Verkkolevyjen ja muiden verkkotuotteiden kuluttajamarkkinoiden johtava valmistaja, Buffalo Technology (www.buffalotech.com) on julkaissut huipputehokkaan 450 megabitin langattoman verkon AirStation-reitittimen.

wzrhpg450h

Buffalo AirStation High Power WZR-HP-G450H on täydellinen ratkaisu internet-yhteyden jakamiseen koko perheen tai toimiston kesken, kun halutaan katsella kuvia, kuunnella musiikkia, katsella nettivideoita tai pelata verkkopelejä. Reititin hyödyntää täydellisesti uusinta 802.11n-verkkoteknologiaa ja siinä on peräti kolme monisuuntaista antennia. Niiden avulla laite kykenee langattomasti jopa 450 megabitin sekuntinopeuteen.

Langattoman tiedonsiirron tehoa parantavan High Power -ominaisuuden ansiosta reitittimen toimintasäde riittää erinomaisesti kattamaan useimmat kodit ja niiden ulkoalueet sekä monet toimistotilat kokonaisuudessaan.

Reitittimessä oleva DD-WRT-sovellus on langattomille reitittimille tarkoitettu Linux-pohjainen laiteohjelmisto, joka tuo käyttäjille ammattimaisia ominaisuuksia edulliseen hintaan. Helposti käyttöönotettavassa reitittimessä on sellaisia ammattimaisia toimintoja, kuten VPN (PPTP, OpenVPN), VLAN (tagging), Virtual AP (multi-SSID), RADIUS-palvelin, hot spot -tuki, kiintiöt, iPv6 -tuki ja yksityiskohtainen monitorointi.

Oman NAS-verkkolevyn luominen onnistuu helposti liittämällä reitittimen usb-liitäntään ulkoinen kiintolevy. Lisäksi sisäinen BitTorrent-ohjelma lataa tarvittavat tiedostot verkosta myös tietokoneen ollessa sammutettuna. Vaihtoehtoisesti usb-liitäntään voi kytkeä myös tulostimen ja jakaa sen kaikkien käyttäjien kesken.

Laitteessa on myös 1 gigabitin sekuntinopeudella toimiva neliporttinen langallinen Ethernet-reititin. Lisäksi AOSS-järjestelmän (AirStation One-Touch Secure System) avulla verkkoyhteys voidaan muodostaa nopeasti yhdellä napin painalluksella. Laite tukee myös WDS-toimintoa, minkä ansiosta langattoman verkon kantamaa voi kasvattaa useilla reitittimillä ilman langallista linkkiä niiden välillä.

Saatavuus ja hinnoittelu
Buffalo AirStation High Power WZR-HP-G450H on saatavana välittömästi ja sen suositushinta on 129 euroa. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja ja tarkat tekniset tiedot
www.buffalo-technology.com/products/wireless/wireless-n-nfiniti/

Viralliset tukkurit
ALSO Finland, 03-213 6100, www.also.fi
PAN Vision Finland Oy, 02-273 4000, www.panvision.com

Buffalo Technology
Buffalo on maailmanlaajuinen innovatiivisten kodin ja pienyritysten langattomien verkkotuotteiden sekä tallennus- ja multimediaratkaisujen valmistaja. Yhtiö on Japanin suurin kaikkien PC-lisälaitteiden valmistaja ja maailmanlaajuisesti suurin NAS-kuluttajatuotteiden valmistaja vuosina 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 ja 2010 (In-Stat).

Yhtiön tallennusratkaisut vastaavat sekä yksittäisen käyttäjän että yritysten tarpeisiin edullisten NAS-verkkotallennuslaitteiden, ulkoisten massamuistien, multimediatoistimien, ja langattomien reitittimien tuotevalikoimalla. Yhdessä ne tarjoavat täydellisen ja integroidun ratkaisun toimistoihin ja digitaalisiin koteihin.

Buffalon tuotevalikoimaan kuuluu yrityskäyttöön suunnitellut TeraStation- ja kotikäyttöön tarkoitetut LinkStation-verkkotallennusratkaisut. LinkStation-verkkotallennusratkaisut auttavat käyttäjää helposti keskittämään tiedostojen, valokuvien ja musiikin säilyttämisen. AirStation on helppokäyttöinen yritysten ja kotien käyttöön suunniteltu korkeatehoisten langattomien verkkoratkaisujen tuotesarja. Markkinoiden kehittynein AOSS™ (AirStation One-Touch Secure System) -teknologia auttaa käyttäjiä rakentamaan langattomat verkkonsa helposti ja turvallisesti nappia painamalla.

Buffalon maailmanlaajuiset yhteistyökumppanit, kuten Intel, Broadcom, Nintendo ja Microsoft, ovat mahdollistaneet uusien teknologioiden kehittämisen käytännöllisiksi kodin ja yritysten työkaluiksi.

Buffalo Technologyn pääkonttori on Japanissa ja sillä on konttoreita Englannissa, Ranskassa, Hollannissa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Taiwanissa. Lisätietoja: www.buffalotech.com.