Tietokoneisiin ja internetiin liitettävien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja, Creative Labs (www.creative.com) julkaisi pelikonsoleille ja tietokoneille tarkoitetun, neliytimistä ääniprosessoria hyödyntävän ulkoisen Sound Blaster Recon3D USB -äänilaitteen.

recon3dusb

Pienen pelihiiren kokoinen ja perinteisen äänikortin tehtävät hoitava ulkoinen äänilaite on helppo kytkeä usb-liitännän kautta Xbox 360- tai PlayStation 3 -pelikonsoleihin tai PC- ja Mac-tietokoneisiin. Se parantaa äänenlaatua ja kuunteluelämystä merkittävästi THX TruStudio Pro -äänenparannusratkaisun avulla. Lisäksi Dolby Digital -dekooderi mahdollistaa täydellisen 5.1 monikanavaisen äänentoiston optisen sisääntulon kautta. Pelikuulokkeilla Sound Blaster Recon3D mahdollistaa hämmästyttävän virtuaalisen monikanavaelämyksen. Tämän lisäksi se tukee puheviestintää ja parantaa puheen laatua CrystalVoice-tekniikalla.

Sound Blaster Recon3D USB:n erilliset säätimet mahdollistavat äänentoiston voimakkuuden, mikrofonin voimakkuuden ja THX TruStudio Pro -äänenparannusasetusten välittömän hallinnan. Scout Mode -toiminnon avulla käyttäjät voivat paikallistaa ammuntapelien kohteet tarkasti ja kuulla vihollisensa ennen kuin viholliset kuulevat heidät, aivan kuin tiedustelijat armeijassa.

Pelikuulokkeiden äänenlaadun parantamiseksi Sound Blaster Recon3D:ssä on laadukas kuulokkeiden ja mikrofonin esivahvistin. Äänilaitteessa on usb-, mikrofoni-, kuuloke-, linja-, Aux In- ja Optical In -liitännät.

Sound Blaster Recon3D USB on yhteensopiva Xbox 360:n, PlayStation 3:n, PC:n ja Macin kanssa ilman ohjainten asentamista, joten se soveltuu ihanteellisesti kannettavaan käyttöön pelisessioissa, verkkopelitapahtumissa tai kavereiden kotona. Tämän lisäksi käyttäjät voivat asentaa suorittimen mukana toimitetun ohjelmiston tietokoneelle ja luoda itselleen THX TruStudio Pro -asetuksiin perustuvan ääniprofiilin, joka voidaan tallentaa Sound Blaster Recon3D -äänilaitteeseen pelikonsolikäyttöä varten. Ohjelmiston avulla voidaan hyödyntää myös kehittyneitä äänialgoritmityökaluja, kuten taajuuskorjainta ja bassonhallintaa.

Sound Blaster Recon3D USB voidaan päivittää lisävarusteena saatavalla langattomalla TacticLink-kortilla, jolla pelaajat voivat käyttää äänilaitetta yhdessä langattomien Sound Blaster Tactic3D Omega -pelikuulokkeiden kanssa.

Sound Blaster Recon3D USB perustuu neliytimiseen Creative Sound Core3D -ääniprosessoriin ja hyödyntää sekä THX TruStudio Pro- että CrystalVoice-äänitekniikoita niin peleissä, elokuvissa kuin musiikissakin. Huipputason äänitekniikat on suunniteltu vaativaan käyttöön ja ne hyödyntävät Creativen patentoimia Quarter DSP -ytimiä, jotka mahdollistavat entistä paremman ja laadukkaamman äänentuotannon. Sound Core3D on ensimmäinen ääniprosessori, johon on integroitu huipputehokkaita DSP-ytimiä ja huippulaatuinen HD-audiokoodekki yhteen piiriin.

Creative on kehittänyt yhdessä THX:n ääniasiantuntijoiden kanssa valikoiman THX TruStudio Pro -äänitekniikoita sisällytettäväksi Sound Core3D -ääniprosessoriin. THX TruStudio Pro Crystalizer on reaaliaikainen äänenkorjaustekniikka, joka palauttaa kaikkiin ääniin tiedonpakkauksen aikana hävinneitä ylä- ja alataajuuksia. THX TruStudio Pro Surround lisää äänimaailmaan syvyyttä ja monikanavaisuutta myös stereokuulokkeilla tai -kaiuttimilla kuunneltaessa. THX TruStudio Pro Smart Volume mittaa ja säätää automaattisesti äänenvoimakkuutta eri tilanteiden mukaan. THX TruStudio Pro Dialog Plus parantaa pelien ja elokuvien aikana kuuluvia puheääniä, jotta pelaaja kuulisi puheen selkeästi muiden äänien keskellä. THX TruStudio Pro Bass parantaa matalien äänien toistoa.

Sound Core3D -ääniprosessori mahdollistaa myös innovatiivisten CrystalVoice-äänitekniikoiden käytön. Ne on suunniteltu kristallinkirkkaan puheäänen tuottamiseen videoneuvotteluissa, verkkopeleissä ja nettipuheluissa. CrystalVoice koostuu kaiunestosta, usean mikrofonin äänikeilan hallinnasta, taustamelun poistosta, äänenvoimakkuuden tasauksesta, ääniefekteistä ja taajuuskorjaimesta.

Hinta ja saatavuus
USB-liitäntäinen Sound Blaster Recon3D -äänilaite tulee myyntiin joulumarkkinoille 99 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.soundblaster.com

Creative Labsin tukkurit
ALSO Finland Oy, www.also.fi
PAN Vision Finland Oy, www.panvision.com

Creative Labs
Creative Labs on PC-käyttäjien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Yhtiö on erityisen tunnettu Sound Blaster® -äänikorteistaan sekä multimediavallankumouksen aloittamisesta. Nykyisin Creative vie eteenpäin digitaalista PC-pohjaista viihdettä palkituilla tuotteilla, kuten ZEN MP3-soittimet. Creativen innovatiiviset laitteet, omat teknologiat, sovellukset sekä palvelut hyödyntävät Internetiä ja antavat kuluttajille mahdollisuuden kokea korkealaatuista digitaalista viihdettä milloin ja missä tahansa. www.creative.com