Tietokoneisiin ja internetiin liitettävien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja, Creative Labs (www.creative.com) julkaisi uraauurtavan moniytimisen Sound Core3D™ -ääniprosessorin.

soundcore3dlogo

Sound Core3D on huipputehokas ääniprosessori korkeatasoisella analogisella äänentoistolla ja -tallennuksella. Integroidussa ja edullisessa ratkaisussa on myös erittäin alhainen virrankulutus. Ainutlaatuinen ratkaisu on dynaaminen ja monipuolinen. Se on saatavana kahtena versiona – HD-tasoisena PC-tuotteisiin ja sulautuva ratkaisu kulutuselektroniikkaan.

”Kehitimme ääniprosessorin, joka mahdollistaa parhaan mahdollisen Sound Blaster -äänentoiston OEM-kumppaniemme emolevyillä. Lisäksi uusi ääniprosessori tuo kokonaan uuden äänentoiston laatutason kulutuselektroniikkaan. Sound Core3D tuo tehokkaimman äänentoiston mitä yksi äänipiiri voi tarjota”, sanoo Creativen ääni- ja videotuotteista vastaava johtaja Steve Erickson. ”Uusi ääniprosessori laajentaa mahdollisuuksiamme tarjota tuotteitamme OEM-kumppaneillemme, jotka voivat lisätä Sound Core3D -toimintoja omiin tuotteisiinsa ja näin saada käyttöönsä parhaita kommunikointi- ja äänentoisto-ominaisuuksia.”

”Olemme innoissamme voidessamme jatkaa pitkään jatkunutta yhteistyötämme Creativen kanssa ja voimme tarjota asiakkaillemme parhaimmilta kuulostavia ääniratkaisuja”, sanoo Gigabyten emolevyjen kehityksestä vastaava johtaja Jackson Hsu.

Sound Core3D on Creativen ensimmäinen ääniprosessori, johon on integroitu useita huipputehokkaita DSP-ytimiä ja huippulaatuinen HD-audiokoodekki yhteen piiriin. Yhdessä 56-pinnisessä QFP-piirissä on Creativen innovatiivinen neliytiminen Quarter DSP -prosessori, kuusikanavainen 24 bitin ja 102 desibelin DA-muunnin, nelikanavainen 24 bitin ja 101 desibelin AD-muunnin, integroitu kuulokevahvistin, digitaalinen mikrofoniliitäntä, S/PDIF-liitännät ja yleiskäyttöiset GPIO-liitännät. Sound Core3D on myös sertifioitu Dolby Digital -dekooderi, jota voi käyttää tuotteissa riippuen asiakkaan tavasta hyödyntää piiriä.

Sound Core3D -ääniprosessori mahdollistaa innovatiivisten CrystalVoice™-tekniikoiden käytön. Ne on suunniteltu kristallinkirkkaan puheäänen tuottamiseen videoneuvottelussa, verkkopeleissä ja nettipuheluissa. CrystalVoice koostuu kaiunestosta, usean mikrofonin äänikeilan hallinnasta, taustamelun poistosta, äänenvoimakkuuden tasauksesta, ääniefekteistä ja taajuuskorjaimesta.

Creative on kehittänyt yhdessä THX:n ääniasiantuntijoiden kanssa myös valikoiman THX TruStudio Pro -ääniteknologioita sisällytettäväksi Sound Core3D -ääniprosessoriin. THX TruStudio Pro Crystalizer on reaaliaikainen äänenkorjaustekniikka, joka palauttaa kaikkiin ääniin tiedonpakkauksen aikana hävinneitä ylä- ja alataajuuksia. THX TruStudio Pro Surround lisää äänimaailmaan syvyyttä ja monikanavaisuutta myös stereokuulokkeilla tai -kaiuttimilla kuunneltaessa. THX TruStudio Pro Smart Volume mittaa ja säätää automaattisesti äänenvoimakkuutta eri tilanteiden mukaan. THX TruStudio Pro Dialog Plus parantaa pelien ja elokuvien aikana kuuluvia puheääniä, jotta pelaaja kuulisi puheen selkeästi muiden äänien keskellä. THX TruStudio Pro Bass parantaa matalien äänien toistoa.

Lisäksi Sound Core3D tarjoaa monia äänialgoritmeja, joita ovat mm. 10-kanavainen taajuuskorjain, basson hallinta, kaiutinkalibrointi, rajoitin, kaiku ja äänenkorkeuden muunnin.

Lisätietoja
www.soundblaster.com

Creative Labsin tukkurit
ALSO Finland Oy, www.also.fi
PAN Vision Finland Oy, www.panvision.com

Creative Labs
Creative Labs on PC-käyttäjien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Yhtiö on erityisen tunnettu Sound Blaster® -äänikorteistaan sekä multimediavallankumouksen aloittamisesta. Nykyisin Creative vie eteenpäin digitaalista PC-pohjaista viihdettä palkituilla tuotteilla, kuten ZEN MP3-soittimet. Creativen innovatiiviset laitteet, omat teknologiat, sovellukset sekä palvelut hyödyntävät Internetiä ja antavat kuluttajille mahdollisuuden kokea korkealaatuista digitaalista viihdettä milloin ja missä tahansa. www.creative.com