Euroopan johtava pelikonsolitarvikkeiden valmistaja ja pelijulkaisija, Bigben Interactive (www.bigben.eu) tuo markkinoille uudenlaisen tavan ohjata pelikonsolia. Gyroxus kirjaimellisesti istuttaa pelaajan osaksi ohjainta.

gyroxus_lifestyle

Nykyaikaiset pelikonsoliohjaimet sopivat muotoilunsa puolesta hyvin monenlaisten pelaajien käsiin. Tästä johtuen ne myös soveltuvat lähes kaikenlaisten pelien pelaamiseen. Samasta syystä ohjainten tuntuma ja niistä saatu palaute tuntuu lähes olemattomalta. Tähän puutteeseen vastaa Gyroxus-istuinohjain, jonka avulla pelaaja uppoutuu pelin ohjaukseen uudenlaisella tavalla.

Gyroxus-istuinohjaimessa ohjaaminen perustuu perinteisen pad-ohjaimen ja istuimen yhteistoimintaan. Gyroxus-istuimessa olevien tukikaapeleiden ansioista istuin voi kallistua sekä sivusuunnassa että eteen- ja taaksepäin. Istuimen tasapainoa kallistamalla istuinohjain toimii konsoliohjaimen vasemman suuntaohjaimen lailla. Eteenpäin kallistaminen vastaa eteenpäin työnnettyä suuntaohjainta, kun taas sivusuuntiin tai taaksepäin kallistettuna istuin vastaa peliohjaimen vastaavia suuntia.

Gyroxusissa käytetyn vatupassitekniikan ansiosta istuinohjain välittää tiedon istuimen asennosta pelikonsolille, joka tulkitsee liikeohjauksen kuin se tulisi suoraan perinteisestä pelikonsoliohjaimesta. Istuinohjauksen lisäksi Gyroxus-istuimessa on myös perinteinen pelikonsoliohjain, josta löytyvät kaikki PlayStation 3 -pelikonsolin ohjaamiseen tarvittavat toiminnot, kuten väripainikkeet, liipaisinpainikkeet ja muut suuntaohjaimet.

Gyroxus on helppo ja nopea ottaa käyttöön. Tarpeen vaatiessa Gyroxus voidaan myös taittaa kasaan säilyttämistä varten. Istuinta ja ohjaimen asentoa voidaan säätää pelaajan koon mukaan, joten se sopii niin aikuisille kuin lapsillekin. Istuin sopii isoillekin pelaajille ja kestää pelaajan painoa aina 125 kilogrammaan asti.

Gyroxus-istuinohjain on langaton ja se yhdistetään PlayStation 3 -pelikonsoliin tavallisen peliohjaimen lailla. Gyroxus ei myöskään vaadi virtaa toimiakseen, sillä istuinohjaimessa ei ole moottoria. Istuin luo vastuksen käyttäjän omaan painoon ja kallistuskulmaan perustuen, joten vastus on aina suhteessa istujan kokoon. Gyroxus-istuimessa oleva peliohjain toimii paristoilla.

Gyroxus on yhteensopiva kaikenlaisten pelien kanssa, sillä sen ohjaus perustuu perinteisen peliohjaimen toimintaan. Tarvittaessa kallistusohjauksen voi myös kytkeä pois päältä, jos halutaan käyttää pelkkää peliohjainta PlayStation 3 -pelikonsolin käyttöön tai pelin pelaamiseen.

Saatavuus ja hinnoittelu
Gyroxus-istuinohjain tulee myyntiin marraskuun aikana 349 euron kuluttajahintaan ja se on yhteensopiva PlayStation 3 -pelikonsolin kanssa. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja internetissä
www.panvision.com/pelit
www.bigben-interactive.co.uk/produit/produit/id/5677
http://youtu.be/D7–sv8HiAU

Lisätietoja
Visionist/Jiri Koivuniemi, 040 837 8097, jiri@visionist.fi

Bigben Interactive
Ranskalainen Bigben International on Euroopan johtavia pelikonsolitarvikkeiden valmistajia. Miltei 30 vuotta alalla toiminut yritys myy tuotteitaan yli 25 eri maahan. Tuotevalikoima kattaa kaikki merkittävät pelikonsolimerkit ja kaikenlaiset pelikonsolien lisätarvikkeet. Yhtiö on myös menestyksekkäästi solminut yhteistyö- ja lisensointisopimuksia merkittävien tuotemerkkien kanssa. www.bigben.eu