaavat kirkkaan, puhtaan ja korkeatasoisen äänentoiston.

SBX Pro Studio -teknologia tuo esiin sekä matalia että korkeita taajuuksia, jotka helposti kärsivät äänenpakkauksesta. Lisäksi se luo paremman vaikutelman ympäröivästä äänestä, tulipa se edestä, takaa tai sivuilta. SBX Pro Studion eri äänitekniikat hallitsevat sekä älykkään äänenvoimakkuuden tasauksen että nostavat pelien ja videoiden puheääntä paremmin esille muusta äänimaailmasta. Näiden tekniikoiden ansiosta elokuvien katsominen tai pelien pelaaminen saa monesti kaivattua lisäselkeyttä varsinaisen kuuntelunautinnon kärsimättä.

Puhekommunikaatiossa käytettävän CrystalVoice-tekniikan ansiosta taustamelua tuskin kuulee ja äänentaso säilyy tasaisena, vaikka puhe-etäisyys muuttuisikin. CrystalVoice koostuu kaiunestosta, usean mikrofonin äänikeilan hallinnasta, taustamelun poistosta, äänenvoimakkuuden tasauksesta, ääniefekteistä ja taajuuskorjaimesta. Äänikortin lisäksi paketissa on mukana suuntamikrofoni, joka osaa erottaa puheäänen muusta äänimassasta ja korostaa näin puheäänen selkeyttä.

Sound Blaster Z on täydellinen äänikortti peli- ja viihdekäyttöön. Siinä on erinomainen 116 desibelin signaali-kohinasuhde, led-valaistus, integroitu kuulokevahvistin, mikrofoniliitäntä ja yleiskäyttöiset GPIO-liitännät korkeatasoisen äänen takaamiseksi.

Hinta ja saatavuus
Sound Blaster Z tulee myyntiin marraskuussa 99 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.creative.com/soundblaster/z/z/

Creative Labsin tukkurit
ALSO Finland Oy, www.also.fi
PAN Vision Finland Oy, www.panvision.com

Creative Labs
Creative Labs on PC-käyttäjien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Yhtiö on erityisen tunnettu Sound Blaster® -äänikorteistaan sekä multimediavallankumouksen aloittamisesta. Nykyisin Creative vie eteenpäin digitaalista PC-pohjaista viihdettä palkituilla tuotteilla, kuten ZEN MP3-soittimet. Creativen innovatiiviset laitteet, omat teknologiat, sovellukset sekä palvelut hyödyntävät Internetiä ja antavat kuluttajille mahdollisuuden kokea korkealaatuista digitaalista viihdettä milloin ja missä tahansa. www.creative.com