Tietokoneisiin ja Internetiin liitettävien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja, Creative Labs (www.creative.com), tuo markkinoille Sound Blaster X-FiTM Notebook -äänikortin, joka muuntaa nykyaikaiset kannettavat tietokoneet Xtreme FidelityTM -ääniteknologiaa hyödyntäviksi äänijärjestelmiksi. Erillisillä langattomilla vastaanottimilla ja stereokaiuttimilla äänentoiston saa toimimaan myös langattomasti kaikkialla kodissa.

Sound Blaster X-Fi Notebook on ExpressCard-korttipaikkaan sopiva äänikortti, joka hyödyntää Creativen palkintoja voittaneen X-Fi-ääniteknologian tehoa. Se toistaa käyttäjän ympäröivät ultrarealistiset monikanavaäänet ja tilaefektit peleissä, elokuvissa sekä musiikissa. X-Fi Crystalizer piristää ja parantaa äänentoiston yksityiskohtia, jotka on menetetty MP3-musiikin tai elokuvien äänenpakkauksen yhteydessä. X-Fi Crystalizerin ansiosta kaikki äänet kuuluvat kristallin kirkkaasti. X-Fi CMSS-3D laajentaa pelien, MP3-musiikin ja elokuvien stereoäänet monikanavaisiksi tilaääniksi kaiuttimilla tai kuulokkeilla. Sound Blaster X-Fi Notebook tukee myös Creative EAX® Advanced HDTM 4.0 -tilaefektejä ja OpenAL-äänistandardia, jotka toistavat pelien äänet entistä realistisemmin. Yli 400 peliä tukee tällä hetkellä Creative EAX -teknologiaa.

Erikseen hankittava Creative Wireless Receiver mahdollistaa kannettavan tietokoneen äänentoiston siirtämisen langattomasti stereokaiuttimiin tai kuulokkeisiin. Pienikokoisen ja yksinkertaisen vastaanottimen voi sijoittaa jopa 30 metrin päähän kannettavasta tietokoneesta. Niitä voi hankkia yhden vaikka jokaiseen kodin huoneeseen ja siirtää kannettavan tietokoneen musiikin joka paikkaan. Vastaanottimessa on 3,5 mm:n stereo- sekä RCA-liittimet linjatason ulosvientiin ja mukana toimitetaan kätevä langaton kauko-ohjain perustoimintojen hallintaan.

Saatavuus ja hinnoittelu
Creative Sound Blaster X-Fi Notebook ja Creative Wireless Receiver tulevat saataville syyskuussa 2008 ja niiden kuluttajahinnat ovat 79 ja 89 euroa.

Creative Labsin tiedottaminen
Visionist / Jiri Koivuniemi
Läntinen Brahenk. 2 c A 26
00510 HELSINKI
Puh: 040-8378097
Email: jiri@visionist.fi
Internet: www.visionist.fi

Creative Labsin tukkurit
GNT Finland Oy
Puh: 03-213 6100
www.gnt.fi

PAN Vision Finland Oy
Puh: 02-273 4000
www.panvision.com/fi

Creative Labs
Creative Labs on PC-käyttäjien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Yhtiö on erityisen tunnettu Sound Blaster® -äänikorteistaan sekä multimediavallankumouksen aloittamisesta. Nykyisin Creative vie eteenpäin digitaalista PC-pohjaista viihdettä palkituilla tuotteilla, kuten ZEN MP3-soittimet. Creativen innovatiiviset laitteet, omat teknologiat, sovellukset sekä palvelut hyödyntävät Internetiä ja antavat kuluttajille mahdollisuuden kokea korkealaatuista digitaalista viihdettä milloin ja missä tahansa. Creative Labs Europe on perustettu vuonna 1993 tukemaan kasvavia Euroopan markkinoita. Sen pääkonttori ja tekninen keskus on Dublinissa, Irlannissa. Se tarjoaa tehokasta, lokalisoitua ja asiakaskohtaista palvelua Euroopan markkinoille. Se tarjoaa myös asiakastukea, joka täydentää palvelua, joita Creativen myyntikonttorit tarjoavat Benelux-maissa, Tanskassa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Puolassa, Portugalissa, Venäjällä, Espanjassa, Ruotsissa ja Englannissa. Lisätietoja: www.creative.com