Tietokoneisiin ja internetiin liitettävien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja, Creative Labs (www.creative.com) julkaisi neliytimistä ääniprosessoria hyödyntävän Sound Blaster Recon3D -äänikorttisarjan.

recon3dpciepro

Sound Blaster Recon3D -tuoteperhe perustuu neliytimiseen Creative Sound Core3D -ääniprosessoriin ja hyödyntää sekä THX TruStudio Pro- että CrystalVoice-äänitekniikoita niin peleissä, elokuvissa kuin musiikissakin. Huipputason äänitekniikat on suunniteltu vaativaan käyttöön ja ne hyödyntävät Creativen patentoimia Quarter DSP -ytimiä, jotka mahdollistavat entistä paremman ja laadukkaamman äänentuotannon. Sound Core3D on ensimmäinen ääniprosessori, johon on integroitu huipputehokkaita DSP-ytimiä ja huippulaatuinen HD-audiokoodekki yhteen piiriin.

Creative on kehittänyt yhdessä THX:n ääniasiantuntijoiden kanssa valikoiman THX TruStudio Pro -äänitekniikoita sisällytettäväksi Sound Core3D -ääniprosessoriin. THX TruStudio Pro Crystalizer on reaaliaikainen äänenkorjaustekniikka, joka palauttaa kaikkiin ääniin tiedonpakkauksen aikana hävinneitä ylä- ja alataajuuksia. THX TruStudio Pro Surround lisää äänimaailmaan syvyyttä ja monikanavaisuutta myös stereokuulokkeilla tai -kaiuttimilla kuunneltaessa. THX TruStudio Pro Smart Volume mittaa ja säätää automaattisesti äänenvoimakkuutta eri tilanteiden mukaan. THX TruStudio Pro Dialog Plus parantaa pelien ja elokuvien aikana kuuluvia puheääniä, jotta pelaaja kuulisi puheen selkeästi muiden äänien keskellä. THX TruStudio Pro Bass parantaa matalien äänien toistoa.

Sound Core3D -ääniprosessori mahdollistaa myös innovatiivisten CrystalVoice-äänitekniikoiden käytön. Ne on suunniteltu kristallinkirkkaan puheäänen tuottamiseen videoneuvotteluissa, verkkopeleissä ja nettipuheluissa. CrystalVoice koostuu kaiunestosta, usean mikrofonin äänikeilan hallinnasta, taustamelun poistosta, äänenvoimakkuuden tasauksesta, ääniefekteistä ja taajuuskorjaimesta.

Sound Blaster Recon3D -äänikortit ovat PCI Express -väyläisiä. Niissä on kuusikanavainen 24 bitin ja 102 desibelin DA-muunnin, nelikanavainen 24 bitin ja 101 desibelin AD-muunnin, integroitu kuulokevahvistin, digitaalinen mikrofoniliitäntä, S/PDIF-liitännät sekä yleiskäyttöiset GPIO-liitännät.

Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Champion
Tyylikäs Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Champion -äänikortti toistaa laitekiihdytettyjä THX TruStudio Pro -tilaääniä. Tietokoneen etupaneeliin asennettavasta liitäntäyksiköstä löytyy liitännät kuulokkeille, äänenvoimakkuuden säädin ja sisääntulot eri äänilähteille. Mukana tulee myös korkealaatuinen mikrofoni, joka käyttää CrystalVoice Echo Cancellation-, CrystalVoice Focus- ja CrystalVoice Active Noise Reduction -tekniikoita mahdollisimman hyvän puheäänenlaadun takaamiseksi. Nämä tekniikat estävät häiriöäänten välittymisen vastaanottajalle silloinkin, kun pelaaja käyttää äänentoistoon kaiuttimia kuulokkeiden sijaan. Mikrofoni sopii mainiosti myös ääni- ja videokommunikointiin esimerkiksi Skypen avulla.

Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional
Sound Blaster Recon3D Fatal1ty Professional -äänikortti perustuu samaan teknologiaan kuin Sound Blaster Recond Fatal1ty Champion, mutta monipuoliset liitännät ovat äänikortin päädyssä eikä tietokoneen etupaneeliin asennettavassa liitäntäyksikössä. Myös Professional-äänikortin mukana tulee korkeatasoinen mikrofoni, joka käyttää CrystalVoice Echo Cancellation-, CrystalVoice Focus- ja CrystalVoice Active Noise Reduction -tekniikoita.

Sound Blaster Recon3D PCIe
Ilmiömäisen tarkkaa 3D-tilaääntä luova Sound Blaster Recon3D perustuu myös neliytimiseen Sound Core3D -ääniprosessoriin, joka mahdollistaa THX TruStudio Pro- ja Crystal Voice -äänitekniikoiden käytön.

Hinta ja saatavuus
PCI Express -väyläiset Sound Blaster Recon3D -äänikortit tulevat myyntiin joulumarkkinoille. Champion-, Professional- ja Recon3D-äänikorttien kuluttajahinnat ovat 199, 149 ja 99 euroa. Kaikki hinnat sisältävät 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.soundblaster.com

Creative Labsin tukkurit
ALSO Finland Oy, www.also.fi
PAN Vision Finland Oy, www.panvision.com

Creative Labs
Creative Labs on PC-käyttäjien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Yhtiö on erityisen tunnettu Sound Blaster® -äänikorteistaan sekä multimediavallankumouksen aloittamisesta. Nykyisin Creative vie eteenpäin digitaalista PC-pohjaista viihdettä palkituilla tuotteilla, kuten ZEN MP3-soittimet. Creativen innovatiiviset laitteet, omat teknologiat, sovellukset sekä palvelut hyödyntävät Internetiä ja antavat kuluttajille mahdollisuuden kokea korkealaatuista digitaalista viihdettä milloin ja missä tahansa. www.creative.com