Buffalo Technology (www.buffalotech.com) julkaisi markkinoiden nopeimman sisäisen Blu-ray-aseman. Se tukee 8x-nopeuksista kirjoitusta Blu-ray-levyille ja on suunniteltu erityisesti tekniikasta innostuneille kuluttajille, jotka haluavat päivittää laitteensa lukemaan ja kirjoittamaan Blu-ray-levyjä. Sen mukana tuleva ohjelmisto parantaa myös perinteisten DVD-elokuvien laatua.

Buffalon uusi sisäinen Blu-ray-asema tarjoaa jopa 8x-kirjoitusnopeuden Blu-ray-levyille. Se mahdollistaa puolestaan DVD-levyille 16x- ja CD-levyille 48x-kirjoitusnopeuden. Tätä laitetta varten hankittavissa oleviin 50 gigatavun Blu-ray-levyihin (dual layer) voidaan tallentaa jopa yhdeksän tuntia HD-laatuista ja 23 tuntia peruslaatuista videokuvaa.

Aseman mukana tuleva CyberLink-ohjelmistopaketti tekee Blu-ray- ja HD DVD -levyillä olevien HD-laatuisten elokuvien toiston helpoksi. Sen avulla Blu-ray-levyille voidaan myös tallentaa HD-laatuista videosisältöä ja kopioida tiedostoja. CyberLink-ohjelmiston laadunparannustoiminto saa perinteisillä DVD-levyillä olevan sisällön tuntumaan lähes HD-tasoiselta, koska se parantaa elokuvan värejä, valotasapainoa ja efektejä.

”Blu-ray-asemat ovat edelleen kehitysvaiheessa ja me tunnistamme tarpeen nopeampiin kirjoitus- ja lukunopeuksiin sekä suurempaan tallennuskapasiteettiin. Buffalo tukee asemaansa teknisenä innovaattorina tuomalla ensimmäisenä markkinoille 8x-nopeuksisen Blu-ray-aseman”, sanoo Buffalon Pohjois-Euroopan myyntijohtaja Paul Hudson.

Saatavuus ja hinnoittelu
Sisäinen Blu-ray-asema (BR-816FBS) on saatavana välittömästi ja sen kuluttajahinta on 249 euroa (sis. ALV22%).

Viralliset tukkurit
Dacco Corporation Oy, 02-274 0000, www.dacco.fi
Toptronics Oy, 02-273 4000, www.panvision.com/fi

Buffalo Technology
Buffalo on maailmanlaajuinen innovatiivisten kodin ja pienyritysten langattomien verkkotuotteiden sekä tallennus- ja multimediaratkaisujen valmistaja. Yhtiö on Japanin suurin kaikkien PC-lisälaitteiden valmistaja ja maailmanlaajuisesti suurin NAS-kuluttajatuotteiden valmistaja vuosina 2005, 2006 ja 2007 (In-Stat).

Buffalon tuotevalikoimaan kuuluu palkintoja voittaneet AirStationTM-sarjan helppokäyttöiset ja tehokkaat langattoman verkon tuotteet. Markkinoiden kehittynein AOSSTM (AirStation One-Touch Secure System) -teknologia auttaa käyttäjiä rakentamaan langattomat verkkonsa helposti ja turvallisesti nappia painamalla.

Yhtiön tallennusratkaisut vastaavat sekä yksittäisen käyttäjän että yritysten tarpeisiin monipuolisella USB-muistitikkujen, ulkoisten massamuistien ja edullisten NAS-verkkotallennuslaitteiden tuotevalikoimalla. Lisäksi Buffalo tarjoaa multimediatuotteita, joten se on ainutlaatuisessa asemassa tarjoten integroituja WLAN-, tallennus- ja multimediaratkaisuja digitaaliseen kotiin.

Buffalon maailmanlaajuiset yhteistyökumppanit, kuten Intel, BroadcomTM, Nintendo ja Microsoft, ovat mahdollistaneet uusien teknologioiden kehittämisen käytännöllisiksi kodin ja yritysten työkaluiksi.

Buffalo Technologyn pääkonttori on Japanissa ja sillä on konttoreita Englannissa, Irlannissa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Taiwanissa. Lisätietoja: www.buffalotech.com.

© Buffalo Inc. 2008. BUFFALO-logo, AirStation, Nfiniti, AOSS, TeraStation, LinkStation, DriveStation, MiniStation ja LinkTheater ovat Melco Holdings Inc:n tai Buffalo Inc:n tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tuotemerkkejä. Microsoft Windows ja Microsoft-logo ovat Microsoft Corporationin tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tuotemerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Muiden mainittujen yritysten nimet ja logot kuuluvat omistajilleen.