Buffalo Technology (www.buffalotech.com) laajensi kuluttajille suunnattujen NAS-tuotteidensa sarjaa uudella tyylikkäällä LinkStation Quad -verkkotallennusratkaisulla. Laite on suunnattu kotikäyttäjille, jotka tarvitsevat suuren tallennuskapasiteetin ja mediapalvelinominaisuudet. Sen saa 1, 2 ja 4 teratavun tallennuskapasiteetilla ja sitä on myös helppo kasvattaa.

Rungon lämpötilan viileänä pitävä suunnittelu vähentää tarvetta virtaa kuluttavalle jäähdytykselle ja laitteen luontoystävälliset virransäästötoiminnot pienentävät myös käyttökustannuksia. Laite voidaan asettaa toimimaan virtaa säästävässä lepotilassa sen ollessa käyttämättömänä. Se voidaan myös määrittää käynnistymään tiettyyn aikaan päivästä tai käynnistymään ja sammumaan samanaikaisesti tietokoneen kanssa.

Sisäänrakennettu neljän kiintolevyn RAID-tekniikoiden hallinta mahdollistaa maksimaalisen nopean (RAID 0) tai varmennetun (RAID 1, 10) käytön. Tekniikat voidaan myös yhdistää (RAID 5). Levyjen vaihto on helppoa ja se ei vaadi ylimääräisiä työkaluja. Käyttäjä voi irrottaa magneettikiinnitteisen etupaneelin, painaa pikakiinnikettä ja vetää kiintolevyn ulos laitteesta.

Web Access -ominaisuus mahdollistaa musiikkiin, valokuviin ja muihin tiedostoihin pääsyn myös kodin ulkopuolelta. Lisäksi Apple iPhone -puhelimen käyttäjät voivat toistaa suoraan verkkokiintolevylle tallennettua musiikkia ja videoita. Kaikkea tallennettua sisältöä voidaan selata ja käyttää etäyhteydellä buffalonas.com-palvelun kautta. Sisäänrakennettu BitTorrent-ohjelma tekee tietojen tallentamisen ja käytön erittäin helpoksi. Tiedostot voidaan tallentaa suoraan laitteelle jopa tietokoneen ollessa sammutettuna.

LinkStation Quadin sisäinen mediapalvelin mahdollistaa DLNA-yhteensopivien viihdelaitteiden helpon liittämisen ja Direct Copy -ominaisuuden ansiosta tiedostojen siirto digi- tai videokamerasta on erittäin yksinkertaista. Saumaton integrointi iTunes 8 -ohjelman kanssa mahdollistaa laitteeseen tallennettujen mediatiedostojen suoran toiston. Laitteen asennus on helppoa ja onnistuu ilman hankalaa ajurien asentamista. Memeo AutoBackup -varmistusohjelmisto antaa Windows- ja Mac-käyttäjille mahdollisuuden varmentaa tietonsa automaattisesti. Lisäksi laitteessa on 10/100/1000 Gigabit Ethernet-liitäntä Jumbo Frame -tuella.

Saatavuus ja hinnoittelu
LinkStation Quad on saatavana joulukuussa 2008 ja sillä on kahden vuoden rajoitettu takuu. Sen kuluttajahinnat 1 (LS-Q1.0L/R5), 2 (LS-Q2.0L/R5) ja 4 (LS-Q4.0L/R5) teratavun kapasiteeteilla ovat 599, 849 ja 1199 euroa (sis. ALV 22 %).

Viralliset tukkurit
Dacco Corporation Oy, 02-274 0000, www.dacco.fi
PAN Vision Finland Oy, 02-273 4000, www.panvision.com

Buffalo Technology
Buffalo on maailmanlaajuinen innovatiivisten kodin ja pienyritysten langattomien verkkotuotteiden sekä tallennus- ja multimediaratkaisujen valmistaja. Yhtiö on Japanin suurin kaikkien PC-lisälaitteiden valmistaja ja maailmanlaajuisesti suurin NAS-kuluttajatuotteiden valmistaja vuosina 2005, 2006 ja 2007 (In-Stat).

Buffalon tuotevalikoimaan kuuluu palkintoja voittaneet AirStation™-sarjan helppokäyttöiset ja tehokkaat langattoman verkon tuotteet. Markkinoiden kehittynein AOSS™ (AirStation One-Touch Secure System) -teknologia auttaa käyttäjiä rakentamaan langattomat verkkonsa helposti ja turvallisesti nappia painamalla.

Yhtiön tallennusratkaisut vastaavat sekä yksittäisen käyttäjän että yritysten tarpeisiin monipuolisella USB-muistitikkujen, ulkoisten massamuistien ja edullisten NAS-verkkotallennuslaitteiden tuotevalikoimalla. Lisäksi Buffalo tarjoaa multimediatuotteita, joten se on ainutlaatuisessa asemassa tarjoten integroituja WLAN-, tallennus- ja multimediaratkaisuja digitaaliseen kotiin.

Buffalon maailmanlaajuiset yhteistyökumppanit, kuten Intel, Broadcom™, Nintendo ja Microsoft, ovat mahdollistaneet uusien teknologioiden kehittämisen käytännöllisiksi kodin ja yritysten työkaluiksi.

Buffalo Technologyn pääkonttori on Japanissa ja sillä on konttoreita Englannissa, Irlannissa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Taiwanissa. Lisätietoja: www.buffalotech.com.