PAN Vision Finlandin jakelema ja Astragon Entertainmentin syyskuussa julkaisema Bus Simulator 21 tarjoaa pelaajille kokonaisvaltaisen linja-autokokemuksen.

Bus Simulator 21 keskittyy ensisijaisesti linja-autojen ajamiseen kaupunkien reittejä pitkin. Linjurien tulee pysyä aikataulussa ja tarjota matkustajilleen turvallinen julkisen liikenteen kokemus. Asiaa mutkistaa muu liikenne sekä etenkin ruuhka-aikojen haastavat tilanteet. Myös asiakkaisiin liittyvät tilanteet, kuten liputta kulkevat ja lujalla äänenvoimakkuudella musiikkia kuuntelevat matkustajat, tai tukitut bussipysäkit ja tahritut istuinpaikat aiheuttavat ongelmia, jotka pitää ratkoa.

Linja-autovalikoima on monipuolinen ja kattaa peräti 30 erilaista vaihtoehtoa monilta kansainvälisesti tunnetuilta automerkeiltä. Näitä ovat muun muassa Volvo, Scania, Mercedes-Benz, Setra, IVECO BUS ja MAN. Valikoimaa täydentävät suomalaisittain vähemmän tunnetut merkit, kuten Alexander Dennis, BYD, Grande West ja Blue Bird. Lisäksi ensimmäistä kertaa pelisarjan historiassa pelaajalla on mahdollisuus ajaa kaksikerroksisia linja-autoja ja sähköbusseja.

Isoja kaupunkialueita on mukana kaksi. Täysin uutena kaupunkikokemuksena pelaajat pääsevät ajamaan amerikkalaisen Angel Shoren katuja. Toisena pelialueena koetaan uudistettu, edellisestä pelistä tuttu eurooppalainen Seaside Valley. Kaupungit eroavat toisistaan merkittävästi, mikä tekee kahden eri pelialueen bussiliikenteen hallinnasta mielenkiintoista ja hauskaa puuhaa. Kummallakin kaupungilla on omat tunnistettavat kaupunginosansa ja alueensa. Näitä ovat esimerkiksi kuhisevat kiinalaiskorttelit, näyttävä promenadi, kolkot teollisuusalueet, erilaiset lähiöt ja modernit bisneskeskittymät.

Pelaaja voi mukauttaa omaa pelikokemustaan erilaisin vaikeussäätimin tai keskittyä vain tiettyjen pelimuotojen pelaamiseen. Halutessaan pelaaja voi ulkoistaa ajamisen tekoälykuskeille ja keskittyä itse linjuribisneksen hallintaan. Omien aikataulujen ja reittien suunnittelu, linja-autojen ostaminen ja myyminen sekä matkustajien matkatarpeiden huomioiminen on oma kiehtova osa-alueensa Bus Simulatorin pelimaailmassa.

Dynaamisten vuorokaudenaikojen ja eri sääolosuhteiden ansiosta pelimaailma tuntuu entistä elävämmältä. Pelimaailman realistisuutta, kuten muun liikenteen ja jalankulkijoiden toimintaa, on parannettu entisestään. Lopputuloksena on entistä vaikuttavampi pelimaailma yksityiskohtineen.

Pelissä on yksinpelikokemuksen lisäksi kiehtova moninpelitila, jossa pelaajat voivat yhteistyötuumin huolehtia kaupungin julkisen liikenteen toimivuudesta. Myös pelin yleiseen hallittavuuteen on tehty parannuksia. Pelaaja voi kiihdyttää ajankulumista tai siirtyä silmäräpäyksessä tietyille pysäkeille halunsa mukaan. Näin omaa pelaamista voi räätälöidä ja hienosäätää monin eri tavoin painopistettä vaihdellen. Tämä osaltaan rikastuttaa pelattavuutta ja antaa pelaajalle paremmat ohjat pelistä nauttimiseen. Bus Simulator 21 tukee perinteisten peliohjainten lisäksi useimpia ratti- ja poljinyhdistelmiä.

Pelin tuoreimman esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/nvM5IlYJZPc.

Bus Simulator 21 julkaistaan PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille 7. syyskuuta 2021.

Lisätietoja
www.bussimulator.com
www.panvision.com/pelit
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh7Rp6m21t1CyLyOseA?e=pZgROm (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.