Helsinkiläinen pelimusiikkiorkesteri Game Music Collective on aloittamassa suomalaisen pelimusiikkialbumin äänityksiä ja orkesteri esiintyy elokuussa Helsingin juhlaviikoilla.

”Pelimusiikki on rakettimaisessa nosteessa ja sitä kuultiin laajasti esimerkiksi olympialaisten avajaisissa”, kommentoi Game Music Collectiven perustaja ja sellisti Lukas Stasevskij. ”Olemme koronasta huolimatta pitkään valmistelleet massiivista kulttuurihanketta, jonka keskiössä on suomalainen pelimusiikki. Alkuvalmistelujen jälkeen pääsemme vihdoin studioon ja konserttilavalle Helsingin musiikkitaloon.”

Game Music Collective sai viime vuonna Kordelinin säätiöltä yhden suurille kulttuurihankkeille tarkoitetuista kaksivuotisista apurahoista. Sen avulla syntyy suomalaisen pelimusiikin parhaimmistoa esittelevä äänite, julkaisukonsertti ja musiikkivideoita kaikkiaan jopa 50 muusikon voimin. Koronarajoitusten takia äänityksiä on jouduttu siirtämään useita kertoja, mutta nyt ne vihdoin alkavat 9. elokuuta.

Äänitteelle ja konserttien settilistalle päätyy kattava valikoima suomalaista pelimusiikkia mm. Supercelliltä, Remedyltä, Roviolta, Housemarquelta, Fingersoftilta ja monilta muilta merkittäviltä pelistudioilta. Musiikkia tullaan kuulemaan useista hittipeleistä, kuten Alan Wake, Angry Birds, Clash of Clans, Hill Climb Racing, Oceanhorn 2 ja Trine 2. Hankkeen musiikki on tunnettujen suomalaisten pelimusiikin säveltäjien käsialaa. Heitä ovat mm. Petri Alanko, Ari Pulkkinen, Toni Sarell ja Ilmari Hakkola.

Lopullinen kappalelista tullaan vahvistamaan myöhemmin ja tavoitteena on, että äänite tullaan julkaisemaan syksyllä 2021.

Game Music Collective esiintyy osana Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa 23. elokuuta Helsingin Musiikkitalossa. Konsertti on tulevan albumin lähtölaukaus ja ennakkoesitys. Se ei jätä ketään kylmäksi olipa kyseessä suomalaista pelialaa arvostava pelaaja tai upeasta live-musiikista nauttiva kuulija. Kansainvälisiä pelimusiikin klassikoita ei myöskään konsertissa unohdeta. Lisätietoja ja lipunmyynti on osoitteessa https://helsinkifestival.fi/event/game-music-collective/.

Game Music Collective
Game Music Collective on noin 20 muusikosta koostuva orkesteri, joka täydentyy tarpeen mukaan kuorolla ja muilla vierailevilla tähdillä. Game Music Collective Band on puolestaan orkesterin jäsenistöstä koostuva seitsemän hengen yhtye. Game Music Collectiven ensikonsertissa Finlandia-talolla syyskuussa 2017 soitettiin pelimusiikkia laajasti useista eri pelisarjoista kapellimestari Eero Lehtimäen johdolla. Tämän jälkeen kollektiivi on tehnyt monenlaisia pelimusiikkiin liittyviä esiintymisiä ja muuta toimintaa.

Game Music Collective on myös aktiivinen tubettaja ja julkaisee uutta videosisältöä säännöllisesti. Kollektiivin peliaiheisia musiikkivideoita on katseltu pelkästään YouTubessa jo yli 11 miljoonaa kertaa. Videot löytyvät osoitteesta www.youtube.com/gamemusiccollective.

Lisätietoja
www.gamemusiccollective.com
https://helsinkifestival.fi/event/game-music-collective/
www.kordelin.fi
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh7YJ0BcsDu1gFRh0xQ?e=wKw9Ox (kuvia)