Buffalo Technology (www.buffalotech.com) julkaisi uuden ja aiempaa tehokkaamman LinkStation Pro -verkkokiintolevyn. Se on monipuolinen verkkotallennusratkaisu, jossa tiedonsiirtonopeudet ovat vertaansa vailla omassa luokassaan. Laitteen tiedonsiirtonopeudet yltävät jopa 66 megatavuun sekunnissa ja siinä on gigabitin Ethernet-liitäntä (10/100/1000).

lspro

LinkStation Pron avulla kaiken mediasisällön tallentaminen on helppoa. Tallennettua sisältöä voidaan toistaa suoraan PC- ja Mac-tietokoneilla, PlayStation 3- ja Xbox 360 -pelikonsoleilla, DLNA-yhteensopivilla mediasoittimilla, iPhone-puhelimella ja Buffalon LinkTheater-verkkosoittimella.

Laitteessa on sisäänrakennettuna Web Access -toiminto, jonka avulla sisällön jakaminen Internetin yli on turvallista. Laitteen DLNA-palvelin tekee mediasisällön käsittelystä ja jakamisesta helppoa. Se mahdollistaa myös yhteensopivuuden useimpien ajanmukaisten viihdelaitteiden kanssa. Lisäksi BitTorrent-ohjelma lataa tarvittavat tiedostot verkosta itsenäisesti ja Direct Copy -toiminnon avulla aineistojen siirto digikameroista ja videokameroista onnistuu napin painalluksella. Lisäksi yhteiskäyttö iTunes-ohjelman kanssa on saumatonta.

Laitteessa on tuki useilla eri tietokoneilla olevien Applen Time Machine -varmistusohjelmien käytölle ja mahdollisuus ajastettuihin varmuuskopioihin verkon yli toiselle LinkStation-verkkokiintolevylle. Varmuuskopiot voidaan tehdä myös USB-portin kautta ulkoiselle kiintolevylle sekä toiselle LinkStation- ja TeraStation-verkkokiintolevylle. Lisäksi laitteen mukana tulee Memeo AutoBackup -varmistusohjelmisto (Windows ja Mac). Sisäänrakennetut tulostus- ja FTP-palvelimet yksinkertaistavat sekä tulostusta että tiedonsiirtoa.

Hienot tekniset ratkaisut eivät ole jättäneet sisustuksellisia seikkoja varjoonsa, vaan muotoilussa on huomioitu laitteen sopivuus kaikkiin nykyaikaisiin ympäristöihin. Kiiltävän musta pinta antaa tyylikkään ja ajanmukaisen vaikutelman.

Saatavuus ja hinnoittelu
Buffalo LinkStation Pro tulee saataville kesäkuun aikana ja sen kuluttajahinnat ovat 1, 1.5, ja 2 teratavun kapasiteeteille 229, 289 ja 449 euroa (sis. ALV22%). Laitteessa on kahden vuoden rajoitettu takuu.

Viralliset tukkurit
Dacco Corporation Oy, 02-274 0000, www.dacco.fi
PAN Vision Finland Oy, 02-273 4000, www.panvision.com

Buffalo Technology
Buffalo on maailmanlaajuinen innovatiivisten kodin ja pienyritysten langattomien verkkotuotteiden sekä tallennus- ja multimediaratkaisujen valmistaja. Yhtiö on Japanin suurin kaikkien PC-lisälaitteiden valmistaja ja maailmanlaajuisesti suurin NAS-kuluttajatuotteiden valmistaja vuosina 2005, 2006, 2007 ja 2008 (In-Stat).

Yhtiön tallennusratkaisut vastaavat sekä yksittäisen käyttäjän että yritysten tarpeisiin edullisten NAS-verkkotallennuslaitteiden, ulkoisten massamuistien, multimediatoistimien, langattomien reitittimien ja monipuolisten USB-muistitikkujen tuotevalikoimalla. Yhdessä ne tarjoavat täydellisen ja integroidun ratkaisun toimistoihin ja digitaalisiin koteihin.

Buffalon tuotevalikoimaan kuuluu yrityskäyttöön suunnitellut TeraStation- ja kotikäyttöön tarkoitetut LinkStation-verkkotallennusratkaisut. LinkStation Live ja Mini auttavat käyttäjää helposti keskittämään tiedostojen, valokuvien ja musiikin säilyttämisen. NFiniti on helppokäyttöinen yritysten ja kotien käyttöön suunniteltu korkeatehoisten langattomien verkkoratkaisujen tuotesarja. Markkinoiden kehittynein AOSS™ (AirStation One-Touch Secure System) -teknologia auttaa käyttäjiä rakentamaan langattomat verkkonsa helposti ja turvallisesti nappia painamalla.

Buffalon maailmanlaajuiset yhteistyökumppanit, kuten Intel, Broadcom, Nintendo ja Microsoft, ovat mahdollistaneet uusien teknologioiden kehittämisen käytännöllisiksi kodin ja yritysten työkaluiksi.

Buffalo Technologyn pääkonttori on Japanissa ja sillä on konttoreita Englannissa, Ranskassa, Hollannissa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Taiwanissa. Lisätietoja: www.buffalotech.com.